La cuina de Vall d’Hebron vetlla per la salut del medi ambient

L'Hospital Universitari Vall d’Hebron és soci de Health Care Without Harm (Cuidar la Salut sense Danyar, HCWH), una organització sense ànim de lucre que, en una recent anàlisi, reconeix el treball de Vall d’Hebron per millorar el menjar dels pacients i reduir el desaprofitament d'aliments. 

15/05/2018

Assegurar la qualitat de vida dels pacients i les seves famílies és una ferma aposta de l'Hospital Universitari Vall d’Hebron. Per aquest motiu s'està treballant a millorar dia a dia el menjar que se serveix a l'hospital i reduir el desaprofitament d'aliments. Recentment, la Health Care Without Harm (Cuidar la Salut sense Danyar, HCWH), organització sense ànim de lucre de la qual Vall d’Hebron és soci, ha publicat un informe (“Reduint la malnutrició hospitalària amb un enfocament d'economia circular”), en el qual destaca la labor de Vall d’Hebron en aquest sentit. Aquesta organització internacional, integrada per hospitals, sistemes sanitaris, professionals de la salut, administracions, centres de recerca i altres organitzacions ambientals i de salut, té com a objectiu influir en l'àmbit de la salut per cuidar el medi ambient.

En el citat document, HCWH assenyala que Vall d’Hebron “està introduint fruites, hortalisses, verdures i carn de proximitat i, en alguns casos, ecològica. Aquesta gran oferta alimentària i l'aposta que s'ha fet per millorar la comunicació i coordinació entre la cuina i els diferents departaments hospitalaris i els pacients, ha suposat una reducció del desaprofitament alimentari”. Així mateix, aquesta organització remarca el fet que Vall d’Hebron és un dels primers hospitals en els quals el residu no genera despesa. El residu que es produeix en el cicle del menjar passa per un circuit de valor gràcies a un triturador que converteix el residu orgànic humit en residu orgànic sec preparat per al compostatge.

HCWH també emfatitza que Vall d’Hebron explica “amb una Unitat de Suport Nutricional, que realitza dietes personalitzades, i disposa d'un departament de Dietètica que efectua ajustos diaris en les dietes dels pacients que així ho precisen, respecte a les seves intoleràncies o al·lèrgies”.

Cal assenyalar que, amb l'objectiu de seguir avançant cada dia en l'àmbit de l'alimentació, es realitzen enquestes de satisfacció i s'ha millorat la presentació dels menús. A més s'ha implantat en cada unitat clínica d'hospitalització un sistema de gestió d'estoc de nevera, amb sucs, infusions, llet, cafè, pa de motlle, etc., per a un major control de les caducitats dels aliments i consums, que sol ser una de les principals causes del desaprofitament alimentari en un hospital. 

Finalment, l'informe conclou que “Vall d'Hebron està avançant per afavorir un consum d'aliments de gran qualitat, locals i orgànics, i millorar la salut dels seus pacients i contribuir a la sostenibilitat ambiental”.

Share it:

Related news

Subscribe to our newsletters and be a part of Vall d'Hebron Campus

Select the newsletter you want to receive:

By accepting these conditions, you are agreeing to the processing of your personal data for the provision of the services requested through this portal, and, if necessary, for any procedures required by the administrations or public bodies involved in this processing, and their subsequent inclusion in the aforementioned automated file. You may exercise your rights to access, rectification, cancellation or opposition by writing to web@vallhebron.cat, clearly stating the subject as "Exercising of Data Protection Rights".
Operated by: Vall d’Hebron University Hospital Foundation – Research Institute.
Purpose: Manage the user’s contact information.
Legitimisation: Express acceptance of the privacy policy.
Rights: To access, rectify, and delete personal information data, as well to the portability thereof and to limit and/or oppose their use.
Source: The interested party themselves.