El Biel, de 10 anys i operat del cor a Vall d’Hebron, tornarà a jugar a futbol

El Biel és un noi de 10 anys que jugava a l’aleví A del Pelada i que va deixar el futbol a causa d’una patologia cardíaca. Cirurgians de Vall d’Hebron li han implementat un marcapassos que permetrà que pugui tornar a jugar a futbol, que és la seva gran passió. 

30/05/2019

El Biel, un nen de 10 anys que jugava a l’aleví del Peralada va deixar el futbol per culpa d’una patologia cardíaca. Ara, podrà tornar a jugar a futbol gràcies a què cardiòlegs pediàtrics de Vall d’Hebron li han implantat un marcapassos.

Com ha explicat el Dr. Ferran Rosés, coordinador de Cardiologia Pediàtrica de Vall d’Hebron, el Biel pateix un bloqueig auriculoventricular complet des del naixement que afectava el sistema elèctric del cor i feia que el seu batec fos massa lent. “Amb el temps, sense tractament, el seu sistema elèctric hagués envellit massa depresa i el cor s’hagués dilatat”. Vall d’Hebron és centre de referència a l’Estat en el tractament d’aquestes patologies. “Al Biel li hem implementat un marcapassos. Amb una petita incisió sota la clavícula esquerra, li hem col·locat uns elèctrodes al cor connectats al marcapassos per generar un petit estímul elèctric que estimuli el cor”. D’aquesta manera, afegeix el Dr. Ferran Rosés, “la seva freqüència cardíaca ara és normal. I en uns dies podrà tornar a jugar a futbol”.

Per la seva banda, el Biel ha deixat ben clar que té “moltes ganes de tornar a jugar al futbol. Quan em vam diagnosticar la patologia, em vaig enfadar, perquè no volia deixar de jugar a futbol. Ara estic molt content de poder tornar a jugar”.

L’Anna, mare del Biel, ha dit que “ha estat un procés difícil, però no teníem opció i hem tirat endavant. Vam venir a Vall d’Hebron a guanyar la nostra particular Champions League, i ho hem aconseguit”.

 

Servei de Cardiologia Pediàtrica

Al Servei de Cardiologia Pediàtrica s’ocupa de les malalties que afecten el cor des del període fetal. A Catalunya neixen cada any al voltant de 600 nadons amb cardiopaties congènites (la incidència és d’entre 5 i 12 per cada 1.000 nadons vius), dels quals cap a un 25 % necessitarà atenció quirúrgica en l’edat pediàtrica. Gràcies als avenços tecnològics i al perfeccionament de les tècniques quirúrgiques, la supervivència d’aquests pacients ha augmentat en els darrers anys. Per aquesta raó, hi ha un major nombre d’infants que, en créixer, desenvolupen insuficiència cardíaca i fallida cardíaca, per la qual cosa necessiten un trasplantament de cardíac.  

Share it:

Subscribe to our newsletters and be a part of Vall d'Hebron Campus

Select the newsletter you want to receive:

By accepting these conditions, you are agreeing to the processing of your personal data for the provision of the services requested through this portal, and, if necessary, for any procedures required by the administrations or public bodies involved in this processing, and their subsequent inclusion in the aforementioned automated file. You may exercise your rights to access, rectification, cancellation or opposition by writing to web@vallhebron.cat, clearly stating the subject as "Exercising of Data Protection Rights".
Operated by: Vall d’Hebron University Hospital Foundation – Research Institute.
Purpose: Manage the user’s contact information.
Legitimisation: Express acceptance of the privacy policy.
Rights: To access, rectify, and delete personal information data, as well to the portability thereof and to limit and/or oppose their use.
Source: The interested party themselves.