La nostra biblioteca té nou espai físic i nous serveis digitals

Coincidint amb el seu 50è aniversari, la Biblioteca Hospital Universitari Vall d’Hebron s’ha reformat creant uns nous espais de treball adaptats a les noves necessitats dels usuaris i amb nous serveis digitals adaptats a la tecnologia mòbil a través de la plataforma Clinical Key.

25/02/2019

Torna a obrir les seves portes la Biblioteca Hospital Universitari Vall d’Hebron. L’espai, situat a l’onzena planta de l’edifici de l’Hospital General, s’ha reformat completament coincidint amb el seu 50è aniversari. Ha estat una actuació d’ampliació i millora dels diversos espais de la biblioteca per crear nous espais de treball que s’ajustin a les necessitats dels usuaris. Tant els nous espais físics com els nous serveis digitals han estat pensats per millorar la productivitat dels usuaris i optimitzar el treball de creació científica.  

La tasca ha estat el resultat d’una anàlisi de l’ús que feia la gent de l’espai, de les tecnologies de la informació actuals i dels recursos i serveis que podia oferir la Biblioteca”, explica la responsable de la gestió de la Biblioteca, Cristina Puyal, qui tenint en compte aquests aspectes va dissenyar un nou pla per l’ús de l’espai presencial i digital.

En l’actualitat, els recursos digitals de la biblioteca són accessibles a tot el personal des de qualsevol lloc i des de qualsevol dispositiu, sigui amb un ordinador portàtil, un telèfon mòbil o una tauleta tàctil. Una novetat important, ja que, fins ara, les consultes del material havien de fer-se des d’ordinadors connectats a la xarxa informàtica de l’Hospital. Ara els usuaris poden accedir als continguts de les revistes científiques i els llibres digitals quan ho necessiten, estiguin on estiguin, fins i tot quan hi són fora del Campus.

Això és possible, en part, a la incorporació de la plataforma Clinical Key aquest 2019, que inclou un gran volum de revistes científiques i llibres digitals. Amb la incorporació d’aquesta eina, la Biblioteca disposa de 1.220 llibres electrònics, 816 revistes electròniques i accés a 9 bases de dades especialitzades. “El servei bibliotecari s’ha regenerat, amb la integració de la nova tecnologia mòbil, que millora així el servei de lliurament de la informació al personal sanitari i de recerca del Campus Vall d’Hebron”, afegeix Cristina Puyal.

També l’espai físic s’ha organitzat en funció de les noves necessitats dels usuaris, creant així diferents zones per donar cabuda a diferents activitats.  Ara hi ha una àrea d’estudi amb capacitat per a 14 persones; i una altra zona de treball individual, amb 9 ordinadors personals i 3 punts per treballar amb ordinador portàtil. En una altra secció hi ha cinc taules amb espai per 4 persones cadascuna, per a treballar en grup.

A més, la biblioteca ha condicionat uns espais multifuncionals per a treballar en grup amb el suport de pantalles on projectar idees, casos o resultats. Un d’ells té capacitat per a 8 persones i pantalla per a projectar des de dispositius mòbils. L’altre és un espai dissenyat per dur a terme videoconferències o emissió en streaming per a un total de 10 persones.

En definitiva, les renovacions han permès a la biblioteca adaptar-se a les necessitats i les tecnologies dels nous temps l’any que complia el seu 50è aniversari. 

El pròxim dia 26 de febrer la Biblioteca durà a terme diferents sessions informatives en forma de tallers per explicar el funcionament de la plataforma Clinical Key. Si vols treure-li el màxim rendiment a l’aplicació, no et perdis aquesta oportunitat.

 

Share it:

Attachments

Document

hayek_1945_use_of_knowledge_aer.pdf

Download

Subscribe to our newsletters and be a part of Vall d'Hebron Campus

Select the newsletter you want to receive:

By accepting these conditions, you are agreeing to the processing of your personal data for the provision of the services requested through this portal, and, if necessary, for any procedures required by the administrations or public bodies involved in this processing, and their subsequent inclusion in the aforementioned automated file. You may exercise your rights to access, rectification, cancellation or opposition by writing to web@vallhebron.cat, clearly stating the subject as "Exercising of Data Protection Rights".
Operated by: Vall d’Hebron University Hospital Foundation – Research Institute.
Purpose: Manage the user’s contact information.
Legitimisation: Express acceptance of the privacy policy.
Rights: To access, rectify, and delete personal information data, as well to the portability thereof and to limit and/or oppose their use.
Source: The interested party themselves.