Dra. Diana Fernandes de Sousa Rafael

Instituciones

Jo tinc un Màster en Ciències Farmacèutiques (2010) atorgat per la Facultat de Farmàcia de la Universitat de Lisboa i un Doctorat en Tecnologia Farmacèutica (2017) de la mateixa Universitat. Durant el meu doctorat vaig tenir l'oportunitat de fer estades de recerca a la Universitat Ludwig Maximillian (LMU) de Munic, l'Institut de Recerca Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL) i l'Institut de Recerca Vall D'Hebron (VHIR) de Barcelona. Actualment, sóc investigador post doctoral a Drug Delivery and Targeting Group, VHIR i treballo en el camp dels sistemes d'administració de fàrmacs basats en nanotecnologia aplicada a diverses malalties.

Curriculum

Com a científic multidisciplinari, durant 10 anys de carrera investigadora he adquirit experiència en diferents àrees de coneixement com Tecnologia Farmacèutica, Nanomedicina, Química, Biologia Molecular, Vies de Senyalització del Càncer, Validació Preclínica, etc. per la meva formació com a farmacèutic i la meva experiència investigadora, em va permetre tenir una visió integral i integradora de les diferents etapes del desenvolupament dels fàrmacs des del banc fins al llit. La meva carrera s'ha dedicat completament al disseny, desenvolupament i validació preclínica de sistemes de lliurament innovadors per a una àmplia gamma de malalties difícils amb una atenció especial a l'oncologia.
La meva participació activa en diferents projectes internacionals (12) i col·laboracions amb diversos grups de recerca han donat lloc a l'autoria de diverses publicacions en revistes d'alt impacte revisades per parells (35 publicacions, 15 com a autor corresponent/primer autor, índex h 18). A més, és co-inventora de dues patents sobre sistemes de lliurament per al lliurament de gens i la creació de pèptids penetrants en cèl·lules. A més, sóc realment actiu en la divulgació de la ciència tant per compartir coneixements amb les parelles en congressos internacionals, com també en accions de divulgació de la ciutadania. A més, gràcies a la seva experiència en els camps de la Tecnologia Farmacèutica i la Biologia Molecular, estic donant classes al Màster de Biotecnologia Molecular de la Universitat de Barcelona. El més important, vaig ser responsable de la direcció de la tesi de diferents estudiants de pregrau, màster i doctorat (14).
Diana Fernandes de Sousa Rafael

Instituciones

Vall Hebron Institut de Recerca

Investigador/a principal

Bioquímica Clínica, Vehiculización de Fármacos y Terapia

Suscríbete a nuestros boletines y forma parte de la vida del Campus

Selecciona el boletín que quieres recibir:

La aceptación de estas condiciones, supone que da el consentimiento al tratamiento de sus datos personales para la prestación de los servicios que solicita a través de este portal y, si procede, para hacer las gestiones necesarias con las administraciones o entidades públicas que intervengan en la tramitación, y su posterior incorporación en el mencionado fichero automatizado. Podéis ejercitar los derechos de acceso, rectificación, cancelación y oposición dirigiéndoos por escrito a web@vallhebron.cat, indicando claramente al asunto "Ejercicio de derecho LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalidad: Gestionar el contacto del usuario.
Legitimación: Aceptación expresa de la política de privacidad.
Derechos: Acceso, rectificación, supresión y portabilidad de los datos, limitación y oposición a su tratamiento. 
Procedencia: El propio interesado.