El Dr. Joan X. Comella rep el premi Alfons de Borja 2017 dels Alumni Universitat de Lleida

El Dr. Joan X Comella, director del Vall d'Hebron Institut de Recerca (VHIR), ha rebut el premi Alfons de Borja 2017 atorgat pels Alumni de la Universitat de Lleida, màxim guardó d'aquesta entitat, en reconeixement a la seva trajectòria en els àmbits tant de la recerca activa com de la gestió de centres de referència d'abast mundial.

04/12/2017

Aquest és el setè premi Alfons de Borja que l'associació atorga a persones i entitats en reconeixement de la seva trajectòria des que el 2004 va lliurar-lo a Joan Oró. Altres personalitats guardonades han estat: la Fundació Vicente Ferrer (2011), el president de GlobaLleida i de Repsol, Antoni Brufau (2015) o el piragüista i medallista olímpic, Saúl Craviotto (2016).

En el discurs d'agraïment per haver estat premiat, el Dr. Comella ha fet un repàs per la seva trajectòria començant per la formació acadèmica que va rebre a la Universitat de Lleida fins a arribar a la direcció del VHIR i mostrant la seva fascinació pel funcionament del cervell, l'àrea en la qual treballa el seu equip de recerca al VHIR. Va insistir en la necessitat de fer recerca "no només per buscar cures per les malalties. Necessitem fer recerca per ser una societat pròspera i rica. Sovint pensem que són les societats i els pobles rics que dediquen molts diners a fer recerca. És cert, però és encara més cert que aquells països que han dedicat diners a la recerca i la innovació han estat els que s'han fet més rics", va afirmar.

El rector de la Universitat de Lleida (UdL), Roberto Fernández, va destacar que el Dr. Joan Comella "és un paradigma de servidor públic i un exemple d'empresariat investigador universitari", ja que, a més de dedicar-se a la docència i a la recerca, "va entendre que calia mullar-se en la gestió". Fernández li ha manifestat a un Joan Comella emocionat que "aquesta és casa teva" i que sempre tindrà les portes obertes a la UdL.

El premi Alfons de Borja d'enguany ha consistit en un diploma acreditatiu al Dr. Joan Comella com a membre d'honor d'Alumni UdL; l'escultura "El coneixement" de l'artista argentí Miguel Ángel González, creada especialment per a l'ocasió, i una aquarel·la del Campus de Medicina del pintor lleidatà Joaquín Ureña.

Compartir:

Suscríbete a nuestros boletines y forma parte de la vida del Campus

Selecciona el boletín que quieres recibir:

La aceptación de estas condiciones, supone que da el consentimiento al tratamiento de sus datos personales para la prestación de los servicios que solicita a través de este portal y, si procede, para hacer las gestiones necesarias con las administraciones o entidades públicas que intervengan en la tramitación, y su posterior incorporación en el mencionado fichero automatizado. Podéis ejercitar los derechos de acceso, rectificación, cancelación y oposición dirigiéndoos por escrito a web@vhebron.net, indicando claramente al asunto "Ejercicio de derecho LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalidad: Gestionar el contacto del usuario.
Legitimación: Aceptación expresa de la política de privacidad.
Derechos: Acceso, rectificación, supresión y portabilidad de los datos, limitación y oposición a su tratamiento. 
Procedencia: El propio interesado.