El World Medical Football Championship arriba a la seva 25a edició

El mundial de futbol de metges creat pel Dr. Ferran Morell va celebrar-se del 29 de juny al 6 de juliol a la Riviera Maya amb la participació de 800 facultatius

14/07/2019

“Jugar al futbol amb algú el converteix en un amic per sempre”, pot llegir-se a les medalles de la 25a edició de la World Medical Football Championship que es van regalar a cada participant.  Vuit-cents metges van viatjar a la Riviera Maya (Mèxic) per disputar-se del 29 de juny al 6 de juliol la Ferran Morell Cup, en honor a la seva alma mater, que va ser cap de Pneumologia de Vall d’Hebron i en l’actualitat continua molt actiu com a pneumòleg i ombudsman del Vall d’Hebron Institut de Recerca (VHIR) i president de la Fundació Catalana de Pneumologia (FUCAP) i de la ACIDH (Associació Catalana d’Integració i Desenvolupament Humà de les persones amb Intel·ligència Límit).

“Jo des del principi he defensat que l’important del torneig no és guanyar, sinó fer amics”, reivindica Morell, que el 1975 va posar en marxa el Galens Catalonia, germen de la selecció catalana de metges que enguany  ha aconseguit guanyar el bronze. En aquesta edició, Gran Bretanya es va imposar a Txèquia per dos gols a un en la disputada final d’un torneig on van participar equips de 20 països, a més de 16 en la divisió de veterans. Cinc professionals de Vall d’Hebron formen part del Galens Catalonia: el cirurgià Marc Pérez, el Dr. Salvador Augustin (hepatologia), el Dr. Jordi Riera (UCI), el Dr. Adrià Sánchez (Medicina Interna i Infectologia),  Jaume Ferrer (Cap de Pneumologia) i el mateix Dr. Ferran Morell en veterans.

Els partits matutins es combinen amb simposis sobre medicina en salut i esport a la tarda.  “Dins el mateix equip s’estableix una comunicació excel·lent entre residents, adjunts i caps de servei, coneixem a metges d’arreu del món i es mouen moltes coses en l’àmbit  professional en cada mundial”, explica Morell.  

De Barcelona com a seu fixa a gira internacional

Des de la seva fundació, el Galens Catalonia no va trigar a participar en competicions internacionals (de països com França, Argelia o Itàlia). Els equips, en principi formats  per metges, van començar a créixer amb jugadors que res tenien a veure amb la medicina.  La World Medical Football Championship va començar a celebrar-se l’any 95 i, fins al 2004 va tenir com a seu fixa Barcelona. En néixer, el seu objectiu va ser precisament que els metges competissin. “Per certificar que els jugadors ho eren, vam decidir fer un petit examen a la mitja part dels partits, perquè era l’única manera d’estar segurs”, explica el Dr. Ferran Morell. A part que la World Medical Football Championship està pensada per fomentar les relacions entre professionals; “és molt difícil que un metge es pugui entrenar més d’un cop a la setmana”.

Des de 2005 la World Medical Football Championship va començar a celebrar-se arreu del món i ha viatjat a països com Brasil, Austràlia, USA, Suècia o Àustria. Fins i tot ha tingut l’honor de disputar-se a l’estadi olímpic de Corea. “L’any vinent anirem a Argentina, a Mar del Plata, la terra de Messi, i tindrem com a organitzador al Dr. Juan Carlos Escalante, cirurgià cardíac”. El 2021, està previst que el campiona t se celebri a Dresde (Alemanya). Enguany ha fet d’amfitrió a Mèxic l’internista Dr. Enrique Martínez, que va estar al servei de Pneumologia com a visitant del programa de trasplantament de Vall d’Hebron.

Share it:

Subscribe to our newsletters and be a part of Vall d'Hebron Campus

Select the newsletter you want to receive:

By accepting these conditions, you are agreeing to the processing of your personal data for the provision of the services requested through this portal, and, if necessary, for any procedures required by the administrations or public bodies involved in this processing, and their subsequent inclusion in the aforementioned automated file. You may exercise your rights to access, rectification, cancellation or opposition by writing to web@vallhebron.cat, clearly stating the subject as "Exercising of Data Protection Rights".
Operated by: Vall d’Hebron University Hospital Foundation – Research Institute.
Purpose: Manage the user’s contact information.
Legitimisation: Express acceptance of the privacy policy.
Rights: To access, rectify, and delete personal information data, as well to the portability thereof and to limit and/or oppose their use.
Source: The interested party themselves.