Dra. Ariadna Boloix Amenós

Institucions

Sóc investigadora postdoctoral del grup de recerca Càncer i malalties hematològiques infantils, concretament treballo en el desenvolupament i implementació de les teràpies basades en RNA mitjançant l’ús de nanovehícles per introduir-les a la pràctica clínica per al tractament de tumors sòlids pediàtrics.

Currículum

Em vaig graduar en Farmàcia a la Universitat de Barcelona i després de cursar un màster de Biomedicina. El 2015 vaig començar la tesi doctoral en col·laboració entre el grup de recerca Càncer i malalties hematològiques infantils (VHIR) i Nanomol grup de l'ICMAB (CSIC). Des del 2019 quan vaig defensar la tesi, he seguit treballant en el desenvolupament preclínic d'una nanomedicina basada en l'ús de nanopartícules lipídiques conjugades a microRNAs per al tractament del neuroblastoma així com altres malalties susceptibles de ser tractades amb teràpies basades en RNA. Els resultats d'aquesta recerca van ser patentats (WO2020229469) i actualment estan pendents de revisió per la seva publicació a la revista científica Small.
La plataforma d’administració d’àcids nucleics desenvolupada en el grup ha generat l’interès de diferents grups d’investigació amb els quals hem o estem col·laborant. Per exemple, en col·laboració amb el Dr. Albertazzi de la Universitat Tecnològica d’Eindhoven (TU / e) i el Dr. Porchetta de la Universitat de Roma Tor Vergata, Dr. Godia de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), el Dr. Barquinero del Vall d’Hebron Research Institute (VHIR) i el doctor Valcárcel del Centre de regulació genòmica (CRG).
Fins ara, el meu propòsit ha estat avançar en els nivells de preparació tecnològica (TRL) de la nanomedicina basada en microRNAs, el qual s’ha anat realitzant mentre anava participant en programes d’emprenedoria i innovació (Programa d’ajuts del Coneixement Llavor 2018; Programa de Preacceleració de Bcn Activa i Programa Ignite Health organitzat per Biocat).
Finalment, per complementar la meva formació en estudis preclínics clínicament rellevants i millorar el meu coneixement sobre transferència de tecnologia, he començat un postgrau especialització en gestió de la qualitat (UOC).
Ariadna Boloix Amenós

Institucions

Vall Hebron Institut de Recerca

Investigador/a postdoctoral

Càncer i malalties hematològiques infantils

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.