Viu un Sant Jordi solidari a Vall d'Hebron!

Calendari d’activitats que es faran a Vall d'Hebron Barcelona Hospital Campus amb motiu de Sant Jordi.

18/04/2017

Aquesta diada de Sant Jordi et volem fer una proposta: regala llibres i roses solidaris. Des de Vall d'Hebron Barcelona Campus Hospitalari t'ho posem molt fàcil.

 

Quines activitats trobaràs a l'Hospital?

Venda de llibres de l'empresa Iluniondedicada a la insercció social de persones amb discapacitat. Començaran el dimecres 19 d'abril amb una paradeta instal·lada en el vestíbul d'entrada de l'Àrea General que mantindran fins al divendres 21. Dijous 20 també hi seran a l'edifici de Traumatologia i divendres 21, al Maternoinfantil.

Visites solidàries. Enguany acollirem una iniciativa pilot vinculada a l'àmbit educatiu. Alumnes de primer de l'ESO de l'IES Joan Fuster, que provenen –molts d'ells- d'un entorn social vulnerable, ens visitaran a l'edifici de Traumatologia per llegir històries i rondalles als pacients de l'Hospital de Dia de Neurorehabilitació, de la Unitat d'Ortogeriatria i a tots els pacients de la planta 4 que es vulguin acostar. Serà el dijous 20 a partir de les 10 h.

I el divendres 21 a partir de les 9,30 h els escriptors David Nel·lo i Teresa Duran i l'il·lustrador Albert Asensio visitaran als alumnes de l'Aula Hospitalària per compartir amb ells una estona en la que els hi explicaran en què consisteix la seva feina i després els obsequiaran amb llibres i il·lustracions.

El mateix divendres, a partir de les 13 h la Coral de Vall d’Hebron farà un recital de cançons al gimnàs de la planta 4 de l’edifici de Traumatologia i a les 14 hores al vestíbul de l’Hospital General.

Parades de roses, punts de llibre i manualitats. El divendres 21 d'abril hi hauran distintes parades de venda de roses tant a l'Hospital General com al Maternoinfantil.

De 8 a 15 h, al peu de les escales mecàniques d'accés a l'Hospital, el Centre d'Atenció a Drogodependents (CAS) posa a la venda roses, punts de llibre i manualitats que han estat realitzades per persones en risc d'exclusió social que són ateses al CAS. Els diners que es recullin aniran destinats a finançar les activitats que es realitzen amb els usuaris i per la compra de material.

El dia 23 d'abril, a l'Hospital de Traumatologia, trobareu la parada de roses de Kreamics, una associació de pacients i professionals sanitaris de la Unitat de Cremats de Vall d'Hebron. De 8 a 15 h.

 

Activitats del VHIR: La rosa d'avui, la medicina del demà 

El divendres 21 d'abril a partir de les 10 i fins a les 14 h davant l'entrada principal de l'Àrea General de l'Hospital hi podreu trobar la parada del Vall d'Hebron Institut de Recerca (VHIR) on es vendran roses ecològiques i de galeta, punts de llibre i xocolatines, gràcies a la col·laboració del Museu de la Xocolata i la pastisseria Lily Monet.

I el diumenge 23, durant tot el dia, hi haurà una parada de venda de roses naturals a Passeig de Gràcia amb Gran Via.

També pots col·laborar amb el VHIR amb el suc "Sang del drac de Sant Jordi" que estarà a la venda a tots els restaurants de la cadena Buenas Migas. Els beneficis obtinguts seran pel programa de beques predoctorals del VHIR.

 

Activitats del Cemcat

Parades de roses, punts de llibre i manualitats  El divendres 21 d'abril de 9 a 14 h a l'Hospital Maternoinfantil, el Centre d'Esclerosi Múltiple de Catalunya (Cemcat) instal·larà la seva parada de roses de roba, punts de llibre i fermalls fabricats a mà pels pacients del servei d’Art-teràpia.

 

Quins llibres pots regalar? Lectures solidàries per grans i petits 

Ona i el tururú és un conte escrit per Sara Millas i la Yolanda Blasco d'Ona Solidària, que parla sobre el cáncer infantil amb molta cura i adaptat a infants de diferents edats. Per això hi ha dues versions, una més senzilla per nens de 3 a 5 anys i escrita en lletra de pal, i l'original, per majors de 6 anys i en lletra lligada. Els beneficis de la venda del llibre, que té un preu de 6 euros es destinen íntegrament a la recerca en càncer infantil del VHIR. El podreu adquirir a través de la página de Facebook d’Ona Solidària.

Donant un xic de felicitat. Escrit per Josepa Forns, una pacient d'ictus, el llibre recull la seva experiència personal en partir aquesta malaltia i com l'ha superada. El llibre té un preu de 15 euros i els beneficis seran destinats íntegrament a la recerca en ictus del VHIR. L'autora estarà signant llibres el dia 23 d'abril l'estand de l'editorial Claret de 10 a 12 h.

El líquido misterioso. És un conte creat per l'Associació Las Historias de Sofía i vol enviar un missatge de positivisme, superació i força als nens que pateixen càncer i a les seves famílies. La presentació d'aquest llibre, prologat per Pau Donés, tindrà lloc el dia 22 d'abril a les 11,30 h a l'Hospital Vall d'Hebron. A continuació es celebrarà una tertúlia amb el Dr. Sánchez de Toledo, fins fa pocs mesos cap del Servei d’Oncologia i Hematologia Pediàtrica Vall d’Hebron i cap del Grup de Recerca Translacional en cáncer en la infància i l’adolescència del VHIR, el Sr. José Montilla, ex president de la Generalitat i famílies que han viscut aquesta situació. Els drets d'autor del conte aniran destinats a la Casa Ronald McDonald de Barcelona.

La Llegenda de Sant Jordi alternativa. L’empresa Ndavant, encarregada del servei de neteja de l’Hospital ha editat aquest llibre que recull una llegenda de Sant Jordi una mica diferent a la que estem acostumats a sentir on el valent Sant Jordi es converteix en el metge d’un drac vegetarià.

Compartir:

Noticias relacionadas

Suscríbete a nuestros boletines y forma parte de la vida del Campus

Selecciona el boletín que quieres recibir:

La aceptación de estas condiciones, supone que da el consentimiento al tratamiento de sus datos personales para la prestación de los servicios que solicita a través de este portal y, si procede, para hacer las gestiones necesarias con las administraciones o entidades públicas que intervengan en la tramitación, y su posterior incorporación en el mencionado fichero automatizado. Podéis ejercitar los derechos de acceso, rectificación, cancelación y oposición dirigiéndoos por escrito a web@vallhebron.cat, indicando claramente al asunto "Ejercicio de derecho LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalidad: Gestionar el contacto del usuario.
Legitimación: Aceptación expresa de la política de privacidad.
Derechos: Acceso, rectificación, supresión y portabilidad de los datos, limitación y oposición a su tratamiento. 
Procedencia: El propio interesado.