El Dr. Josep Ordi i la Fundació Cellex, distingits amb les Medalles i Plaques Josep Trueta

El Govern distingeix amb aquest guardó al mèrit sanitari al Dr. Josep Ordi, metge i investigador de Malalties Sistèmiques de l'Hospital Universitari Vall d'Hebron i del Vall d’Hebron Institut de Recerca (VHIR), i a la Fundació Cellex

29/11/2019

El Dr. Josep Ordi, metge i investigador de Malalties Sistèmiques de l'Hospital Universitari Vall d'Hebron i del Vall d’Hebron Institut de Recerca (VHIR), ha estat distingit pel Govern amb les Medalles Josep Trueta, que premien la tasca i trajectòria de professionals i entitats en l'àmbit de la salut. També ha rebut una Placa Josep Trueta la Fundació Cellex, creada pel Dr. Pere Mir per impulsar la recerca física, química i biomèdica a Catalunya. Entre les entitats que s’han beneficiat del suport de la Fundació Cellex destaquen l’Hospital Universitari Vall d’Hebron, el Vall d’Hebron Institut d'Oncologia (VHIO) i el Centre de Recerca Biomèdica de la Universitat de Barcelona, entre d’altres.

Enguany les Medalles i Plaques Josep Trueta al mèrit sanitari han recaigut en 18 professionals i 5 entitats que, per la seva tasca i trajectòria, han contribuït de forma significativa a l’avenç i la millora de l’àmbit de la salut. Aquests guardons es van crear el 1998 per commemorar el centenari del naixement del reconegut doctor i científic català Josep Trueta Raspall. El president de la Generalitat, Quim Torra, presideix avui l’acte de lliurament de les Medalles i Plaques Josep Trueta, que arrenca amb un parlament de la consellera de Salut, Alba Vergés.

El Dr. Josep Ordi ha estat cap del Grup de Malalties Sistèmiques del VHIR i és investigador principal del Grup de Reumatologia. També és president de la Fundació Catalana del Lupus: la seva tasca assistencial i de recerca s’ha centrat en aquesta malaltia autoimmune, que afecta majoritàriament les dones. El Dr. Josep Ordi ha estat revisor de molts articles sobre el lupus en publicacions nacionals i internacionals i ha participat com a investigador principal en 34 assaigs internacionals sobre aquesta malaltia i en diferents assaigs nacionals com a promotor, una tasca que li ha valgut el reconeixement de la Medalla Josep Trueta.

La Fundació Cellex va ser creada pel difunt Dr. Pere Mir i compta amb més de vint anys d’estreta col·laboració amb Vall d’Hebron, amb el finançament del Laboratori de Recerca Oncològica l’any 1999. L’any 2000 la Fundació Cellex es va fer càrrec de la reforma de l’Hospital de Dia d’Oncologia. També ha apostat per la millora dels equipaments de diagnòstic per la imatge (TAC, ressonància magnètica, mamògrafs digitals), i la recerca, donant suport a diversos projectes de recerca.

L’any 2012 va iniciar la construcció del Centre Cellex, destinat al VHIO i inaugurat el 2015, i una nova sala d’Hemodinàmica a l’Hospital General. Un dels últims projectes és la millora del robot Da Vinci S, situat als quiròfans de l’Hospital Infantil, i l’adquisició d’un nou sistema robòtic quirúrgic Da Vinci Xi pel nou Bloc Quirúrgic de Vall d’Hebron, convertint el centre en el primer de l’Estat a disposar de dos quiròfans robotitzats.

Share it:

Subscribe to our newsletters and be a part of Vall d'Hebron Campus

Select the newsletter you want to receive:

By accepting these conditions, you are agreeing to the processing of your personal data for the provision of the services requested through this portal, and, if necessary, for any procedures required by the administrations or public bodies involved in this processing, and their subsequent inclusion in the aforementioned automated file. You may exercise your rights to access, rectification, cancellation or opposition by writing to web@vallhebron.cat, clearly stating the subject as "Exercising of Data Protection Rights".
Operated by: Vall d’Hebron University Hospital Foundation – Research Institute.
Purpose: Manage the user’s contact information.
Legitimisation: Express acceptance of the privacy policy.
Rights: To access, rectify, and delete personal information data, as well to the portability thereof and to limit and/or oppose their use.
Source: The interested party themselves.