Somos un campus sanitario de referencia que comprende todos los campos de la salud: la asistencia, la investigación, la docencia y la gestión.
La profesionalidad, el compromiso y la investigación de los profesionales del Campus son elementos clave para poder ofrecer una asistencia excelente.
Apostamos por la investigación como herramienta para aportar soluciones a los retos que nos encontramos día a día en el campo de la asistencia médica.
Gracias a nuestro personal asistencial, docente y de investigación trabajamos para incorporar nuevos conocimientos para generar valor en los pacientes, a los profesionales y a la misma organización.
Generamos, transformamos y transmitimos conocimiento en todos los ámbitos de las ciencias de la salud para formar a los futuros profesionales.
La vocación de comunicación nos define. Te abrimos la puerta a todo lo que pasa en el Vall d'Hebron Barcelona Hospital Campus y te animamos a compartirlo.
Donación para hospital
Donación para investigación
El Servei de Neonatologia de l’Hospital Maternoinfantil Vall d’Hebron ofereix des del mes d’abril a les famílies amb nens ingressats a la Unitat de Cures Intensives la possibilitat de participar en els tallers del Projecte Germans. Es tracta d’una iniciativa per acompanyar i preparar els germans dels nadons ingressats a l’UCI de Neonatologia, que arriba després de realitzar un treball de recerca durant un any sobre l’estrès que pateixen els pares amb nadons hospitalitzats i amb més fills a càrrec seu. És un projecte pioner a l’Estat, en la línia de potenciar la humanització de l’hospital que s’aplica a Vall d’Hebron.
El Projecte Germans és una iniciativa del personal del servei, en detectar les dificultats i l’estrès que generen als petits i a les seves famílies el fet que el fill acabat de néixer estigui ingressat a l’UCI. Els nadons poden presentar una gran varietat de situacions clíniques derivades de la seva immaduresa i, a vegades, patologies que fan que necessitin cures especials. En aquestes situacions, tot i necessitar estar a incubadores o connectats a diverses màquines, continua sent molt important el contacte amb la seva família. Una situació angoixant que es pot agreujar en cas que hi hagi germans grans.
Els tallers permeten acostar-se a aquesta realitat a través del joc. Les sessions, que es fan un dia a la setmana a la CiberAula de l’Hospital Maternoinfantil, permeten preparar els germans per a la visita. Guiats per una infermera, poden jugar a ser metges i infermeres i a tenir cura de nadons. A través d’aquest joc simbòlic es preparen per conèixer al seu nou germà que s’està a un lloc insòlit, manipular els instruments que el nadó té connectats i entendre perquè està ingressat a l’UCI. La infermera responsable del projecte, Estrella Gargallo, destaca que utilitzar la CiberAula, “un lloc amable i lúdic”, permet rebaixar la tensió i, a la vegada, que “els pares juguin amb el germà gran, afavoreix la seva relació, ja que darrerament no tenen tant temps per jugar”. A la vegada, “els tallers representen un espai d’acompanyament emocional per a les famílies, que els ajuda a integrar aquest moment de l’hospitalització d’un fill amb el menor estrès possible”, apunta la psicòloga impulsora del projecte, Maria Emilia Dip.
El projecte, però, no només beneficia els petits de la família. Els pares i els avis també en treuen profit. El cap del Servei de Neonatologia, el Dr. Fèlix Castillo, assegura que gràcies als tallers “s’impliquen més a la cura dels nounats i amplien el seu coneixement sobre les cures que rep el seu fill” i “se’ls prepara per entrar a una unitat d’alta complexitat”. El mateix defensa Estrella Gargallo, que apunta que “tenen un efecte indirecte sobre els pares i altres familiars, que també aprenen”. Per portar a terme el projecte s’ha comptat amb la col·laboració de la Unitat d’Atenció al Ciutadà i Treball Social i els voluntaris de l’Hospital.
El Projecte Germans ve avalat per un estudi realitzat entre els mesos d’abril i desembre de l’any passat. En aquest període, 82 famílies i més d’un centenar de germans van passar pels tallers. Guiats per una infermera i una psicòloga, se’n va avaluar l’efectivitat i la reducció de l’estrès. Els resultats positius van animar el servei a afegir aquesta iniciativa a la seva activitat habitual.
El projecte s’insereix a la filosofia NIDCAP (Neonatal Individualized Developmental Care and Assessment Program), les cures centrades en el desenvolupament, que intenten prevenir els efectes potencialment nocius que l’entorn de les UCI neonatals provoquen al cervell en desenvolupament, disminuir l’estrès parental i millorar la interacció entre pares, mares i infants, per contribuir al seu millor desenvolupament. L’Hospital Maternoinfantil Vall d’Hebron és líder a la seva aplicació, i l’únic de l’Estat, amb l’Hospital 12 de Octubre de Madrid, acreditat per formar a professionals en aquest coneixement.
El Servei de Neonatologia s‘ha consolidat com a centre de referència en l'àmbit nacional en la patologia perinatal. El seu objectiu és realitzar una pràctica assistencial humanitzada, de qualitat, segura, sostenible i eficient, centrada en el pacient i el seu entorn familiar. Disposa de 24 llits d’hospitalització convencional. També de 45 punts assistencials, 25 a la Unitat de Cures Intensives i 20 a la Unitat de Cures Intermèdies, el que converteix la Unitat de Neonatologia en la més gran de l’Estat. A la vegada, ofereix un servei d’hospitalització domiciliària, amb 12 llits virtuals, per la qual passen més de 200 nadons cada any.
La aceptación de estas condiciones, supone que da el consentimiento al tratamiento de sus datos personales para la prestación de los servicios que solicita a través de este portal y, si procede, para hacer las gestiones necesarias con las administraciones o entidades públicas que intervengan en la tramitación, y su posterior incorporación en el mencionado fichero automatizado. Podéis ejercitar los derechos de acceso, rectificación, cancelación y oposición dirigiéndoos por escrito a web@vallhebron.cat, indicando claramente al asunto "Ejercicio de derecho LOPD". Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca. Finalidad: Gestionar el contacto del usuario. Legitimación: Aceptación expresa de la política de privacidad. Derechos: Acceso, rectificación, supresión y portabilidad de los datos, limitación y oposición a su tratamiento. Procedencia: El propio interesado.