El talento humano del Campus

Imagen de David García-Dorado García
 
User info Wrapper
imagen
User info

Dr. David
García-Dorado García

Dr.
David
García-Dorado
García

He desenvolupat sempre la meva activitat a l’àmbit de la medicina pública acadèmica, integrant assistència, docència i recerca. La meva trajectòria científica és translacional i es desenvolupa tant al laboratori com mitjançant assaigs clínics.

Treballo perquè el Servei de Cardiologia ofereixi als pacients i al seu entorn el millor tractament humà i empàtic i contribueixi a l’avenç de la cardiologia alhora que forma metges i investigadors excel·lents.

Centers Info

Instituciones de las que forma parte

Hospital General

Jefe de Servicio
Cardiología
Dónde encontrarlo

Vall d'Hebron Instituto de Investigación

Jefe/Responsable
Dónde encontrarlo
Curriculum

Currículum

Vaig començar la meva activitat com a cardiòleg amb responsabilitat d’un àrea d’hospitalització i dirigint el laboratori d’ecocardiografia d’un gran hospital. Durant anys vaig compaginar aquesta activitat amb la creació d’un grup de recerca de laboratori dedicat a l’estudi del dany miocàrdic per reperfusió i a les formes de prevenir-ho. El 1992 vaig arribar a Catalunya i al nostre hospital vaig crear el Laboratori de Cardiologia Experimental, sense deixar les meves responsabilitats clíniques. Aquest laboratori ha realitzat contribucions importants en el camp de la reperfusió miocàrdica i ha contribuït al seu desenvolupament. Des de 2009 dirigeixo el Servei de Cardiologia , que durant aquest temps ha incrementat molt notablement la seva activitat i el seu espai, s’ha dotat d’un elevat nombre de noves unitats i programes multidisciplinars centrats en el pacient i s’ha reorganitzat profundament intentant mantenir la seva essència. A més a més, treballo com a Professor de Cardiologia de la Universitat Autònoma de Barcelona.

Durant aquest temps he treballat intensament en l’Institut de Recerca del nostre centre com a President del Comitè Científic Intern, Coordinador d’Àrea de Recerca, membre del Patronat i fins i tot Director Científic durant un breu període de temps. Fora de l’hospital he estat durant molts anys director de recerca de la xarxa RETICS de malalties cardiovasculars de l’Instituto Salud Carlos III i actualment sóc coordinador del programa CIBER CV .

Finalment des de fa molts anys realitzo una intensa activitat acadèmica internacional, especialment a la Societat Europea de Cardiologia, on he estat President del Grup de Treball de Biologia Cel•lular del Cor i Co-Editor de la revista Cardiovascular Research durant molts anys.

Publicaciones destacadas
Profesionales relacionados
Dra. Asunción
Torrents Fernández