Vall d'Hebron renova el seu acord de col·laboració amb PPD, líders en gestió d'assaigs clínic

Per PPD, Vall d'Hebron es converteix en un centre d'excel·lència dins del programa, oferint de forma prioritària o preferent els assajos clínics gestionats per la companyia americana.

09/10/2018
El Vall d'Hebron Barcelona Campus Hospitalari i Pharmaceutical Product Development LLC (PPD), una de les Contract Research Organization (CRO) líders a nivell mundial, han renovat el seu acord de col·laboració preferent (PPD Select Program), segons el qual les dues institucions es comprometen a treballar conjuntament en la realització d'assajos clínics en un marc d'excel·lència en benefici del pacient i tots els equips involucrats. Com a resultat, per PPD, al Campus Vall d'Hebron es converteix en un centre d'excel·lència dins del programa, oferint de forma prioritària o preferent els assajos clínics gestionats per la companyia americana.
 
PPD Select és un distintiu atorgat a tots aquells centres amb un alt rendiment i compromesos a treballar en una estratègia de col·laboració amb PPD que prioritza la innovació i l'optimització dels processos. El seu objectiu final és assegurar que els pacients puguin accedir a un major nombre d'opcions de tractament, bé sigui a través de la seva participació en els assajos clínics o accelerant el desenvolupament i aprovació de noves teràpies.
 
Durant l'any 2017, la Vall d'Hebron va participar en 1.015 assajos clínics. D'ells, 93 (al voltant del 9%) van estar gestionats per PPD, el que el converteix en un dels principals promotors de la recerca clínica comercial al Campus. Entre els assajos gestionats per la Vall d'Hebron Institut de Recerca (VHIR) i el Vall d'Hebron Institut d'Oncologia (VHIO), 57 pertanyien a l'àrea d'Oncologia a adults i els 36 restants, a àrees com Neurologia, Malalties Infeccioses i Pneumologia, entre d'altres. Convé esmentar que l'any 2017 al Campus Vall d'Hebron va reclutar al 9% dels pacients inclosos en els assaigs clínics gestionats per PPD a tot el país.
 

Una aliaça win-win

Vall d'Hebron es consolida així com un centre capdavanter en la realització d'assajos clínics, tant pel volum com per la complexitat del seu disseny. Cal ressaltar que els principals beneficiats són els pacients, que disposaran de més oportunitats per accedir a teràpies innovadores i tractaments fins ara no disponibles, així com els professionals que adquireixen coneixement i projecció professional. A més, el Campus Vall d'Hebron augmenta la seva visibilitat, el seu posicionament i, el més important, la seva capacitat d'atraure talent.
 
Per al Dr. Vicenç Martínez Ibáñez, gerent de l'Hospital Vall d'Hebron, l'acord suposa "reforçar el lideratge del Campus en matèria d'assajos clínics, així com la nostra aliança amb un gegant mundial com PPD".
 
PPD proporciona serveis integrals en el desenvolupament de medicaments i de gestió al llarg de la vida de l'assaig clínic. Entre els seus clients i col·laboradors s'inclouen companyies farmacèutiques, biotecnològiques, de dispositius mèdics, centres acadèmics i organitzacions governamentals. Amb oficines a 47 països i aproximadament 20.000 empleats a tot el món, PPD aporta tecnologies innovadores juntament amb una àmplia experiència en àrees terapèutiques i un ferm compromís amb la qualitat, per tal d'ajudar als seus clients i col·laboradors a reduir costos i temps en el desenvolupament de nous fàrmacs, optimitzant d'aquesta manera el llançament de teràpies capdavanteres que ajuden a millorar la salut dels pacients.
 
Per Geraldine Thomas, Strategic Site Collaborations Director & PPD Select Europe / Àsia Director, "és un gran honor comptar amb la Vall d'Hebron com a col·laborador en el nostre programa PPD Select. Aquest hospital i els seus equips són líders a Espanya ia Europa i els seus investigadors són ben coneguts a tot el món. Estem molt entusiasmats amb aquesta col·laboració i il·lusionats amb les futures cooperacions que desenvoluparem en paral·lel als assaigs clínics".
 
PPD està formant diverses xarxes terapèutiques per atreure més estudis a Espanya, en què ja participa i participarà Vall d'Hebron. Es tracta de xarxes dedicades a Oncologia, Oftalmologia, Cardiologia, Neurologia, Vacunes i Malalties Infeccioses.
 
Amb la renovació d'aquest acord de col·laboració, PPD pot continuar oferint a les empreses farmacèutiques els beneficis d'aquesta relació estratègica en un centre de referència i prestigi internacional, amb professionals reconeguts i amb una estructura ja consolidada per al desenvolupament de la investigació biomèdica. Així mateix, es fa possible una gestió més àgil i una reducció dels temps de posada en marxa amb el clar objectiu d'accelerar l'accés dels pacients als nous tractaments.
 
"Ens agradaria expressar el nostre més sincer agraïment i admiració cap al Campus Vall d'Hebron, pel seu treball i esforç en el desenvolupament de la investigació biomèdica, fet que, sens dubte, situa la Vall d'Hebron com a hospital de referència a nivell mundial. Amb la renovació d'aquest acord, es fa palès el benefici de la nostra mútua i estreta col·laboració, consolidant el compromís adquirit en els últims anys. Per a nosaltres és un veritable privilegi poder col·laborar d'una manera propera amb els professionals del Campus", declara Ana Zamora, directora Associada de Site Intelligence and Activation a Espanya.
 
El Dr. Josep Tabernero, director del VHIO, destaca que "aquesta col·laboració estratègica entre PPD i el Campus Vall d'Hebron suposa un avanç més en les línies de recerca de la Medicina de Precisió en diferents àrees de la Medicina i especialment en el desenvolupament precoç de nous fàrmacs".
 
Per la seva banda, el Dr. Joan Comella, director del VHIR, manifesta que "acostar la medicina del futur (la utilització de teràpia gènica o cèl·lules mare, entre d'altres), passa per aliances entre els millors".
 
La voluntat del Campus Vall d'Hebron va més enllà de la col·laboració en el programa PPD Select i planteja la possibilitat d'explorar altres àmbits de treball conjunt amb PPD, sempre en benefici dels pacients.
Share it:

Related news

Subscribe to our newsletters and be a part of Vall d'Hebron Campus

Select the newsletter you want to receive:

By accepting these conditions, you are agreeing to the processing of your personal data for the provision of the services requested through this portal, and, if necessary, for any procedures required by the administrations or public bodies involved in this processing, and their subsequent inclusion in the aforementioned automated file. You may exercise your rights to access, rectification, cancellation or opposition by writing to web@vallhebron.cat, clearly stating the subject as "Exercising of Data Protection Rights".
Operated by: Vall d’Hebron University Hospital Foundation – Research Institute.
Purpose: Manage the user’s contact information.
Legitimisation: Express acceptance of the privacy policy.
Rights: To access, rectify, and delete personal information data, as well to the portability thereof and to limit and/or oppose their use.
Source: The interested party themselves.