Apunta’t a Corre en Gran per impulsar la investigació de l’ELA al Vall d’Hebron Institut de Recerca (VHIR)

Els beneficis de la cursa solidària que organitzen interns del centre penitenciari Brians 2 el proper 24 de març es destinaran al VHIR perquè faci recerca de l’Esclerosi Lateral Amiotròfica

19/03/2019

Tot està a punt per a Corre en Gran, la cursa solidària del 24 de març a Sant Esteve Ses Rovires (Barcelona) organitzada pels interns del centre penitenciari Brians 2.  En aquesta segona edició, els beneficis de Corre en Gran es destinaran íntegrament a la investigació de l’esclerosi lateral amiotròfica (ELA) que porta a terme el grup de recerca del Sistema Nerviós Perifèric del Vall d’Hebron Institut de Recerca (VHIR). La iniciativa és impulsada per Gambaders Events, un grup de set interns del Centre Penitenciari Brians 2, amb el suport de dues professionals del centre. L’objectiu és posar en marxa un projecte esportiu obert a tota la ciutadania i convertir-lo en motor d’una acció social.

El recorregut íntegre de la cursa és de 10 quilòmetres, però no cal ser un runner professional per apuntar-se a Corre en Gran. Hi ha opcions de recorregut per a tots els públics: des de córrer o caminar la meitat del trajecte a participar en família al llarg de només un quilòmetre amb els més petits de la casa. La inscripció a la cursa de 10 km té un preu de 15€, per la de 5km l'aportació es de 12€ i per la cursa en família (1km) són 3€ per cada adult i 3€ per cada nen.

La recaptació que aconsegueix Corre en Gran es destinarà a la investigació de l'ELA, una malaltia neurodegenerativa produïda per la mort de les motoneurones o neurones motrius del cervell i de la medul·la espinal. L'evolució és molt ràpida i l'esperança de vida és inferior als 5 anys. Actualment no es disposa de cap fàrmac capaç de curar o aturar la malaltia. Els investigadors que formen part de grup de recerca del Sistema Nerviós Perifèric del VHIR i del Servei de Neurologia de Vall d'Hebron porten més de vint anys en l’atenció clínica i la recerca de l'esclerosi lateral amiotròfica (ELA) i altres malalties de les neurones motores, com miastènia gravis, miopaties determinades genèticament i neuropaties perifèriques.

Aquest equip d’investigació del VHIR té com a objectiu determinar els gens específics implicats en l'ELA, i la contribució dels reordenaments de l’ADN en les causes de la malaltia. Una de les línies d'investigació en què treballen és la recerca de biomarcadors eficaços en sang i en el líquid cefalorraquidi que permetin l'avaluació de nous fàrmacs candidats per al tractament d'aquesta devastadora malaltia.

La cursa arrencarà a les 10.00 del matí al Pavelló Poliesportiu Municipal de Sant Esteve Sesrovires com a punt de partida.

Més informació i inscripcions a http://www.correengran.cat/

Share it:

Subscribe to our newsletters and be a part of Vall d'Hebron Campus

Select the newsletter you want to receive:

By accepting these conditions, you are agreeing to the processing of your personal data for the provision of the services requested through this portal, and, if necessary, for any procedures required by the administrations or public bodies involved in this processing, and their subsequent inclusion in the aforementioned automated file. You may exercise your rights to access, rectification, cancellation or opposition by writing to web@vallhebron.cat, clearly stating the subject as "Exercising of Data Protection Rights".
Operated by: Vall d’Hebron University Hospital Foundation – Research Institute.
Purpose: Manage the user’s contact information.
Legitimisation: Express acceptance of the privacy policy.
Rights: To access, rectify, and delete personal information data, as well to the portability thereof and to limit and/or oppose their use.
Source: The interested party themselves.