Àmplia participació de professionals de Vall d’Hebron a La Marató de TV3

En aquesta edició, La Marató de TV3 està centrada en les malalties infeccioses. Els professionals del Vall d’Hebron Barcelona Campus Hospitalari que es dediquen a aquestes patologies són referents internacionals. El programa s'emet el diumenge 17 de desembre. 

15/12/2017

Aquest any, la Marató de TV3, la campanya que serveix per fomentar i promoure la recerca biomèdica d'excel·lència, posa el focus en les malalties infeccioses. Aquest tipus de patologies són la causa d'1 de cada 3 morts al món i són un problema important de salut pública. Són causades per microorganismes patògens (bacteris, virus, fongs i protozous) que entren al cos i es multipliquen fins que produeixen la malaltia. 

Vall d’Hebron compta amb rellevants experts en aquesta matèria que, enguany, participaran a La Marató de TV3 per explicar quines són aquestes patologies i com evitar-les i combatre-les. D’aquesta manera, per el plató de TV3 passaran el Dr. Benito Almirante, cap del Servei de Malalties Infeccioses de Vall d’Hebron i cap del Grup de Malalties Infeccioses del Vall d’Hebron Institut de Recerca (VHIR); el Dr. Pere Soler, responsable del Grup de Malalties Infeccioses i Immunologia Pediàtrica de Vall d’Hebron i cap del Grup d’Infecció en el Pacient Pediàtric Immunodeprimit del VHIR; la Dra. Núria Fernandez, del Servei de Malalties Infeccioses de Vall d’Hebron i investigadora del Grup de Malalties Infeccioses del VHIR; i María Luisa Pérez del Prado, infermera de la Unitat de Cremats de Vall d’Hebron.

El Servei de Malalties Infeccioses de Vall d’Hebron es vertebra a través de les àrees següents: la d’hospitalització, la d’assistència ambulatòria, la de control de la infecció nosocomial (que es contreu durant una estada hospitalària), la de prevenció i tractament de la infecció en el pacient immunodeprimit sense infecció pel VIH (amb neoplàsia sòlida o hematològica, trasplantament de moll de l’os o òrgan sòlid); la de salut internacional i infeccions importades, i la d’atenció als malalts amb infecció pel VIH.

El Servei fa aproximadament unes 10.000 visites ambulatòries anuals. Així mateix, disposa d’un hospital de dia on es poden fer tot tipus de tractaments antimicrobians perllongats, així com un important nombre de proves diagnòstiques, amb l’objectiu de reduir els ingressos hospitalaris.

D’aquesta manera, Vall d’Hebron destaca en l’atenció de les infeccions del sistema nerviós central (víriques, degudes a enterovirus i bacterianes), infeccions de les vies respiratòries baixes (especialment bronquiolitis per VRS, amb diversos assaigs clínics en marxa), infeccions en pacients oncològics i trasplantats i la prevenció de les infeccions mitjançant vacunes (on el Dr. Carlos Rodrigo i la Dra. Magda Campins són referents internacionals). Tanmateix, a Vall d’Hebron també destaca l’assistència de les infeccions en pediatria, com la tuberculosi i patologies importades com el Zika, les infeccions en els nens amb immunodeficiència (amb el programa RAPID per afavorir el diagnòstic i tractament precoç de les immunodeficiències primàries greus). A més, el programa PROA-NEN,  l'únic específicament pediàtric a l’Estat, potencia l’ús eficient dels antibiòtics en infants. D’altra banda, el Dr. Jordi Gómez,  de la Unitat de Salut Internacional Drassanes-Vall d’Hebron-PROSICS, és el coordinador d’un grup tècnic que assessora l’OMS en matèria de Chagas. Finalment, en el Codi Sèpsia, establert per atendre de fora ràpida i óptima la sèpsia, hi treballen de forma conjunta professionals del Servei de Medicina Intensiva, Urgències i Microbiologia.

Fruit del mateix compromís per combatre les malalties infeccioses, un grup d’infermeres del Servei de Malalties Infeccioses de Vall d’Hebron lidera un manual dirigit a persones que conviuen amb el virus de la immunodeficiència humana (VIH). Aquest manual, que porta el títol de “Ayudar a vivir positivamente”, s’edita des de l’any 1998 i ofereix informació clara, veraç i senzilla per respondre a les inquietuds dels pacients amb VIH.

 

Compartir:

Suscríbete a nuestros boletines y forma parte de la vida del Campus

Selecciona el boletín que quieres recibir:

La aceptación de estas condiciones, supone que da el consentimiento al tratamiento de sus datos personales para la prestación de los servicios que solicita a través de este portal y, si procede, para hacer las gestiones necesarias con las administraciones o entidades públicas que intervengan en la tramitación, y su posterior incorporación en el mencionado fichero automatizado. Podéis ejercitar los derechos de acceso, rectificación, cancelación y oposición dirigiéndoos por escrito a web@vallhebron.cat, indicando claramente al asunto "Ejercicio de derecho LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalidad: Gestionar el contacto del usuario.
Legitimación: Aceptación expresa de la política de privacidad.
Derechos: Acceso, rectificación, supresión y portabilidad de los datos, limitación y oposición a su tratamiento. 
Procedencia: El propio interesado.