Els nostres pacients reben les #RosesAmbCor dedicades pels passatgers de Ferrocarrils

El Dr. Vicenç Martínez, gerent de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron, i el president de FGC, Ricard Font, han repartit les primeres #RosesAmbCor entre els pacients de l’Hospital Infantil i l’Hospital de la Dona

22/04/2019

Amb motiu de Sant Jordi, hem omplert el Campus Vall d’Hebron de #RosesAmbCor. La iniciativa de les #RosesAmbCor, desenvolupada conjuntament amb Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) té com a objectiu fer arribar missatges d’ànims i bons desitjos als nostres pacients. El passat 8 d’abril vam distribuir targetes en forma de roses entre els passatgers dels Ferrocarrils de la Generalitat: aquests van  omplir-les amb les seves dedicatòries dirigides a aquells que, hospitalitzats en Vall d’Hebron, no podran viure el Sant Jordi d’enguany a peu de carrer. Avui el Dr. Vicenç Martínez, gerent de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron, i el president de FGC, Ricard Font, han repartit les primeres #RosesAmbCor entre els pacients de l’Hospital Infantil i l’Hospital de la Dona. “Estem molt satisfets de portar a terme aquesta campanya tan especial amb Ferrocarrils per segon any, que segueix la nostra línia de tenir cura de les persones i millorar la seva experiència”, exposa el Dr. Vicenç Martínez. Per part seva, el president de FGC, Ricard Font, considera que “no hi ha una millor manera de celebrar Sant Jordi que col·laborant en iniciatives solidàries com aquesta i facilitant tots plegats que l’esperit d’aquesta data tan assenyalada pels catalans arribi a totes aquelles persones que no ho poden viure a peu de carrer”. 

Al llarg del dia d’avui es repartiran un total de 1.500 #RosesAmbCor, plenes de dibuixos i paraules de suport. Com a novetat, els ciutadans també han tingut enguany l’ocasió d’enviar la seva dedicatòria a través d’Internet, amb missatges personalitzats, fotografies i/o vídeos que van poder fer arribar a través d’una pàgina web. Aquestes #RosesAmbCor digitals es projectaran durant tota la jornada a través de pantalles distribuïdes als tres edificis principals.

Els nostres pacients també rebran un llibre gràcies a la donació del Servei de Biblioteques de la Generalitat de Catalunya. Es tracta de 1.064 llibres que ajudaran a fomentar la lectura i fer volar la imaginació. Objectiu: que cap pacient es quedi sense un llibre i sense una rosa per Sant Jordi i el Dia Internacional del Llibre!

Gràcies al projecte Per Sant Jordi, cap nen/a hospitalitzat sense conte els contes han estat presents a les consultes externes i hospitals de dia de l’Hospital Infantil. En concret, hem repartit un conte colorable que porta per títol El tresor del pirata Ferric entre els nostres pacients més petits. I també gràcies a la Fundació Atresmedia hem regalat una edició especial del Premi Apel·les Mestres titulat El niño que no quería ser azul y la niña que no quería ser rosa.

La banda sonora de Sant Jordi va a càrrec de La Coral de l’Hospital Vall d’Hebron, que ha fet tres concerts: al vestíbul de l’Hospital General, al costat del piano de la Fundació Maria Canals; a l’Hospital Infantil i a l’Hospital de Traumatologia. Demà comptarem amb el recital de poemes, contes i rondalles dels alumnes de l’Institut Joan Fuster als pacients de l’Hospital de dia de Neurorehabilitació i als del gimnàs.

Parades de roses i llibres

Tampoc no podien faltar el 23 d'abril, com és evident, les parades de roses i llibres distribuïdes per tot el Campus. Estem presents amb una parada de roses naturals davant de l’entrada principal de l’Hospital General i una altra a la plaça Messi, davant l’Hospital Infantil. Així mateix, Vall d’Hebron es deixa veure fora del recinte hospitalari, amb una parada a Passeig de Gràcia, 16, cantonada amb Gran Via de les Corts Catalanes. A les tres parades es venen roses fresques i de proximitat a un preu de 5 €: tot el que es recapti es destinarà a impulsar els projectes d’assistència, recerca i humanització de l’Hospital Infantil Vall d’Hebron.

Banc de Sang, i les associacions Cases amb Cor i Som prematurs també disposen de punts de venda al Campus. Els llibres estan presents gràcies a les parades a càrrec d’Ilunion, l’Associació Som Prematurs i l’Associació Cor Barcelona.

Share it:

Subscribe to our newsletters and be a part of Vall d'Hebron Campus

Select the newsletter you want to receive:

By accepting these conditions, you are agreeing to the processing of your personal data for the provision of the services requested through this portal, and, if necessary, for any procedures required by the administrations or public bodies involved in this processing, and their subsequent inclusion in the aforementioned automated file. You may exercise your rights to access, rectification, cancellation or opposition by writing to web@vallhebron.cat, clearly stating the subject as "Exercising of Data Protection Rights".
Operated by: Vall d’Hebron University Hospital Foundation – Research Institute.
Purpose: Manage the user’s contact information.
Legitimisation: Express acceptance of the privacy policy.
Rights: To access, rectify, and delete personal information data, as well to the portability thereof and to limit and/or oppose their use.
Source: The interested party themselves.