La Mona de Pasqua més famosa de Catalunya surt per primera vegada de la pastisseria Escribà i es presenta a Vall d’Hebron

La creació d'aquest any representa el monstre de color verd de la col·lecció El Monstre de Colors. La Mona ve acompanyada d'una piruleta solidària que han creat expressament per l'ocasió i que es podrà comprar a les pastisseries Escribà i a les cafeteries i menjadors de Vall d’Hebron. Els diners recaptats amb la venda de la piruleta es destinaran a la recerca en malalties infantils i a millorar l'estada dels pacients més petits a Vall d'Hebron.

11/04/2019

Per primera vegada en els 112 anys d'història de la pastisseria Escribà la seva tradicional Mona de Pasqua s'ha presentat fora de les seves instal·lacions. Vall d'Hebron ha estat escollit com a escenari per a donar a conèixer la creació d'aquest any, de caràcter solidari i dedicada a El Monstre de Colors d'Anna Llenas. En concret, al monstre de color verd, que simbolitza la calma.

Aquest matí els infants ingressats a l'Hospital Infantil de Vall d'Hebron estaven entusiasmats amb la majestuosa Mona de Pasqua que tenien davant dels seus ulls. De ben segur que era la primera vegada que tenien un monstre tan gran i tan dolç al seu costat. I així, envoltat dels més petits, Christian Escribà, mestre pastisser, ha desvelat el secret de la tradicional Mona de Pasqua: el personatge a qui està dedicada, que en enguany és el monstre verd de la col·lecció d'El Monstre de Colors.

"Ens fa molta il·lusió poder presentar aquest any la Mona Escribà per primer cop fora d'Escribà i fer-ho a un hospital punter al món com és Vall d'Hebron. La temàtica escollida enguany ha estat el Monstre de Colors, un personatge entranyable per als nens, que hem treballat conjuntament amb la seva creadora, l'Anna Llenas", comenta Christian Escribà.

"Tenia el somni de que algú fes una mona amb el meu personatge El Monstre de Colors i ha estat un plaer poder donar-li forma en xocolata juntament amb Christian Escribà, el millor xocolater i representant d'una tradició tan icònica com és la Mona a casa nostra. El Monstre de Colors Verd que representa la calma transmet un missatge esperançador a tots els nens que estan a l'hospital", ha expressat Anna Llenas.

La Mona té una alçada d'1,70 metres i han estat necessaris 80 kg de xocolata blanca i un equip de quatre persones que han treballat 150 hores per reproduir fins al més mínim detall la figura del monstre verd així com la resta d'elements que la complementen.

 

Piruletes solidàries

Però enguany han anat molt més enllà i la Mona ve acompanyada d'una piruleta solidària que han creat expressament per l'ocasió i que es podrà comprar a les pastisseries Escribà a partir de demà i a les cafeteries i menjadors Arcasa de l'Hospital Vall d'Hebron des de dilluns 15 d'abril fins al 15 de maig.

El preu de la piruleta solidària és de 2 euros i la meitat d'aquest import es destinarà a la recerca en malalties infantils i a millorar l'estada dels pacients més petits i les seves famílies a Vall d'Hebron.

En aquest sentit, la Dra. Rocío Cebrián, subdirectora assistencial de Vall d'Hebron ha destacat que “un dels reptes de l’hospital és millorar cada dia l'experiència del pacient i, per aconseguir-ho agraïm molt col·laboracions com aquesta. De fet, està comprovat que aquestes iniciatives promouen el benestar emocional dels nens i contribueixen a la seva recuperació”.

 

Share it:

Subscribe to our newsletters and be a part of Vall d'Hebron Campus

Select the newsletter you want to receive:

By accepting these conditions, you are agreeing to the processing of your personal data for the provision of the services requested through this portal, and, if necessary, for any procedures required by the administrations or public bodies involved in this processing, and their subsequent inclusion in the aforementioned automated file. You may exercise your rights to access, rectification, cancellation or opposition by writing to web@vallhebron.cat, clearly stating the subject as "Exercising of Data Protection Rights".
Operated by: Vall d’Hebron University Hospital Foundation – Research Institute.
Purpose: Manage the user’s contact information.
Legitimisation: Express acceptance of the privacy policy.
Rights: To access, rectify, and delete personal information data, as well to the portability thereof and to limit and/or oppose their use.
Source: The interested party themselves.