Simulació a la Unitat d’Hospitalització de Pediatria i Cirurgia Pediàtrica

Els i les pacients de les Unitats d’Hospitalització Pediàtrica i Cirurgia Pediàtrica poden presentar complicacions mèdiques durant el seu ingrés que requereixin intervencions immediates per part de tot l'equip assistencial d'aquestes unitats. Considerem la simulació in situ a les mateixes unitats d’hospitalització una eina indispensable d’aprenentatge per encarar aquestes situacions. 

Dirigit a:

Residents i infermeres

Professionals sanitaris

En els tallers i escenaris de simulació es treballen 9 casos clínics que reflecteixen les principals patologies en una Unitat d’Hospitalització Pediàtrica i Cirurgia Pediàtrica.

Consta d'un briefing informatiu en què l’alumnat rep informació sobre la teoria de la simulació com a eina d'aprenentatge i l'organització de l’activitat així com del material a revisar. Previ al simulacre, ja en l’escenari de simulació, es realitza una nova explicació interactiva perquè l'alumnat es familiaritzi amb l'entorn i l'equip de treball. A posteriori es fa el simulacre d’uns 20 minuts de durada amb els 5 participants (2 residents de pediatria, 2 infermeres pediàtriques i 1 auxiliar), 2 facilitadores (1 pediatra i 1 infermera) i 1 confederat (resident gran de pediatria).

Posteriorment al simulacre es du a terme el debriefing en què es va desglossant de forma dirigida tot el que ha ocorregut a l’escenari de simulació tan pel que fa a les habilitats no tècniques comunes de comunicació, treball en equip i lideratge com a les habilitats tècniques de cada membre de l'equip.

Objectiu

El programa permet potenciar el treball en equip, promoure la comunicació efectiva, familiaritzar-se amb l’entorn, el material i els recursos disponibles, conèixer els algoritmes de les principals patologies que es poden donar, aprendre a administrar medicació i a utilitzar dispositius així com trobar punts de millora en l’activitat diària de les unitats.

Comparteix-lo

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.