Nou reconeixement internacional del projecte CEMARK, a través de l’Institut de Ciències Mèdiques i d’Enginyeria – MIT

El projecte CEMARK ha estat reconegut, un altre cop, per la seva innovació com a eina molecular en el diagnòstic del càncer d'endometri. Ha rebut el premi FIPSE Medical Innovator en la segona edició dels IDEA2 Global Awards del Massachusetts Institute of Technology (MIT).

28/12/2017

Aquest nou kit molecular per al diagnòstic del càncer d'endometri ja havia estat seleccionat prèviament aquest any per a participar al programa de mentorització internacional de la Fundació per a la Innovació i la Prospectiva en Salut a Espanya (FIPSE). CEMARK està sent desenvolupat pel Grup de Recerca Biomèdica en Ginecologia del Vall d'Hebron Institut de Recerca (VHIR) que dirigeix el Dr. Antonio Gil. És el mateix grup que fa uns anys va desenvolupar i va llançar al mercat el kit GynEC-DX juntament amb l'aliança d'empreses Geadic AIE per al diagnòstic molecular del càncer d'endometri.

"GynEC-DX s'implementa en la pràctica clínica, sobretot, per excloure del procés diagnòstic les pacients que són negatives de càncer d'endometri, però presenta algunes limitacions i amb la voluntat de seguir millorant vam posar en marxa el projecte CEMARK", explica la Dra. Eva Colás Ortega, responsable del projecte i investigadora principal del grup de Recerca Biomèdica en Ginecologia. 

Aquesta entrega de premis ha estat organitzada per l’IMES (Institut de Ciències Mèdiques i d’Enginyeria MIT) i ha comptat amb la presència d’un jurat d’excel·lència com ho són el director d’operacions de FIPSE el director i fundador de l’Hospital General de Massachussets i membres del Brigham and Women’s Hospital, entre altres. 

 

El monitoratge expert

Durant sis mesos, un grup d'experts internacionals analitzaran el projecte CEMARK amb la finalitat d'identificar les principals limitacions que hi pugui haver en el camí cap a la pràctica clínica i rebran assessorament en aquests àmbits. "El pas pel MIT servirà perquè el prototip s'acabi de desenvolupar adequadament i es defineixi la millor estratègia perquè aquest producte arribi al mercat", conclou la Dra. Eva Colás. Aquesta fita comercial s’espera que arribi el 2020, un cop superats els assajos clínics. 

Share it:

Subscribe to our newsletters and be a part of Vall d'Hebron Campus

Select the newsletter you want to receive:

By accepting these conditions, you are agreeing to the processing of your personal data for the provision of the services requested through this portal, and, if necessary, for any procedures required by the administrations or public bodies involved in this processing, and their subsequent inclusion in the aforementioned automated file. You may exercise your rights to access, rectification, cancellation or opposition by writing to web@vhebron.net, clearly stating the subject as "Exercising of Data Protection Rights".
Operated by: Vall d’Hebron University Hospital Foundation – Research Institute.
Purpose: Manage the user’s contact information.
Legitimisation: Express acceptance of the privacy policy.
Rights: To access, rectify, and delete personal information data, as well to the portability thereof and to limit and/or oppose their use.
Source: The interested party themselves.