Vine al Zoo de Barcelona a celebrar “El dia amb més cor” per conscienciar sobre les cardiopaties infantils

El dissabte 14 de setembre, Vall d'Hebron organitza amb el Zoo de Barcelona “El dia amb més cor”, una iniciativa del Servei de Cardiologia Pediàtrica.

11/09/2019

“El dia amb més cor” és una jornada solidària per conscienciar sobre les cardiopaties infantils i recaptar diners per a la seva recerca. Com explica el Dr. Ferran Rosés, cap clínic de Cardiologia Pediàtrica de Vall d'Hebron, “la recerca que realitza el Servei de Cardiologia Pediàtrica està dirigida a trobar tractaments i fàrmacs més eficaços per oferir una millor qualitat de vida als pacients”. El Servei de Cardiologia Pediàtrica s’ocupa de les malalties que afecten el cor des del període fetal. A Catalunya neixen cada any al voltant de 600 nadons amb cardiopaties congènites (la incidència és d’entre 5 i 12 per cada 1.000 nadons vius), dels quals un 25% necessitarà atenció quirúrgica en l’edat pediàtrica. A més de les cardiopaties congènites, la taxa de miocardiopaties (l’afectació de la força del múscul cardíac per causes adquirides, que es manifesta més endavant), és d’1 per cada 100.000 habitants. Gràcies als avenços tecnològics i al perfeccionament de les tècniques quirúrgiques, la supervivència d’aquests pacients ha augmentat en els darrers anys.

A més, Vall d’Hebron compta amb una Unitat de Cardiopaties Congènites de l’Adolescent i l’Adult (UCCAA) i és l’únic centre que disposa d’atenció integral, des del fetus fins a l’adult, i l’únic que disposa de programa de Trasplantament Cardíac Infantil a Catalunya. “Som un grup plenament dedicat als nens amb malalties del cor; el nostre objectiu és l’excel·lència, tractar molt bé les famílies i fomentar la recerca per donar-los una vida millor”, resumeix el Dr. Ferran Rosés. 

Entre les investigacions que porta a terme el Servei de Cardiologia Pediàtrica, destaca l’estudi de les repercussions neurològiques dels fetus i nounats amb cardiopaties congènites;  noves tècniques de cirurgia cardíaca; el programa en intervencionisme i hemodinàmica pediàtrica amb utilització de nous dispositius per a tractament percutanis; la creació d’un sistema de monitoratge domiciliari pels nens amb malalties al cor i la creació de noves tècniques d’imatge amb ecocardiografia cardíaca. A més, en el camp dels estudis genètics, els professionals del servei participen en investigacions internacionals de les malalties hereditàries de l’aorta (com l’aorta bicúspide, ja que Vall d’Hebron és líder a l’Estat en aquest camp de recerca) i les malalties cardíaques hereditàries que tenen risc de mort sobtada.

 

El dia amb més cor

Amb l’objectiu de conscienciar sobre aquestes patologies i recaptar fons per a la recerca, Vall d’Hebron i el Zoo de Barcelona celebrem “El dia amb més cor”. Una jornada amb diferents activitats per als més petits i els no tan petits perquè gaudeixin d’un dia diferent al Zoo de Barcelona. Part dels ingressos obtinguts es destinaran a la recerca en cardiopaties infantils. Les activitats col·laboradores per a aquest dia tan especial són: Fundació CorAll, l’Associació Cases amb Cor, Fundació AACIC (Associació de Cardiopaties Congènites) i Fundació Ronald McDonald.

Les activitats que es duran a terme seran:

 

Vall d’Hebron 

  • Papallassos (10h-14h)
  • Taller de xapes amb els dibuixos representatius de “El dia amb més cor”. Els nens i nenes que participin en aquest taller aprendran a fer un cor amb paper que després es podran emportar a casa

 Cases amb Cor 

  • Taller de papiroflèxia "Decora el teu cor"
  • Photocall de cors retallats pels més petits

 Fundació Ronald McDonald 

  • Pallasso Ronald McDonald (11:30h-12:30h)
  • Taller de postals en forma de cors. Els més petits podran pintar i retallar cors, escriure un desig i enganxar-lo al mural solidari

 

En el següent enllaç pots comprar entrades amb descompte. I, si ho prefereixes, pots comprar-les directament al Zoo de Barcelona (horari de 10h a 19h).

Share it:

Subscribe to our newsletters and be a part of Vall d'Hebron Campus

Select the newsletter you want to receive:

By accepting these conditions, you are agreeing to the processing of your personal data for the provision of the services requested through this portal, and, if necessary, for any procedures required by the administrations or public bodies involved in this processing, and their subsequent inclusion in the aforementioned automated file. You may exercise your rights to access, rectification, cancellation or opposition by writing to web@vallhebron.cat, clearly stating the subject as "Exercising of Data Protection Rights".
Operated by: Vall d’Hebron University Hospital Foundation – Research Institute.
Purpose: Manage the user’s contact information.
Legitimisation: Express acceptance of the privacy policy.
Rights: To access, rectify, and delete personal information data, as well to the portability thereof and to limit and/or oppose their use.
Source: The interested party themselves.