Somos un campus sanitario de referencia que comprende todos los campos de la salud: la asistencia, la investigación, la docencia y la gestión.
La profesionalidad, el compromiso y la investigación de los profesionales del Campus son elementos clave para poder ofrecer una asistencia excelente.
Apostamos por la investigación como herramienta para aportar soluciones a los retos que nos encontramos día a día en el campo de la asistencia médica.
Gracias a nuestro personal asistencial, docente y de investigación trabajamos para incorporar nuevos conocimientos para generar valor en los pacientes, a los profesionales y a la misma organización.
Generamos, transformamos y transmitimos conocimiento en todos los ámbitos de las ciencias de la salud para formar a los futuros profesionales.
La vocación de comunicación nos define. Te abrimos la puerta a todo lo que pasa en el Vall d'Hebron Barcelona Hospital Campus y te animamos a compartirlo.
Donación para hospital
Donación para investigación
El Servei de Ginecologia Vall d’Hebron és el primer de l’Estat que aplica un protocol de recuperació intensificada en ginecologia oncològica en càncer d’ovari avançat. La jornada ha comptat amb destacats experts procedents d’altres centres de l’Estat.
L’Hospital Universitari Vall d’Hebron ha acollit avui la primera jornada sobre Recuperació intensificada en cirurgia abdominal, de la literatura a la implementació, de la literatura a la implementació. Organitzada pel Grup multidisciplinari de Ginecologia, Cirurgia General, Anestesiologia i Reanimació, Suport Nutricional i Infermeria del centre, amb el suport d’Aula Vall d’Hebron, ha reunit als principals experts en aquest camp de l’Estat per analitzar el present i el futur dels programes i protocols de recuperació intensificada. Hi ha participat més de 140 professionals procedents de diversos centres.
Vall d’Hebron ha apostat per aquest conjunt de mesures per millorar el benestar dels pacients del Servei de Ginecologia. De fet, des d’avui el protocol que s’aplicava a les pacients de la Unitat de Ginecologia Oncològica s’ha ampliat a totes les de Ginecologia i Endoscòpia. Com ha explicat a la inauguració de la jornada el gerent del centre, el Dr. Vicenç Martínez Ibáñez, la recuperació intensificada és “un gran camp per fer innovació, per això cal agrair la tasca dels professionals que han liderat el projecte a Vall d’Hebron”.
En aquest sentit, el cap del Servei de Ginecologia, el Dr. Antonio Gil-Moreno, ha assegurat que “és vital la implicació de tots per garantir el benestar de les nostres pacients”. També la Dra. Maribel Rochera, cap assistencial del Servei d’Anestesiologia i Reanimació, ha destacat que “el protocol creat pel grup multidisciplinari pot servir de model per a tots els serveis de l’Hospital”.
La jornada ha analitzat la situació actual dels programes ERAS (enhanced recovery after surgery), els resultats obtinguts i el seu futur. Els ponents també han tractat els passos previs a la cirurgia necessaris per a l’aplicació d’aquests protocols, així com les mesures durant la intervenció, amb el paper del cirurgià, i el postoperatori, amb el destacat paper del personal d’infermeria. En aquest sentit, la Dra. Assumpció Pérez Benavente, responsable de la Unitat de Ginecologia Oncològica del centre, ha destacat que “estem vivint un moment molt interessant a la cirurgia amb la incorporació de l’ERAS, tenint sempre present el lema de l’Hospital, Sempre, el pacient primer”. D’altra banda, el Dr. José Luis Sánchez metge adjunt de la mateixa unitat, ha explicat el procés que ha portat a validar el protocol a través d’un estudi aleatori que “ens ha aportat dades que ens permeten extrapolar-lo del càncer d’ovari a la resta de la ginecologia oncològica”.
El Servei de Ginecologia Vall d’Hebron ha estat el primer de l’Estat d’un hospital terciari que aplica un protocol de recuperació intensificada a l’abordatge de la cirurgia en casos de càncer d’ovari. La iniciativa inclou una visió global del procés des del diagnòstic fins a l’alta hospitalària, donant un conjunt d’estratègies als professionals que s’apliquen durant tot el procés. L’objectiu és reduir el temps d’ingrés al centre, disminuir l’estrès de la pacient i afavorir la seva recuperació, amb les mínimes complicacions posteriors a la cirurgia.
El protocol és fruit del treball dels professionals dels serveis de Ginecologia, d’Anestesiologia i Reanimació i de la Unitat de Suport Nutricional. Ha estat validat amb un assaig clínic, el primer del seu tipus al món. Es van analitzar 50 casos de cirurgia de càncer d’ovari, amb resultats excel·lents en aquells en els quals es van aplicar les mesures proposades al document.
L’objectiu del Ministeri de Sanitat és que l’any que ve la major part dels hospitals de l’Estat s’impliquin al projecte IMPRICA d’implementació de la via RICA (Recuperació Intensificada de Cirurgia Abdominal), com a marcador de qualitat assistencial. Vall d’Hebron és un dels centres que participen en aquest estudi.
Dirección de Enfermería, Hospital General
Anestesiología, Reanimación y Tratamiento del Dolor, Hospital Infantil i Hospital de la Mujer
La aceptación de estas condiciones, supone que da el consentimiento al tratamiento de sus datos personales para la prestación de los servicios que solicita a través de este portal y, si procede, para hacer las gestiones necesarias con las administraciones o entidades públicas que intervengan en la tramitación, y su posterior incorporación en el mencionado fichero automatizado. Podéis ejercitar los derechos de acceso, rectificación, cancelación y oposición dirigiéndoos por escrito a web@vallhebron.cat, indicando claramente al asunto "Ejercicio de derecho LOPD". Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca. Finalidad: Gestionar el contacto del usuario. Legitimación: Aceptación expresa de la política de privacidad. Derechos: Acceso, rectificación, supresión y portabilidad de los datos, limitación y oposición a su tratamiento. Procedencia: El propio interesado.