Música i poesia per celebrar el Dia Mundial del Mètode Cangur

Avui se celebra el Dia Mundial del Mètode Cangur. El Servei de Neonatologia de Vall d’Hebron aposta per aquest mètode de contacte “pell amb pell” entre pares i nadons per afavorir el desenvolupament i recuperació dels més petits.

14/05/2018

Avui a Vall d’Hebron hem celebrat el Dia Mundial del Mètode Cangur d’una manera molt especial. Hem convidat a mares i pares i als seus nadons ingressats l’hospital a un acte al vestíbul de l’Hospital de la Dona i Infantil. Un esdeveniment amb música de violí interpretada per una mare que va tenir el seu nadó ingressat durant unes setmanes al Servei de Nounatologia de Vall d’Hebron; música de guitarra del Sergio Martínez, un infermer d’aquest servei, i poesia. Una jornada especial, diferent i emotiva que ha servit per donar rellevància al mètode cangur.

Al Servei de Nounatologia de Vall d’Hebron, els criteris per a la introducció del contacte pell amb pell es basen en la individualització segons les condicions de cada família. L’equip assistencial de cada nadó (infermeres i metges) s’encarreguen de donar suport als pares en tot, d’explicar la postura òptima, com fer el trasllat de la incubadora a la pell, i en la continua vigilància dels paràmetres de monitorització i el suport si sorgeixen episodis d’inestabilitat.

Com explica Estrella Gargallo, infermera i formadora en el Programa d’Assessorament i Cura del Desenvolupament Individualitzat Neonatal (NIDCAP, per les seves sigles en anglès), a Vall d’’Hebron s’afavoreix el mètode cangur per tal d’afavorir el desenvolupament i la recuperació dels nounats. “A més, quan cal retirar la intubació a un nen, esperem que estiguin els pares perquè el nadó pugui estar pell amb pell. A Vall ‘d’Hebron hem comprovat que, d’aquesta manera, s’afavoreixen les funcions fisiològiques”, explica Estrella Gargallo.

Campanya ‘Amb tu, com a casa’

Amb l’objectiu d’oferir la millor assistència als nounats, Vall d’Hebron ha llançat una campanya per crear un nou Centre de Neonatologia Avançada. La campanya ‘Amb tu, com a casa’ té com a objectiu recaptar 880.000 euros per crear un nou Centre de Neonatologia Avançada. El projecte contribuirà a situar el nadó i la seva família en el centre de l’atenció assistencial i potenciarà el Servei de Neonatologia com a referent internacional a través de l’assistència i la recerca.

Andrés Iniesta i la seva dona Anna Ortiz apadrinen la campanya i han fet un vídeo de suport on animen als ciutadans i empreses que ho desitgin a fer les seves aportacions a través del web ambtucomacasa.com,  la plataforma de crowdfunding migranodearena.com i a través del portal de donatius Caixa Bank, o bé comprant samarretes Uttopy amb el lema #BornToBeExtraordinary, que és a la vegada l’etiqueta de la campanya a xarxes socials. Una de les primeres empreses que han col·laborat coincidint amb el llançament de la campanya ha estat Roche, que ha donat 30.000 euros. 

Share it:

Subscribe to our newsletters and be a part of Vall d'Hebron Campus

Select the newsletter you want to receive:

By accepting these conditions, you are agreeing to the processing of your personal data for the provision of the services requested through this portal, and, if necessary, for any procedures required by the administrations or public bodies involved in this processing, and their subsequent inclusion in the aforementioned automated file. You may exercise your rights to access, rectification, cancellation or opposition by writing to web@vallhebron.cat, clearly stating the subject as "Exercising of Data Protection Rights".
Operated by: Vall d’Hebron University Hospital Foundation – Research Institute.
Purpose: Manage the user’s contact information.
Legitimisation: Express acceptance of the privacy policy.
Rights: To access, rectify, and delete personal information data, as well to the portability thereof and to limit and/or oppose their use.
Source: The interested party themselves.