Vall d'Hebron estarà present a Healthio

Vall d'Hebron Barcelona Hospital Campus aposta per la innovació i l'excel·lència presentant un centenar d'activitats a Healthio. Durant els tres dies de la fira, els visitants podran conèixer l'ús de la realitat virtual en el tractament del TDAH, els reptes en l'atenció del càncer en nens i adolescents, la nanomedicina en salut o com la tecnologia i les Apps poden ajudar a potenciar la vida independent dels pacients.

01/05/2017

El Campus Vall d'Hebron participa amb tres estands a la primera edició de Healthio, el nou saló sobre innovacions sanitàries que es celebra al Palau de Congressos del recinte de Montjuïc del 3 al 5 de maig. Els estands corresponen a l'Hospital Maternoinfantil Vall d'Hebron, un estand compartit amb l'Hospital Clínic i l'estand del Prosics.

Healthio esdevindrà durant tres dies una plataforma d'intercanvi de coneixement i experiències oberta a tothom i amb l'objectiu de fomentar l'apoderament del pacient on Vall d'Hebron Campus portarà un centenar d'activitats que reflecteixen la seva aposta per la innovació i l'excel·lència en la recerca i en l'atenció als pacients.

 

Estand de l'Hospital Maternoinfantil

Així, tots els visitants que passin per l'estand de l'Hospital Maternoinfantil Vall d'Hebron tindran l'oportunitat de conèixer de primera mà i de forma didàctica i interactiva, entre d'altres, aquests temes:

  • Càncer en nens i adolescents 2021: Medicina de precisió i models experimentals. Es presentaran dels models d'avatars que s'utilitzen en medicina personalitzada i la investigació de noves molècules per a obtenir nous fàrmacs contra el càncer infantil. Dijous 4 de maig de 9:30 a 10:30h.
  • El Projecte Germans, una iniciativa per acompanyar i preparar els germans dels nadons ingressats a l'UCI de Neonatologia abans que es produeixi la primera visita. Consisteix a mostrar l'ambient (incubadores, monitors, sondes, etc.) a través de jocs per reduir l'estrès que els pot generar. És un projecte pioner a l'Estat, en la línia de potenciar la humanització de l'hospital. Dijous 4 de maig de 12:30 a 13:30h.
  • La millora en la qualitat de vida que suposa la cirurgia robòtica i mínimament invasiva en càncer ginecològic així com la posterior rehabilitació multimodal que comporta beneficis per la pacient i per l'hospital, ja que redueix els costos econòmics. Pel que respecta la recerca en càncer d'ovari, es parlarà del descobriment d'un marcador en saliva per a la detecció d'aquest tipus de càncer. Dimecres 3 de maig de 10:30 a 11:30h.
  • Idees d'Innovació Tecnològica de Cardiologia Pediàtrica. Permetrà conèixer com es fa el diagnòstic precoç i el seguiment domiciliari de pacients pediàtrics amb arrítmies, com funciona el projecte Cardio-Patch que permet la monitoratge d'alguns paràmetres mitjançant un  adhesiu que va connectada al mòbil. I finalment, parlaran sobre la utilització de les noves tecnologies d'impressió 3D que, juntament amb les noves tècniques d'imatge com la RMN i el TC d'alta resolució, ofereixen la possibilitat d'imprimir cors a mida real que els cirurgians poden analitzar amb detall abans de realitzar la intervenció, permetent-los així provar in vitro quina serà la millor estratègia per a cada cas. Dijous 4 de maig de 14:30 a 15:30h.

 

Estand compartit l'Hospital Vall d'Hebron i l'Hospital Clínic

En aquest espai, els professionals de l'Hospital Vall d'Hebron presentaran activitats sobre l'ús de les Apps per a l'atenció de pacients amb ictus, la nanomedicina i la nanotecnologia en salut, el sistema digestiu i el seu impacte en la salut, un taller de camuflatge sobre com viure després d'una cremada, com les tecnologies poden potenciar la vida independent o com es poden millorar els processos posant-se en la pell del pacient.

 

Estand del Prosics

A l'estand del Prosics (Programa de Salut Internacional de l'ICS) es podran trobar activitats permanents com el Laboratori de Medicina Tropical, El racó dels mosquits, Jocs tropicals i eSPiCTolls: Eines educatives en salut pública i comunitària – eines basades en l'evidència; activitats puntuals i xerrades Àgora.

 

Àgores Healthio

A més de les activitats als estands, uns 60 de professionals participaran en les àgores amb xerrades sobre temes tan diversos com el tractament de les cefalees, la preservació de la fertilitat, el Programa del Cuidador Expert en el nen trasplantat, la cirurgia mínimament invasiva, Apps per controlar el pes després d'una cirurgia de l'obesitat, el programa de Telecremats o diagnòstic a distància en grans cremats, l'ús d'implants 3D fets a mida en cirurgia cranioencefàlica, la recerca de biomarcadors en Oncologia, la humanització de l'Hospital, la innovació en salut internacional o la recerca en vacunes, entre d'altres. 

Share it:

Subscribe to our newsletters and be a part of Vall d'Hebron Campus

Select the newsletter you want to receive:

By accepting these conditions, you are agreeing to the processing of your personal data for the provision of the services requested through this portal, and, if necessary, for any procedures required by the administrations or public bodies involved in this processing, and their subsequent inclusion in the aforementioned automated file. You may exercise your rights to access, rectification, cancellation or opposition by writing to web@vallhebron.cat, clearly stating the subject as "Exercising of Data Protection Rights".
Operated by: Vall d’Hebron University Hospital Foundation – Research Institute.
Purpose: Manage the user’s contact information.
Legitimisation: Express acceptance of the privacy policy.
Rights: To access, rectify, and delete personal information data, as well to the portability thereof and to limit and/or oppose their use.
Source: The interested party themselves.