Els mètodes més innovadors en cirurgia abdominal al curs NOTES-WIDER

Durant aquest curs internacional celebrat a Vall d’Hebron, els professionals han pogut actualitzar els seus coneixements en les tècniques menys invasives de cirurgia abdominal

29/11/2017

L’Hospital Universitari Vall d’Hebron ha acollit l’11a edició del curs internacional de NOTES-WIDER-Barcelona, els dies 27 i el 28 de Novembre, que recull conferències i tallers pràctics cada any des del 2007.

El curs ha agrupat cirurgians i experts en gastroenterologia i endoscòpia clínica, per tal d’actualitzar-los en el futur immediat de la cirurgia endoscòpica transluminal per orificis naturals (o NOTES), ja que són mètodes menys invasius i que permeten evitar incisions i cicatrius externes en les cirurgies abdominals. També s’hi ha presentat tècniques terapèutiques intervencionistes derivades o relacionades amb aquest tipus de cirurgia.

A més de les conferències teòriques, els participants han pogut assistir a sessions pràctiques i interactives en dos quiròfans de cirurgia experimental de l’Institut de Recerca de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron (VHIR) gràcies a la videotransmissió. Les sessions pràctiques han permès la demostració de tècniques d’anestèsia, incubació, sondes...

El curs ha estat dirigit pel Dr. José Ramón Armengol–Miró, el Dr. Manuel Armengol Carrasco, el Dr. Antonio José Torres García i el Dr. Joan Dot Bach, i ha rebut el suport de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron i el VHIR, Olympus Europa SE & CO, i la col·laboració de l’Obra Social de la Fundació “La Caixa”.

Compartir:

Suscríbete a nuestros boletines y forma parte de la vida del Campus

Selecciona el boletín que quieres recibir:

La aceptación de estas condiciones, supone que da el consentimiento al tratamiento de sus datos personales para la prestación de los servicios que solicita a través de este portal y, si procede, para hacer las gestiones necesarias con las administraciones o entidades públicas que intervengan en la tramitación, y su posterior incorporación en el mencionado fichero automatizado. Podéis ejercitar los derechos de acceso, rectificación, cancelación y oposición dirigiéndoos por escrito a web@vhebron.net, indicando claramente al asunto "Ejercicio de derecho LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalidad: Gestionar el contacto del usuario.
Legitimación: Aceptación expresa de la política de privacidad.
Derechos: Acceso, rectificación, supresión y portabilidad de los datos, limitación y oposición a su tratamiento. 
Procedencia: El propio interesado.