El 31 de maig es celebra el Dia Mundial de l'Esclerosi Múltiple a l'Hospital Vall d'Hebron

El saló d’actes del pavelló docent serà l’escenari de les diferents activitats i conferències. L’acte començarà a les 16h i serà obert al públic. 

25/05/2017

El Campus Vall d’Hebron juntament amb el Centre d’Esclerosi Múltiple de Catalunya (Cemcat) i la Fundació Esclerosi Múltiple (FEM) organitzen aquest acte amb motiu del Dia Mundial de l’Esclerosi Múltiple (EM). La sala d’actes del Pavelló Docent de l’Hospital serà el lloc que acollirà les activitats i conferències del dia sota el lema d’aquest any: “Viure amb Esclerosi Múltiple”, que serà el tema central de l’esdeveniment.

L’acte començarà a les 4 de la tarda i serà obert al públic de manera que totes les persones que ho desitgin podran acudir per conèixer aquesta malaltia i com és conviure amb ella. Es parlarà d’aspectes diversos relacionats amb l’EM: l’estat actual i el futur del tractament, en la conferència a càrrec del Dr. Xavier Montalban, director del Cemcat. Així com de la qualitat de vida dels afectats, que es debatrà en una taula rodona. Participarà com a pacient Sergio Núñez, explicarà el canvi que ha suposat en la seva qualitat de vida deixar el tabac, en el marc del Dia Sense Fum a Vall d’Hebron, ja que el tabaquisme pot empitjorar l'evolució de la malaltia.

També es podrà gaudir d’actuacions per part de les corals del Cemcat i la de Vall d’Hebron, i escoltar el relat guanyador del concurs literari convocat pel Cemcat. La celebració es completarà amb els quadres fets pels usuaris d'Art-teràpia del Cemcat que estaran exposats al vestíbul del Pavelló Docent.

 

Esclerosi múltiple

L’esclerosi múltiple és una malaltia autoimmunitària en que les cèl·lules del sistema immune destrueixen la mielina que recobreix les neurones. D’aquesta manera els impulsos nerviosos ja no poden transmetre’s de forma ràpida i eficient, cosa que causa problemes com debilitat muscular, problemes de visió i pèrdua de l’equilibri.

És una malaltia crònica que se sol presentar en forma de brots i pot causar discapacitat neurològica progressiva. Se’n coneixen diversos tipus, però sol afectar de manera diferent a cada pacient. De moment es desconeix la causa que origina la malaltia, i, els tractaments disponibles, redueixen alguns símptomes i la intensitat dels brots, però no aturen la progressió. Actualment, és la segona malaltia neurològica que més afecta a joves d’entre 20 i 30 anys a l’Estat, amb més del doble d’incidència en dones.

L’esclerosi múltiple suposa un gran repte per la recerca degut a les seves característiques: el curs de la malaltia no es pot predir i les lesions nervioses no sempre es poden relacionar amb la severitat dels símptomes. És per això que és necessària encara molta més investigació per conèixer la malaltia i assajos clínics per provar l’efectivitat de nous tractaments. 

Share it:

Noticias relacionadas

Subscribe to our newsletters and be a part of Vall d'Hebron Campus

Select the newsletter you want to receive:

By accepting these conditions, you are agreeing to the processing of your personal data for the provision of the services requested through this portal, and, if necessary, for any procedures required by the administrations or public bodies involved in this processing, and their subsequent inclusion in the aforementioned automated file. You may exercise your rights to access, rectification, cancellation or opposition by writing to web@vhebron.net, clearly stating the subject as "Exercising of Data Protection Rights".
Operated by: Vall d’Hebron University Hospital Foundation – Research Institute.
Purpose: Manage the user’s contact information.
Legitimisation: Express acceptance of the privacy policy.
Rights: To access, rectify, and delete personal information data, as well to the portability thereof and to limit and/or oppose their use.
Source: The interested party themselves.