Triple premi per a la secció d'Al·lergologia Vall d'Hebron

Treballs presentats per professionals del centre han guanyat els tres premis a les millors comunicacions al Congrés de la Societat Catalana d’Al·lergologia i Immunologia Clínica.

12/06/2017

El congrés de la Societat Catalana d’Al·lergologia i Immunologia Clínica (SCAIC), celebrat el passat 27 de maig, va premiar, en tres ocasions, la tasca dels professionals de la secció d’Al·lergologia del Servei de Medicina Interna i de la Unitat d’Al·lergologia Pediàtrica Vall d’Hebron. Tres treballs presentats per professionals i metges en formació es van endur els premis que s’atorgaven a les comunicacions presentades a la trobada.

 

Millorar la desensibilització a la quimioteràpia 

La Dra. Anna Sala, facultativa especialista d’Al·lergologia, va guanyar el premi a la millor comunicació oral gràcies al treball Protocol de desensibilització segura i eficaç a la quimioteràpia i sense premedicació. En ell s’analitza el nou protocol implantat a Vall d’Hebron per tractar els pacients amb al·lèrgia al seu tractament quimioteràpic, a través de les 166 desensibilitzacions realitzades amb èxit fins ara. El treball conjunt entre la secció d’Al·lergologia, els serveis d’Oncologia i Farmàcia i infermeria, ha permès crear un circuit ràpid per portar-les a terme sense premedicació addicional, un element que en pacients polimedicats com aquests a vegades és complicat.

 

Una alternativa per tractar la queratoconjuntivitis vernal

El treball de la Dra. Mónica González, resident de 4t any d’Al·lergologia, sobre la queratoconjutivitis vernal a la població pediàtrica també va rebre el reconeixement com a millor comunicació oral. En aquest cas, es va estudiar, gràcies a la col·laboració entre la Unitat d’Oftalmologia Pediàtrica i la Unitat d’Al·lergologia Pediàtrica de l’Hospital, la resposta al tractament amb Tacrolimus tòpic dels pacients afectats per aquesta patologia i que no tenien resposta al tractament convencional. Aquesta malaltia pot provocar seqüeles greus als ulls.

 

Les proves de sensibilitat cutània i l’esofagitis eosinofílica

La Dra. Paula Galván, resident de 3r any a la Unitat Docent d’Al·lergologia Vall d’Hebron, va rebre el premi Merck a la millor aportació científica feta el curs 2016-2017 per a metges residents d’Al·lergologia pel seu treball sobre la utilitat de les proves de sensibilitat cutània en pacients amb esofagitis eosinofílica. El seu estudi ha demostrat que només són útils en una petita part dels pacients, ja que els mecanismes desencadenants d’aquesta malaltia, una inflamació de l’esòfag provocada per un excés de leucòcits eosinòfils, no són els mateixos que en l’al·lèrgia convencional. Aquest treball ja va rebre el premi al millor resum i pòster presentat a la reunió sobre aquesta patologia de l’Acadèmia d’Al·lergologia i Immunologia Clínica celebrada a Rotterdam el passat mes de març.

Compartir:

Suscríbete a nuestros boletines y forma parte de la vida del Campus

Selecciona el boletín que quieres recibir:

La aceptación de estas condiciones, supone que da el consentimiento al tratamiento de sus datos personales para la prestación de los servicios que solicita a través de este portal y, si procede, para hacer las gestiones necesarias con las administraciones o entidades públicas que intervengan en la tramitación, y su posterior incorporación en el mencionado fichero automatizado. Podéis ejercitar los derechos de acceso, rectificación, cancelación y oposición dirigiéndoos por escrito a web@vallhebron.cat, indicando claramente al asunto "Ejercicio de derecho LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalidad: Gestionar el contacto del usuario.
Legitimación: Aceptación expresa de la política de privacidad.
Derechos: Acceso, rectificación, supresión y portabilidad de los datos, limitación y oposición a su tratamiento. 
Procedencia: El propio interesado.