Laparoscopia en simulació
PROGRAMA DE SIMULACIÓ

Cirurgia mínimament invasiva avançada per a residents

La formació s’imparteix al llarg de tots els anys de residència i consta d'una primera part de continguts teòrics i una part pràctica basada en la simulació i l'entrenament de procediments abans de la seva reproducció en viu. 

El programa de simulació de cirurgia mínimament invasiva és un sistema d’ensenyament en un entorn absolutament segur, que promou habilitats en el cirurgià o cirurgiana resident abans que les apliqui al pacient.

El programa de simulació en cirurgia mínimament invasiva avançada s'adreça als cirurgians/nes interns residents dels serveis de Cirurgia General i Digestiva, Ginecologia, Urologia, Cirurgia Pediàtrica i Cirurgia Toràcica.

La formació s’imparteix al llarg de tots els anys de residència i consta d'una primera part de continguts teòrics i una part pràctica basada en la simulació i l'entrenament de procediments abans de la seva reproducció en viu.

Per portar a terme el programa, Vall d’Hebron ha habilitat un espai nou a l’Àrea de Simulació, dotat amb cinc pelvitrainers actius permanentment a disposició dels residents que hi participin, i enguany s’hi ha sumat un simulador d’endoscòpia. Els exercicis van augmentant de complexitat progressivament.

Amb aquest programa de simulació, les/els residents adquireixen coneixements bàsics en instrumental, elements de treball i conceptes elementals en cirurgia mínimament invasiva avançada. També desenvolupen habilitats manuals i específiques, com la coordinació ull-mà-monitor mitjançant la percepció de profunditat, la coordinació bimanual, el tractament correcte dels teixits i l’eficiència en cada moviment i en conjunt per efectuar les cirurgies.

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vhebron.net, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.