Exposició dels projectes finalistes al concurs per al nou edifici de l'Institut de Recerca

Des del 28 de juliol i fins a finals de setembre, el vestíbul principal de l’Hospital Vall d’Hebron acull l’exposició fotogràfica i de les maquetes dels projectes seleccionats al concurs internacional d’arquitectura per al disseny del nou edifici del Vall d’Hebron Institut de Recerca (VHIR). Els projectes també havien de presentar una proposta de transformació del Campus Vall d’Hebron.

07/08/2017

L’exposició, que ja es va poder veure al Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (COAC), permet repassar les principals característiques de les propostes presentades. Els projectes els signen destacades figures del món de l’arquitectura, com ara els estudis BAAS Arquitectura i Espinet / Ubach, els guanyadors, o l’equip format per José Rafael Moneo, Moneo Brock i Epypsa. També van ser finalistes l’equip Martínez La Peña-Torres Arquitectos i Técnica y Proyectos TYPSA, el de l’Estudi Carme Pinós amb l’Estudi PSP Arquitectura i el de Josep Llinàs Arquitecte amb Casa Solo Arquitecte.

Les imatges que es poden veure al vestíbul de l’Hospital expliquen com es construirà el nou edifici de recerca que permetrà al VHIR seguir sent capdavanter en excel·lència i innovació, i com es dotarà al Campus Hospitalari Vall d’Hebron d’un espai adequat a les necessitats de pacients, professionals, veïns i entorn per continuar sent un dels motors sanitaris de Catalunya.

 

El projecte guanyador

El concurs d’arquitectura, que es va posar en marxa el novembre del 2016 i es va resoldre el 12 de maig passat, buscava la millor solució per al nou edifici de recerca del VHIR. Una construcció de disseny clàssic, seriós i de confiança, amb grans llums i flexibilitat d’espais de relació entre professionals. A la vegada, la proposta de transformació del Campus havia de tenir en compte la creació d’una via única d’entrada de trànsit rodat, per permetre l’accés ràpid des de les Rondes.

El jurat internacional va optar per la proposta dels arquitectes catalans BAAS Arquitectura i Espinet / Ubach, destacant la seva integració al conjunt del Campus i la combinació d’imatge clàssica i plàcida, sense renunciar a la monumentalitat. Un edifici d’arquitectura mediterrània, amb una sola façana i tres patis, per potenciar els espais de trobada entre els investigadors. En relació amb la transformació del conjunt de Vall d’Hebron, el projecte presentat l’obre als barris veïns i resol la mobilitat interna amb un eix vertical d’escales mecàniques que el connecten amb Collserola.

Compartir:

Suscríbete a nuestros boletines y forma parte de la vida del Campus

Selecciona el boletín que quieres recibir:

La aceptación de estas condiciones, supone que da el consentimiento al tratamiento de sus datos personales para la prestación de los servicios que solicita a través de este portal y, si procede, para hacer las gestiones necesarias con las administraciones o entidades públicas que intervengan en la tramitación, y su posterior incorporación en el mencionado fichero automatizado. Podéis ejercitar los derechos de acceso, rectificación, cancelación y oposición dirigiéndoos por escrito a web@vallhebron.cat, indicando claramente al asunto "Ejercicio de derecho LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalidad: Gestionar el contacto del usuario.
Legitimación: Aceptación expresa de la política de privacidad.
Derechos: Acceso, rectificación, supresión y portabilidad de los datos, limitación y oposición a su tratamiento. 
Procedencia: El propio interesado.