Jaume Sastre-Garriga, nou director de Revista de Neurología

L’investigador del CEMCAT afronta el nou repte amb l’objectiu de mantenir i millorar l’impacte de la publicació, que és una de les més llegides en el camp de la neurologia en castellà. 

14/07/2016

El Dr. Jaume Sastre-Garriga, investigador del Centre d’Esclerosi Múltiple de Catalunya, ha estat nomenat director de Revista de Neurologia. L’investigador del Vall d’Hebron Barcelona Campus Hospitalari afronta amb il·lusió el repte de dirigir una de les publicacions en llengua castellana més destacades del món en aquest àmbit

“És una il·lusió i una responsabilitat continuar fent que la revista tingui interès per als lectors”, afirma. La seva tasca com a director consistirà a marcar la política editorial i fer el cribratge inicial dels estudis que es publicaran. L’any 2015, la revista va rebre més de 500 sol·licituds d’investigacions per publicar, de les quals només es van acceptar prop del 40%.

La revista té un factor d’impacte de 0,83, similar al que tenen altres publicacions del mateix camp en idiomes diferents de l’anglès. El Dr. Sastre-Garriga pretén incrementar aquest factor d’impacte intentant donar veu a la recerca i a les observacions clíniques d’interès, i sense recórrer a estratègies bibliomètriques com, per exemple, reduir el nombre d’articles publicats.

A banda de mantenir l’interès dels lectors, el nou director vol “que la revista contribueixi a avançar en el coneixement en el camp de la Neurologia, i tingui una capacitat educativa en aquesta especialitat i en ciències afins”.

Al panell de revisors de la revista hi figuren investigadors de Vall d’Hebron, com el director del Vall d’Hebron Institut de Recerca (VHIR), el Dr. Joan Comella, que coordina l’àrea de neurologia translacional; el director del Cemcat, el Dr. Xavier Montalban, que lidera l’àrea d’esclerosi múltiple juntament amb el Dr. Jordi Río; la Dra. Cristina Auger del VHIR, com a responsable de l’àrea de neuroradiologia, la Dra. Patricia Pozo, també del VHIR, com a cap de l’àrea de cefalea, i el Dr. Xavier Salas-Puig, de l’Hospital, com a director de l’àrea d’epilèpsia.

La revista va ser fundada l’any 1973 pel Dr. Agustí Codina Puiggròs, quan era cap del Servei de Neurologia de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron. Revista deNeurología compta amb prop de 300.000 usuaris registrats a la seva pàgina web, procedents majoritàriament d’Espanya i Sud Amèrica, i és també l’altaveu de les investigacions i els temes presentats als congressos de diferents societats regionals d’aquest camp.

Share it:

Subscribe to our newsletters and be a part of Vall d'Hebron Campus

Select the newsletter you want to receive:

By accepting these conditions, you are agreeing to the processing of your personal data for the provision of the services requested through this portal, and, if necessary, for any procedures required by the administrations or public bodies involved in this processing, and their subsequent inclusion in the aforementioned automated file. You may exercise your rights to access, rectification, cancellation or opposition by writing to web@vallhebron.cat, clearly stating the subject as "Exercising of Data Protection Rights".
Operated by: Vall d’Hebron University Hospital Foundation – Research Institute.
Purpose: Manage the user’s contact information.
Legitimisation: Express acceptance of the privacy policy.
Rights: To access, rectify, and delete personal information data, as well to the portability thereof and to limit and/or oppose their use.
Source: The interested party themselves.