Vergés firma un conveni per crear el Programa Conjunt d'Oncologia Mèdica entre Vall d'Hebron i l'Arnau de Vilanova de Lleida

La consellera de Salut, Alba Vergés, remarca que aquesta “aliança estratègica permetrà crear una xarxa de recursos compartida i afavorir l’equitat en el tractament i millorar l’atenció dels pacients amb càncer".

10/01/2020

La consellera de Salut, Alba Vergés, ha firmat avui el conveni que permetrà posar en marxa el Programa Conjunt d’Oncologia Mèdica (PROCOM) entre l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova i l’Hospital Universitari Vall d’Hebron. La consellera ha subratllat que es tracta d’una “aliança estratègica entre els dos centres en els àmbits assistencials, docent i de recerca, que permetrà  crear una xarxa de recursos compartida i, alhora, afavorir l’equitat en el tractament i millorar l’atenció dels pacients amb càncer de les comarques de Lleida”. Aquest protocol s’engloba en un acord marc de col·laboració entre l’Arnau de Vilanova i Vall d’Hebron, tant assistencial com de coneixement, en pediatria, cirurgia plàstica, hematologia i neurocirurgia.

La creació del PROCOM permetrà l’expansió dels comitès de tumors conjunts ja existents. És a dir, professionals de l’Arnau de Vilanova i de Vall d’Hebron formaran equips mèdics conjunts i treballaran en xarxa de forma telemàtica o presencialment. Aquests equips mèdics conjunts -formats per oncòlegs mèdics, cirurgians i professionals d’infermeria, entre d’altres-, seran els responsables del diagnòstic i tractament dels pacients amb malalties oncològiques que precisin aquesta valoració en xarxa.

Durant l’acte de presentació, la consellera Vergés també ha destacat que “les proves necessàries per a la confirmació del diagnòstic o el tipus de tumor es faran aprofitant la nova xarxa compartida de recursos amb l’objectiu que el pacient es desplaci el mínim possible”.

A més, gràcies al PROCOM es fomentarà la participació conjunta dels dos centres en assaigs clínics i es posarà en marxa un pla comú de formació per als professionals. Els metges seran contractats des de l’Arnau de Vilanova.

 

Direcció compartida entre l’Arnau de Vilanova i Vall d’Hebron al servei dels pacients

El PROCOM comptarà amb dos directors: la Dra. Antonieta Salud, cap del Servei d’Oncologia Mèdica de l’Hospital Arnau de Vilanova, serà la directora funcional. I, d’altra banda, el Dr. Josep Tabernero, cap del Servei d’Oncologia Mèdica de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron i director del VHIO (Vall d’Hebron Institut d’Oncologia), serà el director científic del PROCOM.

Durant l’acte, la Dra. Antonieta Salud ha destacat que "gràcies a aquest conveni que avui s'oficialitza, podrem oferir el millor tractament oncològic per als pacients de Lleida". I per la seva part, el Dr. Josep Tabernero ha assenyalat que “a Vall d’Hebron comptem amb un elevat grau d’expertesa en tots el tipus de càncer. I, com tenim un elevat volum de pacients i duem a terme un gran nombre d’assaigs clínics, també tenim molta expertesa en tumors menys freqüents”. En aquest sentit, el PROCOM també afavorirà la recerca clínica bidireccional, és a dir, “que els pacients de Lleida tinguin un millor accés als assaigs clínics i que, a més, els assaigs clínics que es duen a terme a Vall d’Hebron es beneficiïn de poder comptar amb més pacients”

Share it:

Subscribe to our newsletters and be a part of Vall d'Hebron Campus

Select the newsletter you want to receive:

By accepting these conditions, you are agreeing to the processing of your personal data for the provision of the services requested through this portal, and, if necessary, for any procedures required by the administrations or public bodies involved in this processing, and their subsequent inclusion in the aforementioned automated file. You may exercise your rights to access, rectification, cancellation or opposition by writing to web@vhebron.net, clearly stating the subject as "Exercising of Data Protection Rights".
Operated by: Vall d’Hebron University Hospital Foundation – Research Institute.
Purpose: Manage the user’s contact information.
Legitimisation: Express acceptance of the privacy policy.
Rights: To access, rectify, and delete personal information data, as well to the portability thereof and to limit and/or oppose their use.
Source: The interested party themselves.