Quatre professionals de Vall d'Hebron, candidats a Ambaixadors de la Medicina Espanyola de Diario Médico

La publicació celebra el seu 25 aniversari escollint a 25 personalitats de l’àmbit mèdic com a ambaixadors. El Dr. Miquel Casas, el Dr. Xavier Montalban, el Dr. Josep Sánchez de Toledo i el Dr. Josep Tabernero es troben entre els preseleccionats a Catalunya.

09/07/2017

Quatre professionals vinculats al Vall d’Hebron Barcelona Campus Hospitalari estan entre els 11 preseleccionats a Catalunya per Diario Médico com a candidats a Ambaixadors de la Medicina Espanyola. Una iniciativa que aquesta publicació ha posat en marxa en motiu del seu 25 aniversari.

El Dr. Miquel Casas, el Dr. Xavier Montalban, el Dr. Josep Sánchez de Toledo i el Dr. Josep Tabernero han estat seleccionats per un grup d’experts entre els més de 40.000 col·legiats catalans. A tot l’Estat s’ha escollit un centenar de professionals entre els quals, per votació popular a través de la pàgina web de Diario Médico, se seleccionaran els finalistes, dos per cada comunitat autònoma. Finalment, un jurat d’experts escollirà els 25 ambaixadors. La votació s’allargarà fins al mes d’octubre.

Amb aquest premi es vol reconèixer la tasca i la dedicació dels professionals sanitaris i valorar la seva trajectòria i treball. No només es distingiran figures destacades a l’àmbit assistencial o de la recerca, sinó també aquelles persones que encarnen els valors humanitaris de la medicina.

 

Dr. Miquel Casas 

És el cap del grup de recerca de Psiquiatria, Salut Mental i Addiccions del Vall d’Hebron Institut de Recerca i va ser el cap del Servei de Psiquiatria Vall d’Hebron. La seva tasca assistencial se centre en la psiquiatria de les addiccions, la impulsivitat i els trastorns de conducta i de personalitat. És investigador principal del Grup G-27 del CIBERSAM de l’Institut Carlos III, membre dels consells assessors de Psiquiatria i Salut Mental i de Salut Pública del Departament de Salut i president de la Societat Espanyola de Patologia Dual. Des de l’any 1996 és catedràtic de Psiquiatria de la Universitat Autònoma de Barcelona.

 

 Dr. Xavier Montalban

Dirigeix el Centre d’Esclerosi Múltiple de Catalunya (Cemcat) i és el cap del Servei de Neurologia-Neuroimmunologia Vall d’Hebron. També és el cap del grup de recerca en Neuroimmunologia del VHIR, director de la Càtedra de Neuroimmunologia del Cemcat i professor a la Facultat de Medicina de la UAB. Recentment ha estat nomenat director de la Divisió de Neurologia de la Universitat de Toronto. A la vegada, és autor i revisor de més de 300 articles a revistes científiques, centrats a l’esclerosi múltiple i és membre del comitè editorial de diverses publicacions.

 

 Dr. Josep Sánchez de Toledo 

És el cap del grup de Recerca Translacional en Càncer en la Infància i l’Adolescència del VHIR i l’actual coordinador de la Xarxa Oncològica de Catalunya. També va ser el cap del Servei d’Oncologia i Hematologia Pediàtriques Vall d’Hebron i professor de pediatria de la UAB. El 1984 va introduir a l’Estat el trasplantament de progenitors hematopoètics en la infància. Ha contribuït a la creació del Registre Nacional de Tumors Infantils i del Registre Català de Tumors infantils. L’any 2012 va ser escollit Català de l’Any i el 2015 va rebre la Medalla Josep Trueta en reconeixement a la seva tasca per al progrés i millora de la sanitat.

 

Dr. Josep Tabernero 

Compagina la direcció del Vall d’Hebron Institut d’Oncologia (VHIO) amb la del Servei d’Oncologia Mèdica Vall d’Hebron i el lideratge de recerca i innovació de la Xarxa Oncològica de Catalunya. És el responsable de la Unitat de Recerca de Teràpia Molecular del Càncer Vall d’Hebron. A la vegada, és el president electe de l’European Society for Medical Oncology per al període 2018-2019. Ha participat com a autor en 250 articles a revistes indexades internacionals i forma part de diversos comitès editorials. L’any 2017 va rebre la Medalla Josep Trueta en reconeixement a la seva tasca en el camp de la recerca mèdica.

Share it:

Related news

Related professionals

Subscribe to our newsletters and be a part of Vall d'Hebron Campus

Select the newsletter you want to receive:

By accepting these conditions, you are agreeing to the processing of your personal data for the provision of the services requested through this portal, and, if necessary, for any procedures required by the administrations or public bodies involved in this processing, and their subsequent inclusion in the aforementioned automated file. You may exercise your rights to access, rectification, cancellation or opposition by writing to web@vallhebron.cat, clearly stating the subject as "Exercising of Data Protection Rights".
Operated by: Vall d’Hebron University Hospital Foundation – Research Institute.
Purpose: Manage the user’s contact information.
Legitimisation: Express acceptance of the privacy policy.
Rights: To access, rectify, and delete personal information data, as well to the portability thereof and to limit and/or oppose their use.
Source: The interested party themselves.