Arriben nous superherois a l'Hospital Maternoinfantil Vall d'Hebron

Avui han aterrat al Servei d’Oncologia i Hematologia Pediàtriques de l’Hospital Maternoinfantil Vall d’Hebron Muchacho Invisible, Chica Fuego, Guapo Kinético, Señorita Muralla, Niño Elástico i Linda Rayo, els sis superherois del projecte social Poción de Héroes, promogut per la Fundación ATRESMEDIA i ideat per Agencia IDS. El seu objectiu, ajudar als petits en tractament oncològic. Amb Vall d’Hebron, ja són 14 els hospitals que compten a l’Estat amb aquesta iniciativa, engegada l’any 2014.

25/02/2016

Els promotors del programa d’assistència hospitalària de la Fundación ATRESMEDIA han explicat que, després “de l’excel·lent acollida que ha tingut el projecte als hospitals de diferents comunitats autònomes, els superherois arriben a l’Hospital Maternoinfantil Vall d’Hebron per ajudar als infants durant el tractament quimioteràpic”.

 

Els superherois cediran els seus superpoders als nens i nenes. A l’inici del tractament els petits escolliran el seu heroi favorit d’un catàleg que els hi serà lliurat al centre hospitalari. Després, se’ls hi facilitarà un maletí de poders, amb diversos elements del personatge escollit: un còmic, en el que s’explica la història de l’heroi, un pòster per poder penjar a la seva habitació de l’hospital, una xapa de l’heroi per portar posada al seu pijama o samarreta, un passaport que serà segellat a cada sessió de quimioteràpia i uns adhesius per enganxar a la bossa de sèrum amb el tractament.

 

L’objectiu fonamental del projecte, presentat avui amb la presència del gerent de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron, el Dr. Vicenç Martínez Ibáñez, i del cap del Servei d’Oncologia i Hematologia Pediàtriques, el Dr. Josep Sánchez de Toledo i Codina, és reforçar el suport psicològic als pacients durant el tractament. Poción de Héroes arriba a Vall d’Hebron gràcies a la Fundación ATRESMEDIA, la participació de la Fundación Seur i Grupo Saned, i el patrocini d’Axa de todo Corazón, Grunenthal, Damel, Teva, Moltes, Palex, Carefusion, Air Liquide, Nestlé Health Science, STE GROUP / PharmaLink & PrasPharma, i Oil Prix / Meroil.

 

Voluntaris d’Axa de Todo Corazón visitaran els petits a l’Hospital, disfressats dels personatges màgics i lliurant els maletins als petits pacients.

 

Un servei de referència

 

Dels 1.000 casos nous de càncer infantil que es detecten cada any a l’Estat, 200 es diagnostiquen a Catalunya. El Servei d’Oncologia i Hematologia Pediàtriques de l’Hospital Maternoinfantil Vall d’Hebron és el que més nens i nenes tracta a l’Estat. També és centre estatal de referència per a trasplantaments de progenitors hematopoètics amb més de 1.200 trasplantaments realitzats des de l’inici d’aquest programa (40 anuals). A l’Hospital de Dia d’Oncologia i Hematologia Pediàtriques s’atenen fins a 3.600 visites l’any per rebre tractament i fins a 7.600 visites per a consultes.

 

 

 

L’Hospital Maternoinfantil Vall d’Hebron

 

L'Hospital Maternoinfantil Vall d'Hebron compleix 50 anys d’història. Inaugurat l’any 1966, és un centre pioner a l’atenció integral a la dona i al nen. L’any 1970 s’hi va realitzar la primera diàlisis pediàtrica de l’Estat, el 1981, el primer trasplantament pediàtric de ronyó i el 1985 el primer de fetge i ronyó. Compta amb totes les especialitats per oferir un abordatge multidisciplinari des de l'edat fetal fins a l'adolescència, així com la transferència dels pacients a les especialitats d’adults dins del mateix recinte hospitalari. És un hospital terciari, que és referència estatal i internacional en nombroses patologies, i capdavanter en procediments d'alta complexitat, com ara els trasplantaments de progenitors hematopoètics, renals, hepàtics, pulmonars i cardíacs, cirurgia fetal i cirurgia robòtica, entre altres. L’expertesa i alta qualificació dels seus professionals, amb el suport de la darrera tecnologia, fan que els pacients rebin una atenció de qualitat basada en el compromís, l’expertesa, la resolució i el respecte.

 

A l’Hospital Maternoinfantil Vall d’Hebron cada any s’hi realitzen més de 12.700 intervencions, s’atenen més de 56.000 urgències, es fan 140.000 visites a consultes externes i 8.300 sessions d’hospital de dia. A més, compta amb 10 grups acreditats de recerca, integrats al Vall d’Hebron Institut de Recerca (VHIR), que estan desenvolupant 35 línies de recerca.

 

 

Share it:

Subscribe to our newsletters and be a part of Vall d'Hebron Campus

Select the newsletter you want to receive:

By accepting these conditions, you are agreeing to the processing of your personal data for the provision of the services requested through this portal, and, if necessary, for any procedures required by the administrations or public bodies involved in this processing, and their subsequent inclusion in the aforementioned automated file. You may exercise your rights to access, rectification, cancellation or opposition by writing to web@vhebron.net, clearly stating the subject as "Exercising of Data Protection Rights".
Operated by: Vall d’Hebron University Hospital Foundation – Research Institute.
Purpose: Manage the user’s contact information.
Legitimisation: Express acceptance of the privacy policy.
Rights: To access, rectify, and delete personal information data, as well to the portability thereof and to limit and/or oppose their use.
Source: The interested party themselves.