Combinar immunoteràpia i quimioteràpia com a primera opció millora la supervivència en càncer de pulmó no microcític

Vall d’Hebron Barcelona Campus Hospitalari ha participat en un estudi internacional que demostra que combinar immunoteràpia i quimioteràpia com a primera opció de tractament en càncer de pulmó no microcític millora la supervivència dels pacients.

17/04/2018

La Dra. Enriqueta Felip, oncòloga de Vall d’Hebron i investigadora principal del Grup de Tumors Toràcics i Càncer de Cap i Coll del Vall d’Hebron Institut d’Oncologia (VHIO), ha participat en l'estudi. L'assaig s'ha presentat al Congrés de l'Associació Americana per a la Recerca sobre Càncer (AACR segons les seves sigles en anglès) que s'ha celebrat a Chicago. I a més s'ha publicat en la prestigiosa revista mèdica The New England Journal of Medicine (NEJM).

El treball és un estudi en fase 3 que investiga la combinació de pembrolizumab, un fàrmac immunoteràpic, juntament amb una combinació de quimioteràpia (pemetrexed i cisplatí o carboplatí) en pacients amb càncer de pulmó no microcític no escamós avançat o metastàtic que mai abans havien rebut tractament per a la seva malaltia, la qual cosa es coneix com a primera línia. Aquest és el primer estudi que demostra que la combinació d'immunoteràpia i quimioteràpia en pacients amb càncer de pulmó no tractats prèviament millora tant la supervivència global com la supervivència lliure de progressió en aquest tumor.

Segons les últimes dades de la Societat Espanyola d'Oncologia Mèdica (SEOM), a l'Estat es van diagnosticar 28.645 nous casos de càncer de pulmó el 2017, la qual cosa el converteix en el tercer tipus de càncer més freqüent, per darrere dels tumors colorectals i pròstata. El dolent pronòstic de la malaltia fa que sigui el primer en nombre de defuncions, amb 22.187 morts el 2017.

Share it:

Subscribe to our newsletters and be a part of Vall d'Hebron Campus

Select the newsletter you want to receive:

By accepting these conditions, you are agreeing to the processing of your personal data for the provision of the services requested through this portal, and, if necessary, for any procedures required by the administrations or public bodies involved in this processing, and their subsequent inclusion in the aforementioned automated file. You may exercise your rights to access, rectification, cancellation or opposition by writing to web@vallhebron.cat, clearly stating the subject as "Exercising of Data Protection Rights".
Operated by: Vall d’Hebron University Hospital Foundation – Research Institute.
Purpose: Manage the user’s contact information.
Legitimisation: Express acceptance of the privacy policy.
Rights: To access, rectify, and delete personal information data, as well to the portability thereof and to limit and/or oppose their use.
Source: The interested party themselves.