Èxit de Jarabe contra el cáncer, a la 1a Nit Solidària Vall d'Hebron

Els Cinemes Bosque de Barcelona acullen, dins la Nit Solidària Vall d’Hebron, la preestrena del documental, dirigit per Albert Solé i que explica la lluita del cantant Pau Donés contra aquesta malaltia, alhora que mostra l’univers del Vall d’Hebron Barcelona Campus Hospitalari.

14/03/2017

Gairebé mig miler de persones van assistir a la preestrena de Jarabe contra el càncer, el documental d’Albert Solé que segueix la lluita del cantant de Jarabe de Palo, Pau Donés, contra el càncer. L’acte, organitzat per la Conselleria de Salut i el Vall d’Hebron Barcelona Campus Hospitalari amb la col·laboració de Minimal Films, el Grup Balañá i TV3, s’emmarca dins la Nit Solidària Vall d’Hebron.

 

Pau Donés i Albert Solé van treballar durant mesos en col·laboració amb el Vall d’Hebron Barcelona Hospital Campus en la realització d’aquest documental, que vol ser un retrat de la lluita del cantant contra el càncer de còlon, que se li va diagnosticar l’agost del 2015 i, alhora, una fotografia de com és el dia a dia dels pacients i professionals que conviuen amb aquesta malaltia. En aquest sentit, el gerent de Vall d’Hebron, el Dr. Vicenç Martínez Ibáñez, va voler agrair el treball de totes les persones implicades al projecte, als professionals i als pacients, a Pau Donés, a l’Albert Solé i el seu equip i a TV3 i el Grup Balañá. Una tasca que ha de permetre “desestigmatitzar la paraula càncer”, ja que “cada vegada hi haurà més possibilitats de tenir a la nostra llarga vida algun tipus de càncer”. Però, a la vegada, “en sortirem ben parats perquè els avenços són increïbles i, gràcies a això, cada vegada viurem més anys i amb més salut”.

 

El conseller de Salut, Toni Comín, va voler fer un reconeixement a la tasca de Vall d’Hebron, assegurant que “l’activitat assistencial en oncologia i recerca que s’hi fan són un orgull pel nostre país”. Al centre treballen 500 investigadors en 30 grups de recerca i, com va comentar la Dra. Elena Élez, del Servei d’Oncologia Mèdica, “més de 24.000 pacients de càncer hi van rebre tractament l’any 2016”. Per la seva banda, el director de Jarabe contra el cáncer, Albert Solé, va confessar que “el tema del documental em toca molt d’aprop, la pel·lícula és un exemple de lluita”, que s’ha convertit en un “reconeixement a la feina dels professionals sanitaris”, com va explicar el director del programa Sense Ficció de TV3, Joan Salvat.

 

El protagonista del documental, Pau Donés, no va poder assistir a l’acte, però va participar-hi a través d’un vídeo. En ell, el cantant va confessar-se “encantat de poder col·laborar” i va aprofitar “per felicitar l’Albert Solé per la qualitat del documental, per com ho ha explicat, i a tota la gent de l’Hospital”. I va acabar desitjant que el projecte “ajudi a normalitzar el càncer”.

 

 

Donar visibilitat al tractament

 

En aquesta producció, el líder de Jarabe de Palo va decidir donar visibilitat als tractaments a què era sotmès i a les seves pròpies reflexions amb l'objectiu de desestigmatitzar la malaltia i transmetre un missatge positiu. La seva vida, com la de tots els pacients, va canviar radicalment. Ara està pautada pels controls, les cirurgies i les sessions de quimioteràpia que rep periòdicament a l'Hospital Vall d'Hebron de Barcelona, líder a l’Estat en oncologia i un dels tres centres líders en assaigs clínics a Europa. Però tot això no li impedeix continuar la seva activitat diària i, fins i tot, ha preparat un nou disc, un llibre i una nova gira.

 

A més, a través de l'experiència del Pau, a la qual se suma la de dos pacients més, el Marc Pairó i la Meritxell Jané, i la d'una infermera, la Carolina Buendia, el documental mostra com es mou l'univers de metges, investigadors, infermeres, personal tècnic i administratiu d'una gran ciutat sanitària.

 

La recaptació de la preestrena anirà destinada a la lluita contra el càncer al Vall d’Hebron Barcelona Hospital Campus. El documental ha estat coproduït per Minimal Films, TV3  i Movistar i s’emetrà al programa Sense ficció de TV3 el 21 de març.

 

Share it:

Related news

Subscribe to our newsletters and be a part of Vall d'Hebron Campus

Select the newsletter you want to receive:

By accepting these conditions, you are agreeing to the processing of your personal data for the provision of the services requested through this portal, and, if necessary, for any procedures required by the administrations or public bodies involved in this processing, and their subsequent inclusion in the aforementioned automated file. You may exercise your rights to access, rectification, cancellation or opposition by writing to web@vallhebron.cat, clearly stating the subject as "Exercising of Data Protection Rights".
Operated by: Vall d’Hebron University Hospital Foundation – Research Institute.
Purpose: Manage the user’s contact information.
Legitimisation: Express acceptance of the privacy policy.
Rights: To access, rectify, and delete personal information data, as well to the portability thereof and to limit and/or oppose their use.
Source: The interested party themselves.