Ricard Ferrer nou vicepresident de la Sociedad Española de Medicina Intensiva, Crítica y Unidades Coronarias

El cap del grup de Recerca en Shock, Disfunció Orgànica i Ressuscitació (SODIR) del Vall d’Hebron Institut de Recerca (VHIR), el Dr. Ricard Ferrer, és el nou vicepresident de la Sociedad Española de Medicina Intensiva, Crítica y Unidades Coronarias (SEMICYUC). El nomenament es va fer efectiu el passat 20 de juny, a l’assemblea de l’entitat. La nova junta la lidera la Dra. Mari Cruz Martín Delgado, de l’Hospital Universitari de Torrejón, a qui el Dr. Ferrer substituirà en el càrrec l’any 2019.

17/07/2017

Aassegura que “és il·lusionant dedicar un temps i un esforç a intentar fer-la créixer”. A la vegada, confia que la feina de la junta directiva i la seva presidència, d’aquí a dos anys, ajudi “a què els pacients crítics rebin la millor assistència per part de professionals motivats i excel·lentment preparats”.

Pel Dr. Ferrer, l’especialitat de medicina intensiva està “en plena maduresa” i viu un moment de “recanvi generacional”. També, “hi ha moltes especialitats interessades en el pacient crític i això implica que hem de fer un esforç addicional per ser la referència d’aquests pacients greus”. El nou període que inicia la SEMICYUC també s’enfronta a una fugida de talent a altres països amb millors condicions laborals i a l’envelliment dels equipaments provocat per la crisi econòmica.

 

Adaptar-se a les noves tecnologies

El fet que els centres hospitalaris se centrin cada vegada més en els pacients aguts i greus fa que, segons el Dr. Ferrer, la medicina intensiva sigui “una especialitat de futur”. Però “s’acosten molts canvis lligats a les noves tecnologies que portaran un canvi de paradigma, la telemedicina, el big data, la intel·ligència artificial, l’automatització de moltes tasques”, i això obliga als especialistes a preparar-se “per aquest futur, que ja està arribant, sense oblidar l’empatia amb els pacients i les seves famílies”.

 

El Dr. Ricard Ferrer

El Dr. Ricard Ferrer és cap del Servei de Medicina Intensiva Vall d’Hebron des del setembre del 2016 i coordinador del grup de Recerca en Shock, Disfunció Orgànica i Ressuscitació (SODIR) del VHIR. És llicenciat en Medicina i Cirurgia per la Universitat de Barcelona i les seves àrees d’interès són la sèpsia greu i xoc sèptic, les infeccions nocosomials i la síndrome de distrès respiratori agut.

És l’investigador principal o coinvestigador a més de 20 assaigs clínics i autor o coautor a més de 90 publicacions indexades. També és coordinador de la Xarxa de Recerca Edusepsis, investigador del CIBER Malalties Respiratòries i representant de l’Estat al consell de l’European Society of Intensive Care Medicine (ESICM). A la vegada, és membre del comitè científic de la Fundació Life-Priority ESICM i del comitè directiu i del comitè científic de la Surviving Sepsis Campaign.

Compartir:

Noticias relacionadas

Professionals relacionats

Suscríbete a nuestros boletines y forma parte de la vida del Campus

Selecciona el boletín que quieres recibir:

La aceptación de estas condiciones, supone que da el consentimiento al tratamiento de sus datos personales para la prestación de los servicios que solicita a través de este portal y, si procede, para hacer las gestiones necesarias con las administraciones o entidades públicas que intervengan en la tramitación, y su posterior incorporación en el mencionado fichero automatizado. Podéis ejercitar los derechos de acceso, rectificación, cancelación y oposición dirigiéndoos por escrito a web@vhebron.net, indicando claramente al asunto "Ejercicio de derecho LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalidad: Gestionar el contacto del usuario.
Legitimación: Aceptación expresa de la política de privacidad.
Derechos: Acceso, rectificación, supresión y portabilidad de los datos, limitación y oposición a su tratamiento. 
Procedencia: El propio interesado.