Comunicat en relació a les informacions aparegudes avui als mitjans de comunicació vinculades a la resolució de l'Audiència de Barcelona

El centre i el seu Servei de Cirurgia Cardíaca, actualment dirigit pel Dr. Albert Igual, compleixen estrictament els terminis fixats per l’ordre del Departament de Salut en relació amb les llistes d’espera quirúrgiques de cirurgia cardíaca. 

04/04/2017

En relació a la resolució de l’Audiència de Barcelona coneguda avui, la Direcció de l’Hospital vol fer les següents manifestacions:

Aquesta direcció mostra, com sempre ha fet el seu més profund respecte per les resolucions judicials. A la vegada, confirma la seva total predisposició a seguir col·laborant a qualsevol procediment obert, com s’ha fet fins ara a requeriment de les autoritats judicials. Recordar que totes les reclamacions que ha presentat la representació legal del Dr. Manuel Galiñanes han estat desestimades.

Negar que en cap cas la direcció d’aquest centre hagi manipulat els procediments per incloure pacients a les llistes d’espera de cirurgia cardíaca. En aquest sentit, recordar la resolució del Síndic de Greuges, desestimant que hi hagués relació entre la mort de dos pacients i les reduccions pressupostàries. Les afirmacions realitzades per la representació legal del Dr. Galiñanes són falses, ja que sempre es prioritza el criteri clínic i les necessitats i la voluntat de cada pacient.

El centre i el seu Servei de Cirurgia Cardíaca, actualment dirigit pel Dr. Albert Igual, compleixen estrictament els terminis fixats per l’ordre del Departament de Salut en relació amb les llistes d’espera quirúrgiques de cirurgia cardíaca. Dades avaluades pel mateix departament i l’Institut Català de la Salut. Tots els pacients que reuneixen els criteris del departament són intervinguts dins el termini de 90 dies, a excepció d’aquells casos en els quals el criteri clínic ho desaconselli o el pacient ho rebutgi. D’altra banda, la Generalitat ha posat en marxa un pla de xoc per reduir les llistes d’espera, dotat de 45 milions d’euros.

El Servei de Cirurgia Cardíaca Vall d’Hebron realitza 600 intervencions quirúrgiques l’any. La Direcció de l’Hospital lamenta el dany causat per les afirmacions de la representació legal del Dr. Galiñanes als professionals del centre, dedicats a l’atenció dels pacients i la seva salut.

Descarrega't el comunicat junta facultativa

Compartir:

Suscríbete a nuestros boletines y forma parte de la vida del Campus

Selecciona el boletín que quieres recibir:

La aceptación de estas condiciones, supone que da el consentimiento al tratamiento de sus datos personales para la prestación de los servicios que solicita a través de este portal y, si procede, para hacer las gestiones necesarias con las administraciones o entidades públicas que intervengan en la tramitación, y su posterior incorporación en el mencionado fichero automatizado. Podéis ejercitar los derechos de acceso, rectificación, cancelación y oposición dirigiéndoos por escrito a web@vallhebron.cat, indicando claramente al asunto "Ejercicio de derecho LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalidad: Gestionar el contacto del usuario.
Legitimación: Aceptación expresa de la política de privacidad.
Derechos: Acceso, rectificación, supresión y portabilidad de los datos, limitación y oposición a su tratamiento. 
Procedencia: El propio interesado.