Pa i Xocolata d'autor i Jornada Divulgativa en motiu del Dia Mundial del Càncer d'Ovari

Per quart any, Vall d’Hebron vendrà el Pa amb Xocolata d’autor solidari per recaptar fons per a la recerca al VHIR. Aquest divendres ja es pot comprar al Mercat de la Boqueria i dilluns als altres punts de venda.

04/05/2017

El Vall d’Hebron Barcelona Campus Hospitalari lidera per quart any consecutiu a Catalunya els actes en motiu del Dia Mundial del Càncer d’Ovari, que se celebra el 8 de maig. El Servei de Ginecologia Vall d’Hebron i el grup de Recerca Biomèdica en Ginecologia del Vall d’Hebron Institut de Recerca (VHIR) han preparat un programa d’activitats, entre les quals destaca la venda del Pa amb Xocolata per la recerca en càncer d’ovari, elaborat pel mestre forner Daniel Jordà, la col·laboració de la fotògrafa i gastroblogaire Carolina Ferrer i la pastissera Rosa Maria Escribano.

 

Col·laboradors de primera classe 

Enguany, la iniciativa compta amb la col·laboració del mestre forner Daniel Jordà, la Carolina Ferrer i la Rosa Maria Escribano, que han unit esforços perquè el tradicional “pa amb xocolata” sigui un símbol de solidaritat en unes jornades de sensibilització de la malaltia. Totes les unitats es vendran al preu simbòlic de 2 euros per donar suport a iniciatives que donin a conèixer aquesta malaltia i recaptar fons per a la seva investigació. Els pans es podran comprar el 8 de maig a les cafeteries d’Arcasa a l’Hospital Universitari Vall d’Hebron, a les botigues  dels autors (www.panescreativos.com i www.manenas.es), i des d’avui a les paradetes del Mercat de la Boqueria.

A més els membres del grup de Recerca Biomèdica en Ginecologia del VHIR i els del Servei de Ginecologia de l’Hospital vendran el Pa amb Xocolata solidari el mateix dia 8 als vestíbuls de l’Hospital Maternoinfantil i de l’Hospital General, en una acció que també buscarà sensibilitzar visitants i professionals sobre el càncer d’ovari. Per fer-ho, comptaran amb la participació de representants i voluntàries de l’Associació d’Afectats per Càncer d’Ovari (ASACO). Als mateixos estands informatius es vendran pins i polseres solidàries creades per a l’ocasió per Samburu. Les polseres també es poden adquirir per 5 euros a través de la pàgina web de Samburu Accessories.

 

El càncer d’ovari

El càncer d’ovari és el tipus de tumor ginecològic amb una mortalitat més alta. Representa prop del 5% de tots els tumors femenins, és el sisè més freqüent i la cinquena causa de mort d’origen oncològic en dones. El principal problema en el combat contra aquesta malaltia és que no presenta símptomes guia per a metges i pacients que portin al diagnòstic ràpid. Això provoca que es diagnostiqui en fases avançades en més del 70% dels casos i que la supervivència global a 5 anys sigui inferior al 30%.

Vall d’Hebron tracta els casos de càncer ginecològic a la Unitat de Ginecologia Oncològica i Patologia del Tracte Genital Inferior, formada per 8 professionals que cada any atenen prop de 9.000 pacients i realitzen mig miler d’intervencions quirúrgiques. Dins del grup de Recerca Biomèdica en Ginecologia liderat pel Dr. Antonio Gil, que també és el cap del Servei de Ginecologia de l’Hospital, la Dra. Anna Santamaria i la resta d’investigadors desenvolupen línies de recerca per donar resposta a les necessitats clíniques més importants relacionades amb el càncer d’ovari, com ara el diagnòstic precoç, l’evolució de la malaltia i el seu procés de disseminació i la cerca de noves teràpies.

Compartir:

Noticias relacionadas

Profesionales relacionados

Suscríbete a nuestros boletines y forma parte de la vida del Campus

Selecciona el boletín que quieres recibir:

La aceptación de estas condiciones, supone que da el consentimiento al tratamiento de sus datos personales para la prestación de los servicios que solicita a través de este portal y, si procede, para hacer las gestiones necesarias con las administraciones o entidades públicas que intervengan en la tramitación, y su posterior incorporación en el mencionado fichero automatizado. Podéis ejercitar los derechos de acceso, rectificación, cancelación y oposición dirigiéndoos por escrito a web@vallhebron.cat, indicando claramente al asunto "Ejercicio de derecho LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalidad: Gestionar el contacto del usuario.
Legitimación: Aceptación expresa de la política de privacidad.
Derechos: Acceso, rectificación, supresión y portabilidad de los datos, limitación y oposición a su tratamiento. 
Procedencia: El propio interesado.