El talento humano del Campus

Imagen de Francisco Javier Bueno Recio
 
User info Wrapper
imagen
User info

Dr. Francisco Javier
Bueno Recio

Dr.
Francisco Javier
Bueno
Recio

Soc un cirurgià pediàtric amb àmplia experiència en el trasplantament hepàtic i intestinal i en cirurgia d'alta complexitat. Actualment focalitzat en el tractament de nens amb síndrome d'intestí curt i catàstrofes intestinals així com cirurgia hepatobiliaopancreàtica complexa que inclou tumors i malformacions congènites, El meu objectiu primordial és evitar que els nens necessitin de trasplantaments de fetge i intestí.

Centers Info

Instituciones de las que forma parte

Hospital Infantil y Hospital de la Mujer

Jefe de Sección
Cirugía Pediátrica
Dónde encontrarlo
Curriculum

Currículum

Dr Javier Bueno, Cap de Secció del Servei de C. Pediàtrica de l'Hospital Vall d'Hebron i responsable de la Unitat de Cirurgia Hepatobiliopancreàtica i Rehabilitació Intestinal.

Vaig realitzar la meva especialitat en trasplantaments (hepàtic i intestinal tant pediàtrics com d'adults) i cirurgia hepàtica i vaig treballar durant 5 anys en el Thomas Starzl Transplantation Institute de la Universitat de Pittsburgh (USA).

També en trasplantament de pàncrees i renal. He desenvolupat noves tècniques quirúrgiques en trasplantament i hepatointestinal, així com en tècniques d'extracció per a trasplantament intestinal, pancreàtic i hepàtic. També per al tractament de la trombosi portal posttrasplantament.

La meva tesi doctoral versa sobre Història natural de la decisió intestinal. També he format part de l'equip que va realitzar el primer trasplantament de cara total del món a l'Hospital Vall d'Hebron i el primer trasplantament intestinal a Catalunya. En la meva activitat científica he estat autor / coautor de més de 70 publicacions internacionals. He publicat a les revistes de major impacte en Cirurgia (Annals of Surgery) i Trasplantaments (American Journal of Transplantation; Trasplantation, Liver Transplantation, Pediatric Transplantation). Sóc revisor científic de múltiples revistes internacionals. He estat pioner en la tècnica d'allargament intestinal en el nostre país per al tractament de la síndrome d'intestí curt i de l'allargament duodenal tant en nens com en adults a nivell mundial. També he estat pioner en el tractament de la Malformació d'Abernethy tant a nivell radiològic com quirúrgic al nostre país així com en el shunt de Rex per al tractament de la hipertensió.

  
Profesionales relacionados
Sr. David
Usó Bou
Enfermero/a
Cirugía General y Digestiva
Sra. Felicidad
Valencia González
Enfermero/a
Cirugía Pediátrica