Vall d’Hebron acull la jornada “Infecció i Teràpies Biològiques”

El passat 28 de novembre, Vall d’Hebron va acollir la segona edició de la jornada Infecció i Teràpies Biològiques. Aquesta edició va estar dirigida per la Dra. María Isabel Ruíz i la Dra. Carmen Pilar Simeón, a proposta de la Subcomissió d’Infeccions Associades a Teràpies Biològiques de l’Hospital. La jornada va comptar amb el suport organitzatiu de l’Aula Vall d’Hebron.

04/12/2017

La jornada va comptar amb més de 140 professionals provinents de diferents centres i especialitats d’arreu del territori català. Les ponències, totes elles de gran rellevància clínica, van estar presentades per referents de Vall d'Hebron i altres centres amb experiència en teràpies biològiques.

El nombre de teràpies biològiques utilitzades per diferents especialitats en el món mèdic va creixent de forma exponencial, sobretot en el camp de les malalties onco-hematològiques. Les infeccions de qualsevol tipus, ja siguin bacterianes, víriques o fúngiques, oportunistes o no, s'han incrementat amb l’ús d’aquests fàrmacs malgrat que a vegades és difícil establir una causalitat directa. Per això, és prioritari compartir el coneixement i crear i organitzar espais científics on compartir l’experiència amb aquest tipus de fàrmacs, es puguin actualitzar coneixements i es tingui l’oportunitat de debatre i discutir aspectes de la clínica diària que poden millorar.

Desprès de l’èxit de convocatòria obtingut en la jornada de l'any passat, en aquesta edició s'ha aprofundit en temes com les infeccions víriques, el cribratge de la tuberculosi, els esteroides com a causa d’infecció i les infeccions relacionades amb les teràpies biològiques en la població pediàtrica. Un dels temes més rellevants van ser les resistències bacterianes als antibiòtics per tal d’optimitzar el seu ús.

La jornada va estar reconeguda per la Societat Catalana de Malalties Infeccioses i Microbiologia Clínica (SCMIMC) i va ser acreditada pel Consell Català de Formació Continuada de les Professions Sanitàries.

Share it:

Subscribe to our newsletters and be a part of Vall d'Hebron Campus

Select the newsletter you want to receive:

By accepting these conditions, you are agreeing to the processing of your personal data for the provision of the services requested through this portal, and, if necessary, for any procedures required by the administrations or public bodies involved in this processing, and their subsequent inclusion in the aforementioned automated file. You may exercise your rights to access, rectification, cancellation or opposition by writing to web@vhebron.net, clearly stating the subject as "Exercising of Data Protection Rights".
Operated by: Vall d’Hebron University Hospital Foundation – Research Institute.
Purpose: Manage the user’s contact information.
Legitimisation: Express acceptance of the privacy policy.
Rights: To access, rectify, and delete personal information data, as well to the portability thereof and to limit and/or oppose their use.
Source: The interested party themselves.