Els millors experts en cirurgia basada en l'evidència a Vall d'Hebron

L’Hospital acull la primera edició del curs internacional Principles and Practice of Surgical Research.

20/06/2017

El Vall d’Hebron Barcelona Campus Hospitalari organitza els dies 22 i 23 de juny la primera edició del curs Principles and Practice of Surgical Research, que analitzarà l’aplicació de la medicina basada en l’evidència en el camp de la cirurgia ortopèdica. El seu objectiu és familiaritzar de forma objectiva i pràctica, als residents quirúrgics, cirurgians ortopèdics, metges d’especialitats quirúrgiques i investigadors amb aquesta nova eina. El curs compta amb el suport de l’Aula Vall d’Hebron i del grup de recerca en Cirurgia Reconstructiva de l’Aparell Locomotor del Vall d’Hebron Institut de Recerca (VHIR), i se celebrarà a la sala d’actes del Pavelló Docent Vall d’Hebron.

La trobada té l’aval dels seus directors. Entre ells hi ha el Dr. Mohit Bhandari, professor del departament de cirurgia de la Universitat McMaster, Canadà, catedràtic en la recerca sobre traumatologia musculoesquelètica i resultats quirúrgics, i un dels principals experts al món en la medicina basada en l’evidència. L’acompanyen en aquesta tasca el Dr. Ernesto Guerra, metge adjunt del Servei de Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia Vall d’Hebron, el Dr. Joan Minguell, cap d’aquest servei, i el Dr. Joan Bagó, metge adjunt al mateix servei.

 

Teoria i pràctica de la cirurgia basada en l’evidència

La medicina basada en l’evidència és considerada una de les millors eines per a la pràctica diària a la història de la medicina. La seva aplicació s’ha expandit a moltes especialitats mèdiques, però encara no s’ha establert a la cirurgia ortopèdica. Com expliquen els doctors Guerra, Minguell i Bagó “és necessari adquirir coneixement sobre com realitzar la recerca quirúrgica per poder entendre els diferents tipus d’estudis, el seu nivell d’evidència, la seva idoneïtat per a respondre a una pregunta clínica específica, dissenyar projectes de recerca i publicar amb èxit les seves troballes”. En aquest sentit, “aquest curs serà l’inici d’un entrenament formal en la cirurgia basada en l’evidència”.

El curs comptarà entre els seus ponents amb alguns dels màxims exponents de la cirurgia basada en l’evidència, com ara el Dr. Christian Krettek, cap del departament d’Ortopèdia i Traumatologia de l’Escola de Medicina de Hannover, el Dr. Rudolf Poolman, director del programa de formació de residents a l’hospital OLVG d’Amsterdam, i el Dr. Nik Kanakaris, de l’Hospital de Leeds, al Regne Unit. De fet, el Dr. Krettek i el Dr. Bhandari seran els directors d’una de les activitats paral·leles que se celebraran amb motiu del curs, una sessió sobre els anomenats Shock Trauma Centers, per a millorar l’atenció de pacients amb politraumatisme.

Share it:

Subscribe to our newsletters and be a part of Vall d'Hebron Campus

Select the newsletter you want to receive:

By accepting these conditions, you are agreeing to the processing of your personal data for the provision of the services requested through this portal, and, if necessary, for any procedures required by the administrations or public bodies involved in this processing, and their subsequent inclusion in the aforementioned automated file. You may exercise your rights to access, rectification, cancellation or opposition by writing to web@vhebron.net, clearly stating the subject as "Exercising of Data Protection Rights".
Operated by: Vall d’Hebron University Hospital Foundation – Research Institute.
Purpose: Manage the user’s contact information.
Legitimisation: Express acceptance of the privacy policy.
Rights: To access, rectify, and delete personal information data, as well to the portability thereof and to limit and/or oppose their use.
Source: The interested party themselves.