Webinar en Salut Mental Dra. María Emilia Dip Pérez "La salut mental materna importa"

 
  Activitat Online —
25/05/2022
25/05/2022 -- De 15:00h a 16:00h
Organiza :
Recerca Vall d'Hebron
Modalidad: Online
Compartir:
Webinar en Salut Mental Dra. María Emilia Dip Pérez "La salut mental materna importa"

Dra. María Elena Dip Pérez, grup de recerca Psiquiatria, salut mental i addiccions

Els problemes de salut mental materna són comuns en el període perinatal (durant l'embaràs i el primer any postnatal), i fins al 20% de les dones reporten ansietat, depressió o estrès. En el període prenatal, els problemes de salut mental de la mare s'associen amb pitjors resultats en el part, com ara naixements prematurs i baix pes en néixer i poden afectar el fetus, cosa que podria tenir un impacte en el desenvolupament futur. La salut mental prenatal també és un dels predictors més forts de la salut mental posnatal, amb símptomes que probablement continuïn fins al 70% de les dones. Després del naixement, els problemes de salut mental materna s'associen amb un desenvolupament infantil més deficient a causa dels efectes en les pràctiques de criança, aferrament deteriorat entre mare i fill i cures físiques reduïdes, com assistir a menys controls de salut infantil.

Les malalties mentals perinatals són un dels aspectes desafiadors de la salut pública. Si no s'atenen, poden tenir un greu impacte en les dones, els nadons i les famílies. El costat positiu és que, amb latenció i el suport adequats, les dones poden recuperar-se en un alt grau aquesta malaltia. No obstant això, a molts llocs del món, a la salut mental perinatal no se li dóna el degut reconeixement i per això sol no ser diagnosticada, mal tractada i genera patiment a les dones. No hi ha salut sense salut mental.

Dra. María Emilia Dip Pérez, Doctora en Psiquiatria i Psicologia clínica, Especialista en Salut mental Perinatal. Actualment treballant al Programa de Salut Mental Perinatal del Servei de Psiquiatria de l'Hospital. Professora i Tutora de Màster a la Universitat Autònoma de Barcelona. Especialitzada en la Cura Centrada en el Desenvolupament i la Família a través de l'entrenament NIDCAP (Newborn Individualized Developmental Care and Assessment Program), realitza a la pràctica clínica diària en salut mental Perinatal.
Col·labora amb diferents institucions de l'àmbit públic i privat en temes de Salut Mental Perinatal tant a l'àrea assistencial, de recerca com a la docència.

Moderadora: Dra. Mar Baz, Servei de Salut Mental de l'Hospital Universitari Vall d'Hebron.

Inscriu-t'hi

Suscríbete a nuestros boletines y forma parte de la vida del Campus

Selecciona el boletín que quieres recibir:

La aceptación de estas condiciones, supone que da el consentimiento al tratamiento de sus datos personales para la prestación de los servicios que solicita a través de este portal y, si procede, para hacer las gestiones necesarias con las administraciones o entidades públicas que intervengan en la tramitación, y su posterior incorporación en el mencionado fichero automatizado. Podéis ejercitar los derechos de acceso, rectificación, cancelación y oposición dirigiéndoos por escrito a web@vallhebron.cat, indicando claramente al asunto "Ejercicio de derecho LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalidad: Gestionar el contacto del usuario.
Legitimación: Aceptación expresa de la política de privacidad.
Derechos: Acceso, rectificación, supresión y portabilidad de los datos, limitación y oposición a su tratamiento. 
Procedencia: El propio interesado.