El Dr. Barret, cap de Cirurgia Plàstica i Cremats, premiat pels cirurgians plàstics europeus

L’Associació Europea de Cirurgians Plàstics ha atorgat el premi Hans Anderl Award al Dr. Joan Pere Barret com a reconeixement a les seves contribucions pioneres en el camp de la cirurgia plàstica.

27/05/2018

L’Associació Europea de Cirurgians Plàstics (EURAPS, per les seves sigles en anglès) ha celebrat recentment la seva reunió anual a Madrid. Durant aquest esdeveniment, el Dr. Joan Pere Barret,  cap del Servei de Cirurgia Plàstica i Cremats, va rebre el Hans Anderl Award. Com ha assenyalat l’EURAPS, aquest guardó reconeix la tasca del Dr. Barret en la promoció de l’excel·lència en el camp de la cirurgia plàstica a Europa, així com les seves contribucions pioneres en cirurgia plàstica, reconstructiva i estètica. Es tracta del premi més prestigiós que pot rebre un cirurgià plàstic a Europa.

 

Primer trasplantament total de cara al món

L’any 2010, un equip multidisciplinari de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron, dirigit pel Dr. Barret, va dur a terme el primer trasplantament total de cara al món. L’equip va trasplantar al pacient tota la pell i músculs de la cara, el nas, els llavis, el maxil·lar superior, totes les dents, el paladar, els ossos dels pòmuls i la mandíbula utilitzant tècniques de cirurgia plàstica i microcirurgia reparadora vasculonerviosa.

 

Nou trasplantament de cara

El 2015, el Dr. Barret i el seu equip van realitzar un trasplantament de cara en què es van reconstruir els dos terços inferiors de la cara, el coll, la boca, la llengua i la faringe a un pacient afectat des de feia 20 anys per una malformació massiva arteriovenosa, una malaltia que li havia provocat una deformació progressiva dels teixits de la cara. El pacient, a causa de l’evolució de la seva malaltia, tenia alteracions funcionals importants com problemes de visió, de la parla i risc de sagnats greus que posaven en risc la seva vida. Era la primera vegada al món que es realitzava un trasplantament d’aquesta complexitat.

 

Pioner en cirurgia mínimament invasiva per a la paràlisi facial

A més, l’any passat, Vall d’Hebron es va convertir en el primer centre del món en fer servir una tècnica mínimament invasiva per tractar la paràlisi facial. Es tracta de realitzar només dues petites incisions, una darrere de l'orella i l'altra a l'interior de la boca del pacient, per reparar el nervi facial i permetre la recuperació de la mobilitat de la cara.

Share it:

Related news

Subscribe to our newsletters and be a part of Vall d'Hebron Campus

Select the newsletter you want to receive:

By accepting these conditions, you are agreeing to the processing of your personal data for the provision of the services requested through this portal, and, if necessary, for any procedures required by the administrations or public bodies involved in this processing, and their subsequent inclusion in the aforementioned automated file. You may exercise your rights to access, rectification, cancellation or opposition by writing to web@vallhebron.cat, clearly stating the subject as "Exercising of Data Protection Rights".
Operated by: Vall d’Hebron University Hospital Foundation – Research Institute.
Purpose: Manage the user’s contact information.
Legitimisation: Express acceptance of the privacy policy.
Rights: To access, rectify, and delete personal information data, as well to the portability thereof and to limit and/or oppose their use.
Source: The interested party themselves.