Vídeo explicatiu sobre Farmalarm

Hem elaborat un vídeo explicatiu sobre el funcionament de l'app perquè pugueu veure el maneig i utilitat de la mateixa.

A qui va dirigit?

Als subjectes d'estudi que reuneixin les condicions necessàries per participar en el Projecte d'Investigació "Modificació saludable de l'estil de vida i monitorització del tractament en prevenció secundària d'ictus mitjançant plataforma digital per a dispositius mòbils en múltiples centres de Catalunya". Rebrà supervisió personalitzada i contínua en relació al compliment de la pauta mèdica i el control dels factors de risc vascular.

FARMALARM, app per a persones que han patit un ictus

L'app permet el contacte directe i continu entre el subjecte d'estudi i l'equip mèdic.

Com és?

Monitorització del tractament mèdic

Un sistema d'alarmes permet recordar la presa diària de medicació fins a adquirir l'hàbit. La monitorització remota permet que el nostre equip contacti amb el subjecte d'estudi en cas de detectar distraccions.

Educació sanitària

Enviament periòdic de material audiovisual sobre la malaltia i el seu tractament.

Xat

Un sistema de missatgeria facilita la comunicació entre el subjecte d'estudi i l'equip mèdic en cas de dubtes.

Control dels factors de risc

L'app permet registrar la tensió arterial i la glicèmia diàriament, facilitant el seu control.

Exercici físic

Monitorització de paràmetres (distància i temps) relacionats amb l'exercici físic.

Teràpia ocupacional

Enviament d'activitats individualitzades i adaptades a la situació funcional de cada usuari, supervisió i seguiment dels avenços.

Vista prèvia

Aquí podeu visualitzar alguns exemples de les funcionalitats de l'app.

Com començar?

Els subjectes d'estudi que vulguin utilitzar Farmalarm únicament hauran de descarregar l'aplicació des de Google Play i seguir les indicacions. A través de l'app podran fotografiar l'informe mèdic i enviar-lo a l'equip Farmalarm. Després de l'avaluació mèdica de l'informe el subjecte d'estudi rebrà una contrasenya per accedir al seu perfil individual.
  
Enviar Missatge
El teu missatge ha estat enviat correctament!
No ha estat possible enviar el missatge, si us plau revisa els camps i torna a intentar-ho un altre cop.
  • Prevenció
    L'ús de les aplicacions mòbils pot arribar a un impacte positiu en el tractament de l'ictus. FARMALARM és un Projecte d'Investigació que pretén demostrar l'augment en l'adherència terapèutica i la modificació saludable de l'estil de vida en subjectes d'estudi amb malaltia vascular.
  • Seguiment
    L'app permet el contacte directe i continu entre el subjecte d'estudi i l'equip mèdic, la tramesa periòdica de material didàctic, el control exhaustiu del compliment del tractament farmacològic, el monitoratge de la tensió arterial, el nivell de glucosa o l'exercici físic.
  • Subjectes d'estudi
    FARMALARM està dirigida als subjectes d'estudi que reuneixin les condicions necessàries per participar en el Projecte d'Investigació "Modificació saludable de l'estil de vida i monitorització del tractament en prevenció secundària d'ictus mitjançant plataforma digital per a dispositius mòbils en múltiples centres de Catalunya".

Preguntes freqüents

Quins són els valors de tensió arterial correctes?

      -     Tensió sistòlica (alta): per sota de 140
      -     Tensió diastòlica (baixa): per sota de 90
Aquests valors són aproximats i valors puntuals per sobre no han de ser alarmants. L'objectiu és una reducció progressiva per aconseguir estar per sota dels valors recomanats la major part del dia.

A on he de dirigir-me si necessito ajuda per deixar de fumar?

Si ha decidit deixar de fumar i necessita ajuda pot consultar:
      -     Al seu centre d'atenció primària de referència.
      -     A la Consulta de Deshabituació del Tabac del Servei de Medicina Preventiva i Epidemiologia del nostre hospital. Edifici Antiga Escola d'Infermeria (Tel. i Fax 93 489 42 14 )

Puc tenir un altre ictus?

Les persones que han patit un ictus presenten més probabilitats de patir un nou esdeveniment. Per això, és molt important que un equip mèdic especialitzat li realitzi un estudi exhaustiu i determini la causa per poder corregir-la. A més, el control estricte dels factors de risc i l'adherència a la medicació redueix el risc de recurrència.

Què he de fer si noto algun símptoma?

És fonamental conèixer els signes d'un ictus per reaccionar ràpid si apareixen. Els principals símptomes abans els que hauria d'avisar urgentment al 112 són:
      -     Pèrdua de força o de sensibilitat en la meitat del cos.
      -     Pèrdua total o parcial de la visió o visió borrosa.
      -     Dificultat per parlar o per entendre quan et parlen.

Després de l'ictus, a on m'he de dirigir per sol·licitar ajuts?

Per accedir a les prestacions i serveis és necessari el Certificat de reconeixement de discapacitat (Certificat de Reconeixement de discapacitat), document acreditatiu de la condició de discapacitat. El expedeix l'Equip de Valoració i Orientació, EVO (Equip de Valoració i Orientació, EVO) del Centre d'Atenció a persones disminuïdes (CAD) de la Generalitat. Indica el diagnòstic i el grau de discapacitat.

Puc tornar a conduir?

Actualment la valoració de les aptituds per conduir les realitza un metge i un psicòleg, els quals poden sol·licitar un informe complementari a l'especialista. Hi ha una normativa que defineix en quins casos s'ha de demanar aquest i que restriccions o adaptacions són necessàries en determinades patologies.

Puc tornar a treballar?

Si no presenta seqüeles pot tornar a la feina tan aviat com ho consideri el seu metge de capçalera.

Un ictus es recupera?

La rehabilitació l'ajudarà a aconseguir la màxima autonomia possible i per tant, recuperar la seva participació en les activitats de la vida quotidiana, incloses la feina i l'oci.

Quan s'ha de començar la rehabilitació després d'un ictus?

La rehabilitació del ha d'iniciar-el més aviat possible, ja que hi ha un període de temps durant el qual hi ha una major reorganització cortical a nivell cerebral (plasticitat neuronal) en la qual la resposta al tractament rehabilitador és màxima. No obstant això, el tractament ha de mantenir mentre hi hagi millora funcional.

Què teràpies es recomanen després d'un ictus?

Atès que les seqüeles després d'un ictus són molt diverses (físiques, de conducta, cognitives ...), la rehabilitació de l'ictus ha de ser abordada per un equip multidisciplinari, que inclogui: teràpia ocupacional, logopèdia, fisioteràpia i psicologia.


Webs d'interès:

Termcat: Terminologia de l'ictus:
http://www.termcat.cat

Observatori de l'ictus:
http://www.observatoriodelictus.com/

Fundació ictus:
http://www.fundacioictus.com/

Centre per a l’Autonomia Personal:
http://sac.gencat.cat/sacgencat

Superar l'ictus BCN:
http://sac.gencat.cat/sacgencat

Associació de Malalts i Familiars d'Ictus de Lleida (AMILL):
http://sac.gencat.cat/sacgencat

Associació de Malalts i Familiars d'Ictus de Girona:
http://sac.gencat.cat/sacgencat

Associació sobreviure a l'Ictus Tarragona:
http://sac.gencat.cat/sacgencat

Sobre nosaltres

L'equip multidisciplinari de la Unitat d'Ictus de l'Hospital Vall d'Hebron.
L'equip d'investigació clínica de l'ictus es centra en la prevenció, el tractament i els resultats dels pacients que han patit un ictus.
Aquest estudi ha estat subvencionat per l'Institut de Salut Carlos III a través del projecte “PI13 / 02508” (Cofinançat pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional “Una manera de fer Europa”)
Aquest estudi ha estat subvencionat per l'Institut de Salut Carlos III a través del projecte “PI13 / 02508” (Cofinançat pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional “Una manera de fer Europa”)

Tu també pots fer recerca!

En investigació cada minut compte.I cada hora que transcorre estem més a prop de poder salvar una nova vida. Cada hora de investigació costa 30 €. I la teva aportació, per petita que et sembli, és important per aconseguir nous avenços.
Col·labora - Fent una donació a un grup de recerca