El VHIR firma un conveni amb l’Associació ALUDME per la investigació de la Distonia Mioclònica

En Jesús té cinc anys i pateix Distonia Mioclònica, una malaltia neurològica que produeix sacsejades incontrolables al cos, impedeix fer una vida normal i provoca greus problemes psicològics. La Distonia Mioclònica és una malaltia rara que afecta una persona de cada mig milióla majoria nens. Se’n sap poc de la Distonia Mioclònica i és per això que els pares d’en Jesús, en Fernando i la Marina, van crear ALUDME ( Associació de la lluita contra la Distonia), un projecte social amb un objectiu clar: Recaptar fons per la investigació.

15/02/2018

Vall d’Hebron, el VHIR i ALUDME han signat un conveni a tres bandes que es destina a un projecte d’investigació traslacional de Vall d’Hebron per saber i aprofundir més d’aquesta malaltia genètica i millorar la qualitat de vida dels que la tenen.

“Nosaltres dipositem tota la nostra confiança a la Dra. Belén Pérez i el seu equip d’investigadors i estem molt agraïts de relació amb  Vall d’Hebron, el tracte professional i la implicació personal, la seva escolta i l’ajuda en la investigació de la distonia. Sentim que hem fet un pas important”, afirma la Marina, la mare d’en Jesús.

L’Associació ALUDME dóna 45.000 euros l’any que surten de donacions de vàries accions. “S’han fet vídeos, obres de teatre, concerts”, expliquen els pares del nen. “També s’ha fet un conte, La Historia de Potami, que dóna a conèixer la Distonia Mioclònica i fa que els nens que la pateixen la puguin comprendre millor. “Estem contents de poder-nos expressar i rebre feedback positiu de les nostres accions”, afegeix la mare.

Gràcies a la donació d’ALUDME, els professionals de l’Hospital Vall d’Hebron han pogut realitzar diferents avenços. “Ara sabem que la Distònia mioclònica és una de les causes més freqüents de distonia genètica en nens. Hem pogut descriure plenament la malaltia, entendre-la i saber com comença i es desenvolupa al llarg de la infància, i tot i que encara no s'ha trobat una teràpia capaç de modificar el curs de la malaltia, hem pogut demostrat que la cirurgia d’estimulació cerebral profunda és efectiva en controlar els moviments involuntaris en els pacients més greus”, apunta la Dra. Belén Pérez-Dueñas, responsable del cas d’en Jesús i coordinadora de l’equip del VHIR que investiga sobre la Distònia mioclònica. La Dra. Pérez-Dueñas també ha posat molt d’èmfasi en la importància de les associacions com ALUDME: “Les associacions com ALUDME ajuden a millorar el coneixement de les malalties rares entre els pacients i familiars afectes i són el motor de la seva recerca mèdica. Podem dir que a mig termini la seva feina contribueix també a millorar la qualitat assistencial dels pacients”.

El director del VHIR, el Dr. Joan Comella, també ha mostrat la seva complicitat i agraïment de l’acord amb ALUDME. “Des de Vall d’Hebron agraïm molt aquest tracte i estem encantats de que ho feu a casa nostra”. I afegeix “Esteu en molt bones mans. Les vostres ganes i la professionalitat és el que fa que les coses surtin bé”.

 

 

 

Share it:

Subscribe to our newsletters and be a part of Vall d'Hebron Campus

Select the newsletter you want to receive:

By accepting these conditions, you are agreeing to the processing of your personal data for the provision of the services requested through this portal, and, if necessary, for any procedures required by the administrations or public bodies involved in this processing, and their subsequent inclusion in the aforementioned automated file. You may exercise your rights to access, rectification, cancellation or opposition by writing to web@vallhebron.cat, clearly stating the subject as "Exercising of Data Protection Rights".
Operated by: Vall d’Hebron University Hospital Foundation – Research Institute.
Purpose: Manage the user’s contact information.
Legitimisation: Express acceptance of the privacy policy.
Rights: To access, rectify, and delete personal information data, as well to the portability thereof and to limit and/or oppose their use.
Source: The interested party themselves.