El Mobile Lab presenta a Vall d'Hebron les tècniques més noves en cirurgia de genoll i espatlla

El Mobile Lab, un laboratori sobre rodes, és una aula mòbil equipada amb un laboratori d’alta tecnologia per a la formació pràctica en cirurgia artroscòpica de sis professionals.

13/12/2017

L’Hospital Vall d’Hebron ha acollit el 12 i 13 de Desembre el Mobile Lab, un laboratori mòbil per a la formació quirúrgica en artroscòpia de l’empresa americana Arthrex, acollit per primer cop a l’Hospital i dirigit als joves professionals i residents del departament de Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia de l’Hospital Vall d’Hebron.

El Mobile Lab es basa en un camió dissenyat com a laboratori integrat d’alta tecnologia, totalment equipat i amb dos llocs de treball amb sistema de vídeo i tractament d’imatges. El seu disseny l’ha convertit en una aula mòbil innovadora que promou l’accessibilitat al coneixement “de porta a porta” per mitjà de la formació continuada i l’excel·lència tècnica, en utilitzar models d’articulacions i cadàvers humans que permeten l’actualització eficaç en tècniques de cirurgia d’espatlla i genoll i, per tant, la millora en el tractament de pacients quirúrgics. “L’Hospital ha apostat per la formació interna a través de l’aula mòbil Mobile Lab perquè els joves professionals, residents i  metges adjunts puguin practicar amb un equipament d’última generació, a través d’un mètode innovador i pròxim” comenta el Dr. Minguell, cirurgià ortopèdic especialitzat en cirurgia de genoll i un dels experts professionals d’Arthrex a nivell internacional.

El laboratori sobre rodes arriba al Vall d’Hebron després d’un llarg quilometratge internacional, i aportarà formació a sis professionals partint de les tècniques més comunes a les més innovadores: com la reconstrucció, transplantament i implants d’espatlla en pacients amb dislocacions cròniques i reconstrucció de càpsula o luxacions; i en tècniques de cirurgia de genolls, com als lligaments creuats, la sutura meniscular i les lesions de cartílag. “Una experiència molt interessant: ens permet equiparar a un quiròfan i provar tècniques noves que en un pacient no es poden provar. Això és una interrelació entre la industria i la sanitat pública molt interessant de cara a la formació dels cirurgians, a més de l’oportunitat de provar materials nous de cara noves tècniques quirúrgiques” comenten el Dr. Josep Massons i la Dra. Montserrat García Portabella, de la Unitat d’Espatlla i Colze del departament de Traumatologia de l’Hospital.

Fruït de una col·laboració entre indústria i sanitat pública, l’Hospital Vall d’Hebron ha aprofitat els estudis de qualitat i mètodes de formació que defineixen el Campus Universitari de l’Hospital i ha col·laborat amb Arthrex, qui ja participa des de fa uns anys amb el Departament de Traumatologia per mitjà de donacions d’instruments quirúrgics i equipament.

 

Compartir:

Suscríbete a nuestros boletines y forma parte de la vida del Campus

La aceptación de estas condiciones, supone que da el consentimiento al tratamiento de sus datos personales para la prestación de los servicios que solicita a través de este portal y, si procede, para hacer las gestiones necesarias con las administraciones o entidades públicas que intervengan en la tramitación, y su posterior incorporación en el mencionado fichero automatizado. Podéis ejercitar los derechos de acceso, rectificación, cancelación y oposición dirigiéndoos por escrito a web@vallhebron.cat, indicando claramente al asunto "Ejercicio de derecho LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalidad: Gestionar el contacto del usuario.
Legitimación: Aceptación expresa de la política de privacidad.
Derechos: Acceso, rectificación, supresión y portabilidad de los datos, limitación y oposición a su tratamiento. 
Procedencia: El propio interesado.