Menys fumar i més moure't! La XVIII Setmana Sense Fum a Vall d'Hebron

El Campus Vall d’Hebron organitza activitats per promoure una vida activa i saludable lluny del tabac
1 de cada 6 morts a Catalunya es relaciona amb el consum de tabac

28/05/2017

El Vall d’Hebron Barcelona Campus Hospitalari torna a viure el Dia Sense Fum, que se celebra el pròxim 31 de maig, amb el lema Menys fumar i més moure’t!. Per aquest motiu, a partir del 29 de maig s’ha organitzat un programa d’activitats, que té com a objectiu conscienciar les persones que fumen dels beneficis de deixar de fer-ho.

A partir del dia 29, al vestíbul de l’Hospital General s’instal·larà una taula informativa i es recolliran signatures d’adhesió a la campanya. El dia 30, hi haurà dues activitats. Al vestíbul de l’Hospital Maternoinfantil un concurs de dibuixos infantils i una prova de marxa nòrdica que començarà a  l’entrada de l’Hospital General. Per últim, el dia 31 es farà el taller El tabac, ben lluny i una trobada d’exfumadors a la sala d’actes de l’Hospital de Traumatologia i Rehabilitació. I al vestíbul de l’Hospital General, hi haurà taules informatives i es faran proves respiratòries, animació i una actuació de la Coral Vall d’Hebron. Totes les activitats formen part de la campanya del Dia Mundial Sense Tabac promocionada per la Organització Mundial de la Salut, la Xarxa Catalana d’Hospitals Sense Fum i de la Sociedad Española de Medicina Familiar y Comunitària (semFYC) a Catalunya.

 

Deixar de fumar

 

La Setmana Sense Fum vol ajudar a sensibilitzar la població de la importància de seguir una vida lliure de fum, evitar iniciar-se a l’hàbit o, en el cas de ser fumador, deixar-ho. Cal recordar que 1 de cada 6 morts a Catalunya es relacionen amb el consum de tabac, gairebé 10.000 cada any, és a dir, una mort per tabac cada hora. A més, el tabac és un factor de risc per a la malaltia cardiovascular, és el primer factor de risc per al càncer de pulmó, i incideix en l’aparició del de faringe, boca, esòfag i altres. A la vegada, els fumadors tenen menys capacitat pulmonar i es cansen amb facilitat quan realitzen activitats físiques.

Els últims anys, amb l’aplicació de la llei que prohibeix fumar en llocs públics, ha baixat la prevalença de fumadors diaris i ocasionals en més de 9 punts (dades de l’any 2016). Tot i això, a Catalunya continuen fumant gairebé 1,5 milions de persones de més de 15 anys i el consum de cigarretes fetes a mà creix, sobretot en aquest grup d’edat entre 25 i 34 anys.

A més, és un hàbit amb un fort impacte mediambiental. Segons dades de la Generalitat, els 8.500 milions de cigarretes venudes l’any passat a Catalunya van generar 4.280 metres cúbics de residus tòxics i la seva fabricació va suposar la pèrdua de 28 milions d’arbres.

Per deixar el tabac és important invertir un gran esforç personal i prendre la decisió ferma de fer-ho. Aconseguir-ho és possible, però ningú ho pot fer per nosaltres.

Share it:

Related news

Related professionals

Subscribe to our newsletters and be a part of Vall d'Hebron Campus

Select the newsletter you want to receive:

By accepting these conditions, you are agreeing to the processing of your personal data for the provision of the services requested through this portal, and, if necessary, for any procedures required by the administrations or public bodies involved in this processing, and their subsequent inclusion in the aforementioned automated file. You may exercise your rights to access, rectification, cancellation or opposition by writing to web@vallhebron.cat, clearly stating the subject as "Exercising of Data Protection Rights".
Operated by: Vall d’Hebron University Hospital Foundation – Research Institute.
Purpose: Manage the user’s contact information.
Legitimisation: Express acceptance of the privacy policy.
Rights: To access, rectify, and delete personal information data, as well to the portability thereof and to limit and/or oppose their use.
Source: The interested party themselves.