Dra. María Martell Pérez Pérez

Institucions

Hospital General

Hepatologia

Soc investigador senior, doctora en Biologia, responsable del Laboratori de Malaltia hepàtica Crònica Avançada del Grup d’Investigació de Malalties Hepàtiques del Institut de Recerca Hospital Vall d’Hebron (VHIR).

Currículum

Vaig cursar els estudis de Biologia a la Universitat de La Laguna (Tenerife) on vaig fer el meu Treball Experimental de Fi de Grau al departament de Genètica. Vaig continuar amb els meus estudis de doctorat a la Universitat de París VI-Pierre et Marie Curie a Paris (FRANÇA), obtenint el meu títol de doctor en Bioquímica de Proteïnes el 1990 amb Excel·lent CUM LAUDE per un treball que tractava sobre l'associació dels factors HLA i la Diabetis juvenil. Durant la meva etapa pre-doctoral vaig realitzar estades al Centre d'Ëtudes du Polimorphisme Humain a París (FRANÇA) i al Memorial Sloan Kettering Cancer Center de Nova York (USA). Els primers anys de post-doc, al laboratori de recerca del departament de Medicina Interna-Hepatologia de l'Hospital Vall d'Hebron, els vaig dedicar a l'estudi de la infecció per Virus de l'Hepatitis C, amb un èmfasi especial en la variabilitat viral i en les seves conseqüències en la persistència viral. Més tard, juntament amb el Dr Genescà, vàrem començar una nova línia de recerca bàsica dedicada a l'estudi de la fisiopatologia de la Hipertensió Portal a la cirrosi hepàtica. Al laboratori de Malaltia Hepàtica Crònica Avançada, el qual coordino, em dedico a l'estudi de les alteracions hemodinàmiques de la malaltia hepàtica en models experimentals, a la recerca de nous tractaments per millorar la hipertensió portal i la resistència intrahepàtica i a la investigació de nanopartícules biodegradables com sistema d’administració de fàrmacs per a la teràpia en malalties del fetge. A més, treballo en el desenvolupament de nous models de fetge gras no alcohòlic en rata i a l’estudi de la influència de la microbiota intestinal sobre la hipertensió portal i la fibrosi hepàtica.
Tinc l'ACREDITACIÓ D'INVESTIGACIÓ (Agregat) per l'Agència per a la Qualitat del Sistema Universitari de Catalunya (AQU) des del maig del 2018. He dirigit 8 tesis doctorals i publicat nombrosos articles a revistes internacionals amb Factor d'Impacte. Finalment, he participat en projectes competitius, des del 1990 fins a l'actualitat i sense interrupció, com a col·laborador o com a investigador principal.
María Martell Pérez Pérez

Institucions

Hospital General

Hepatologia

Vall Hebron Institut de Recerca

Investigador/a principal

Malalties hepàtiques

Noticias relacionadas

Professionals relacionats

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vhebron.net, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.