Celebrem el Dia del Nen Hospitalitzat amb un matí ple de petons i somriures

El moment més emotiu ha estat el llançament massiu de globus que simbolitzen petons a les portes dels centres sanitaris que s'han sumat a la iniciativa 

12/05/2019

Avui hem celebrat el Dia del Nen Hospitalitzat amb els nostres pacients més petits, les seves famílies i el personal sanitari que vetlla pel seu benestar dia a dia durant la seva estada a Vall d’Hebron. Ha estat un matí ple de rialles i màgia a la plaça Messi, enfront de l’Hospital Infantil i de la Dona: tant pels menors ingressats que han pogut baixar, com per aquells que miraven a través de les finestres de les seves habitacions i els nens que han vingut de visita a consultes externes. Tots ells han pogut gaudir d’unes hores a l’aire lliure acompanyats dels nens de l’escola bressol Vall d’Hebron i dels alumnes de l' escola Montserrat, que també s’han sumat a la celebració del Dia del Nen Hospitalitzat.

A la plaça Messi els ha rebut l’Eunice Blanco, cap de Treball Social de Vall d’Hebron i la Dra. Valenta de la Fundació Theodora, que els ha donat una benvinguda plena d’humor. “És un dia per visualitzar als grans herois: els nens hospitalitzats, que lluiten per la seva salut amb l'ajuda de la família i de grans professionals. Amb aquestes activitats, com hospital busquem centrar l'atenció en el pacient tot garantint no només la millor atenció mèdica, sinó una atenció integral que també aporta benestar social i psicoemocional als nostres pacients”, explica Eunice Blanco.

El Dia del Nen Hospitalitzat ha començat a celebrar-se a les 12.00 hores de forma simultània en 200 hospitals d’arreu de l’Estat. Es tracta d’una iniciativa promoguda per la Fundació Atresmedia des de fa cinc anys i que té com a moment emblemàtic la lectura d’un manifest en homenatge al nen hospitalitzat i el llançament massiu de globus que simbolitzen petons a les portes dels centres sanitaris.

A tots els hospitals que han celebrat el Dia del Nen Hospitalitzat, els globus s’han enlairat al ritme de la cançó Un mar de besos de Bombai. Amb aquest acte simbòlic, s’ha enviat escalf i ànims als nens i nenes que arreu del món viuen aquesta experiència. A Vall d’Hebron, uns 7.200 nens cada any ingressen a l’hospital infantil. A part del personal sanitari, uns 700 voluntaris de 41 associacions de voluntariat amb què col·labora l’hospital ajuden a fer la seva estada el més agradable possible.  

Una festa amb molts participants

La Fundació Pequeño Deseo ha portat l’Ànec Donald, que no volia perdre’s el Dia del Nen Hospitalitzat. La festa també ha estat amenitzada pels papallassos. L’associació de cardiopaties congènites (AACIC) ha ajudat a portar els menors fins la plaça Messi i Creu Roja ha contribuït amb un quadre perquè els nens es fessin fotos en record d’una jornada tan especial.     

Share it:

Subscribe to our newsletters and be a part of Vall d'Hebron Campus

Select the newsletter you want to receive:

By accepting these conditions, you are agreeing to the processing of your personal data for the provision of the services requested through this portal, and, if necessary, for any procedures required by the administrations or public bodies involved in this processing, and their subsequent inclusion in the aforementioned automated file. You may exercise your rights to access, rectification, cancellation or opposition by writing to web@vallhebron.cat, clearly stating the subject as "Exercising of Data Protection Rights".
Operated by: Vall d’Hebron University Hospital Foundation – Research Institute.
Purpose: Manage the user’s contact information.
Legitimisation: Express acceptance of the privacy policy.
Rights: To access, rectify, and delete personal information data, as well to the portability thereof and to limit and/or oppose their use.
Source: The interested party themselves.