El Projecte Luca de Ricky Rubio segueix amb tres nous pacients oncològics pediàtrics de Vall d’Hebron

El Projecte Luca és una iniciativa de The Ricky Rubio Foundation, l’Hospital Universitari Vall d'Hebron i el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya per donar suport motivacional i acompanyament a pacients oncològics pediàtrics menors d’edat que s’estan tractant a Vall d’Hebron.

20/11/2020

El Projecte Luca és una iniciativa de The Ricky Rubio Foundation, l’Hospital Universitari Vall d'Hebron i el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya per donar suport motivacional i acompanyament a pacients oncològics de Vall d’Hebron. El projecte deu el seu nom a Luca de la Vega, un nen tractat de càncer amb el qual el jugador de l’NBA Ricky Rubio va entrar en contacte fa tres anys i el va acompanyar durant el tractament oncològic. A més, Ricky Rubio va convidar el Luca a veure un partit de l’NBA com a estímul per reforçar la seva lluita contra la malaltia.

L’experiència de Ricky Rubio va ser tan positiva que el 2019 es va institucionalitzar aquesta iniciativa a través de la seva fundació. El Luca també va col·laborar activament donant suport motivacional als pacients oncològics pediàtrics del Projecte Luca, participant al mateix grup de Whatsapp on es troben els tres pacients i el jugador de bàsquet per compartir les experiències del dia a dia i fent videotrucades periòdiques en grup.

El Projecte Luca segueix amb tres nous pacients

Aquest dijous, 19 de novembre, s’han donat a conèixer els tres pacients que participaran en el projecte. S’ha fet en un acte que ha tingut lloc a les 11.00 hores a la instal·lació esportiva de Next MVP de Badalona, propietat de Ricky Rubio. A l’acte han acudit els tres pacients amb les famílies, els pacients del Projecte Luca del 2019 i el mateix jugador de l’NBA, que ha aparegut per sorpresa dels pacients, ha jugat amb tots ells i l’han pogut veure entrenar. Enguany, la iniciativa es duu a terme en record de l’Erik, un dels tres nens que van participar al principi del projecte i que ens va deixar. Per aquest motiu, l’edició d’aquest any també rebrà el nom de Projecte Luca – En record de l’Erik. 

Com explica el Dr. Lucas Moreno, cap del Servei d’Oncologia i Hematologia Pediàtrica de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron, aquestes iniciatives “són molt importants per a Vall d’Hebron perquè ens ajuden a millorar l’atenció humana i propera als pacients, una atenció que va més enllà de la mèdica”. Pel Dr. Lucas Moreno, aquest projecte permet “aportar il·lusió” als pacients i que “el temps que els estem cuidant sigui el millor possible tenint en compte les dificultats que comporta una malaltia com el càncer”

L’esport és un element clau d’aquest projecte, ja que és un nexe d’unió molt important entre Ricky Rubio i els pacients. De fet, l’amistat entre el jugador de l’NBA i Luca va sorgir arran de l’afició dels dos al bàsquet, ja que el Luca té el mateix entrenador que tenia Ricky quan jugava de petit a Badalona. La relació entre tots dos queda palesa a la pel·lícula-documental Stronger Together, estrenada l’any passat, que explica el viatge de Luca a Estats Units per veure un partit de l’NBA i l’amistat amb Ricky Rubio.

Marina Bonfill, psicooncòloga del Servei d’Oncologia i Hematologia Pediàtrica, explica que el vincle esportiu ajuda els pacients a “crear una comunitat entre ells gràcies a l’afició compartida i els valors de l’esport com són la superació, la cura diària per estar bé i el treball diari per fer un camí de llarg recorregut com és un tractament oncològic”. Són els mateixos valors que defensa Ricky Rubio, “una persona que també ha patit moments difícils a nivell personal i que esdevé un referent per als pacients”, afirma Marina Bonfill. Una de les activitats, precisament, que faran els pacients que participen al Projecte Luca serà anar a veure conjuntament un partit de bàsquet d’aquesta temporada.

“La il·lusió és el factor més positiu que aporta el Projecte Luca”, assegura Esther Díaz, supervisora d’Infermeria del Servei d’Oncologia i Hematologia Pediàtrica. “Ho veiem els professionals que acompanyem els pacients, ja que ens parlen de les ganes que tenen de conèixer el Ricky i del suport mutu que es donen. Si algun d’ells té una recaiguda, els altres li fan costat. Són una pinya”, conclou Esther Díaz.

Compartir:

Suscríbete a nuestros boletines y forma parte de la vida del Campus

Selecciona el boletín que quieres recibir:

La aceptación de estas condiciones, supone que da el consentimiento al tratamiento de sus datos personales para la prestación de los servicios que solicita a través de este portal y, si procede, para hacer las gestiones necesarias con las administraciones o entidades públicas que intervengan en la tramitación, y su posterior incorporación en el mencionado fichero automatizado. Podéis ejercitar los derechos de acceso, rectificación, cancelación y oposición dirigiéndoos por escrito a web@vallhebron.cat, indicando claramente al asunto "Ejercicio de derecho LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalidad: Gestionar el contacto del usuario.
Legitimación: Aceptación expresa de la política de privacidad.
Derechos: Acceso, rectificación, supresión y portabilidad de los datos, limitación y oposición a su tratamiento. 
Procedencia: El propio interesado.