Webinar Salut Mental, Dr. Francisco Collazos "L'efecte de la guerra a la nostra salut mental"

 Webinar
  Activitat Online —
31/03/2022
31/03/2022 -- De 15:00h a 16:00h
Organiza :
Servei de Salut Mental de l'Hospital Vall d’Hebron
Modalidad: Online
Compartir:
Webinar Salut Mental, Dr. Francisco Collazos "L'efecte de la guerra a la nostra salut mental"

Webinar a càrrec del Dr. Francisco Collazos, Servei de Salut Mental de l'Hospital Universitari Vall d'Hebron i investigador principal del Grup de Recerca de Psiquiatria, Salut Mental i Addiccions.

Malauradament, les circumstàncies actuals han tornat a posar d'actualitat un tema tan antic com la humanitat: el de la guerra. Els conflictes armats i l'ús de la violència són situacions traumàtiques que incideixen de manera notable en la salut mental dels qui la pateixen. El desgast a què es veuen sotmesos els mateixos contendents, i també aquelles persones que es veuen obligades a abandonar casa seva amb la incertesa de saber si podran tornar algun dia, són factors de risc per patir trastorns mentals com el trastorn per estrès posttraumàtic. En aquest webinar es tracta aquest tema des d´una perspectiva culturalment sensible, amb el propòsit d´oferir una resposta adequada a les persones que estiguin vivint aquestes situacions de risc”

CV: Referent en l'atenció en salut mental a persones culturalment diferents. A més, dins de el Servei de Psiquiatria s'encarrega de la secció de Psiquiatria Comunitària i és el coordinador de les Urgències de Psiquiatria. Llicenciat en Medicina i Cirurgia per la Universitat Autònoma de Madrid el 1995. Va realitzar la seva especialització en Psiquiatria a l'Hospital Universitari Gregorio Marañón a Madrid entre els anys 1997 i 2001. 
Des de 2001 treballa com a psiquiatre adjunt a l'Hospital Universitari Vall d'Hebron de Barcelona, ​​on és el coordinador del Programa de Psiquiatria Transcultural. 
Des d'octubre de 2017 és el Cap de l'Àrea de Salut Mental de l'Hospital Sant Rafael. 
Ha participat en diversos projectes internacionals de cooperació en salut mental. Ha rebut diverses beques per a realitzar diversos projectes d'investigació relacionats amb la salut mental dels immigrants. Desenvolupa la seva activitat docent com a professor associat al Departament de Psiquiatria de la Universitat Autònoma de Barcelona a diversos màsters i cursos de postgrau. He publicat diversos articles i capítols de llibres en el camp de la Psiquiatria Transcultural. Ha participat com a ponent i moderador en múltiples congressos nacionals i internacionals sobre temes relacionats amb la salut mental dels immigrants. Ha participat en diversos projectes internacionals de cooperació en salut mental. En l'actualitat participa en diversos projectes d'investigació relacionats amb la salut mental dels immigrants.

Moderadora: Dra. Mar Baz, Servei de Salut Mental de l'Hospital Universitari Vall d'Hebron.

Inscriu-t'hi

Activitats relacionades

Sesión Pediatría sobre el manejo del Lupus Eritematoso Sistémico

Virtual
30/06/2022 - 16:00
Más información

First International Meeting on ERK5 Signaling

Centro Cellex, Carrer de Natzaret, 115-117, 08035 Barcelona
14/07/2022 - 09:00
Más información

Chest Wall International Group Annual Congress

14/09/2022 - 08:00
Más información

Curso soporte vital avanzado en cirugía cardíaca (CALS)

30/09/2022 - 15:00
Medic@s y Enfermer@s implicados en el cuidado del paciente postoperado de cirugía cardíaca.
Más información

Suscríbete a nuestros boletines y forma parte de la vida del Campus

Selecciona el boletín que quieres recibir:

La aceptación de estas condiciones, supone que da el consentimiento al tratamiento de sus datos personales para la prestación de los servicios que solicita a través de este portal y, si procede, para hacer las gestiones necesarias con las administraciones o entidades públicas que intervengan en la tramitación, y su posterior incorporación en el mencionado fichero automatizado. Podéis ejercitar los derechos de acceso, rectificación, cancelación y oposición dirigiéndoos por escrito a web@vhebron.net, indicando claramente al asunto "Ejercicio de derecho LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalidad: Gestionar el contacto del usuario.
Legitimación: Aceptación expresa de la política de privacidad.
Derechos: Acceso, rectificación, supresión y portabilidad de los datos, limitación y oposición a su tratamiento. 
Procedencia: El propio interesado.