Nou espai per a rehabilitació cardiorespiratòria i pel gabinet de valoració instrumentada

El Servei de Medicina Física i Rehabilitació disposa d’unes noves instal·lacions per a realitzar els programes de rehabilitació cardiorespiratòria, la valoració dels pacients i proves instrumentades.

15/03/2017

El nou gabinet de valoració instrumentada de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron, en funcionament des de principi d’aquest 2017, permet agrupar en una única zona totes les proves funcionals, de seguiment i el tractament de rehabilitació cardiorespiratòria. Està situat a la planta -1 de l’Hospital de Traumatologia i Rehabilitació i, com explica la seva responsable, la Dra. Alba Gómez, amb ell es guanya en “privacitat pel pacient, amb una millor infraestructura”.

 

Aquest gabinet concentra en un únic espai diverses proves que fins ara es feien a diversos despatxos repartits pel centre. La Dra. Ampar Cuxart, cap del Servei de Medicina Física i Rehabilitació, destaca que “disposem d’un espai més gran i una col·locació més funcional dels aparells per a les proves diagnòstiques”. El gabinet està dividit en diverses sales, on es poden realitzar proves instrumentades en rehabilitació com són la posturografia i anàlisi de la marxa, proves funcionals respiratòries, dinamometries musculars, bioimpedanciometries per calcular la composició corporal i  proves de capacitat d’exercici com és la prova d’esforç cardiopulmonar.

 

Més de 60 m2 pels programes de rehabilitació cardiorespiratòria

 

En aquest sentit, és destacable l’espai destinat a la sala de rehabilitació cardiorespiratòria i entrenament físic, de més de 60 m2. S’hi fan el programes de rehabilitació cardíaca per la cardiopatia isquèmica, la insuficiència cardíaca i el pacient cardíac postquirúrgic, a més del programa de rehabilitació cardíaca pel trasplantament cardíac infantil. D’altra banda, també es tracten els pacients amb patologia respiratòria que realitzen programa d’entrenament i els pacients del programa de prehabilitació pel trasplantament pulmonar.

 

Com a equipament, es disposa de bicicletes estàtiques i cintes de marxa, i d’un nou equipament de telemetria cardíaca, que permet controlar l’estat dels pacients durant el programa de rehabilitació cardíaca.

 

El nou gabinet compta amb la infermera Montse Sáez i els fisioterapeutes Marta Sabaté, Bernat Planas, Ana Mayer, Gemma Torrents, Roser Roca i Denis Santa Marina.

Compartir:

Suscríbete a nuestros boletines y forma parte de la vida del Campus

Selecciona el boletín que quieres recibir:

La aceptación de estas condiciones, supone que da el consentimiento al tratamiento de sus datos personales para la prestación de los servicios que solicita a través de este portal y, si procede, para hacer las gestiones necesarias con las administraciones o entidades públicas que intervengan en la tramitación, y su posterior incorporación en el mencionado fichero automatizado. Podéis ejercitar los derechos de acceso, rectificación, cancelación y oposición dirigiéndoos por escrito a web@vhebron.net, indicando claramente al asunto "Ejercicio de derecho LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalidad: Gestionar el contacto del usuario.
Legitimación: Aceptación expresa de la política de privacidad.
Derechos: Acceso, rectificación, supresión y portabilidad de los datos, limitación y oposición a su tratamiento. 
Procedencia: El propio interesado.