El Mobile Lab presenta a Vall d'Hebron les tècniques més noves en cirurgia de genoll i espatlla

El Mobile Lab, un laboratori sobre rodes, és una aula mòbil equipada amb un laboratori d’alta tecnologia per a la formació pràctica en cirurgia artroscòpica de sis professionals.

13/12/2017

L’Hospital Vall d’Hebron ha acollit el 12 i 13 de Desembre el Mobile Lab, un laboratori mòbil per a la formació quirúrgica en artroscòpia de l’empresa americana Arthrex, acollit per primer cop a l’Hospital i dirigit als joves professionals i residents del departament de Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia de l’Hospital Vall d’Hebron.

El Mobile Lab es basa en un camió dissenyat com a laboratori integrat d’alta tecnologia, totalment equipat i amb dos llocs de treball amb sistema de vídeo i tractament d’imatges. El seu disseny l’ha convertit en una aula mòbil innovadora que promou l’accessibilitat al coneixement “de porta a porta” per mitjà de la formació continuada i l’excel·lència tècnica, en utilitzar models d’articulacions i cadàvers humans que permeten l’actualització eficaç en tècniques de cirurgia d’espatlla i genoll i, per tant, la millora en el tractament de pacients quirúrgics. “L’Hospital ha apostat per la formació interna a través de l’aula mòbil Mobile Lab perquè els joves professionals, residents i  metges adjunts puguin practicar amb un equipament d’última generació, a través d’un mètode innovador i pròxim” comenta el Dr. Minguell, cirurgià ortopèdic especialitzat en cirurgia de genoll i un dels experts professionals d’Arthrex a nivell internacional.

El laboratori sobre rodes arriba al Vall d’Hebron després d’un llarg quilometratge internacional, i aportarà formació a sis professionals partint de les tècniques més comunes a les més innovadores: com la reconstrucció, transplantament i implants d’espatlla en pacients amb dislocacions cròniques i reconstrucció de càpsula o luxacions; i en tècniques de cirurgia de genolls, com als lligaments creuats, la sutura meniscular i les lesions de cartílag. “Una experiència molt interessant: ens permet equiparar a un quiròfan i provar tècniques noves que en un pacient no es poden provar. Això és una interrelació entre la industria i la sanitat pública molt interessant de cara a la formació dels cirurgians, a més de l’oportunitat de provar materials nous de cara noves tècniques quirúrgiques” comenten el Dr. Josep Massons i la Dra. Montserrat García Portabella, de la Unitat d’Espatlla i Colze del departament de Traumatologia de l’Hospital.

Fruït de una col·laboració entre indústria i sanitat pública, l’Hospital Vall d’Hebron ha aprofitat els estudis de qualitat i mètodes de formació que defineixen el Campus Universitari de l’Hospital i ha col·laborat amb Arthrex, qui ja participa des de fa uns anys amb el Departament de Traumatologia per mitjà de donacions d’instruments quirúrgics i equipament.

 

Compartir:

Suscríbete a nuestros boletines y forma parte de la vida del Campus

Selecciona el boletín que quieres recibir:

La aceptación de estas condiciones, supone que da el consentimiento al tratamiento de sus datos personales para la prestación de los servicios que solicita a través de este portal y, si procede, para hacer las gestiones necesarias con las administraciones o entidades públicas que intervengan en la tramitación, y su posterior incorporación en el mencionado fichero automatizado. Podéis ejercitar los derechos de acceso, rectificación, cancelación y oposición dirigiéndoos por escrito a web@vallhebron.cat, indicando claramente al asunto "Ejercicio de derecho LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalidad: Gestionar el contacto del usuario.
Legitimación: Aceptación expresa de la política de privacidad.
Derechos: Acceso, rectificación, supresión y portabilidad de los datos, limitación y oposición a su tratamiento. 
Procedencia: El propio interesado.